افزایش وام ازدواج و دردسرهای آن

سرویس ایران- افزایش وام ازدواج زوجین به 100 میلیون تومان اگرچه برای عده ای از جوانان که با مشکلات مالی بسیاری دست و پنجه نرم می کنند می تواند بسیار امیدبخش باشد اما در کنار آن می تواند سوء استفاده ها و آسیب های بسیاری را هم را به دنبال داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، وام ازدواج که برای زوجین به 60 میلیون افزایش پیدا کرد موجب افزایش تعداد ازدواج های دختران زیر 18 سال شد و آسیب های بسیاری را به دنبال آورد. هنوز مدت زمان زیادی از این افزایش وام ازدواج و هشدارهای پیاپی مبنی بر سوء استفاده از وام ها نگذشته است که روز گذشته هم کمیسیون تلفیق بودجه مجلس تصمیم گرفت که این مبلغ را از 30 میلیون تومان برای هریک از زوجین به 50 میلیون تومان افزایش دهد. شاید برای بسیاری از جوانان که به سن ازدواج رسیده اما به دلیل مشکلات مالی فراوان نتوانسته اند تاکنون ازدواج کنند اعلام این مبلغ که جمعا برای زوجین 100 میلیون تومان می شود، روزنه امیدی شده و به آینده امیدوارتر شده اند اما این وام اگر در آن نظارتی نباشد خود ممکن است سوء استفاده های بسیاری را به دنبال داشته باشد از جمله ازدواج های صوری صرفا به منظور استفاده از وام ازدواج و همچنین سوء استفاده از دختران زیر 18 سال همانگونه که در حال حاضر با وام 60 میلیونی بسیاری از این مسائل پیش آمده و به افزایش آمار طلاق دامن زده است.

شنیده ها حاکی از آن است که حتی برخی از والدین دختران نوجوان خود را مجبور به ازدواج می کنند و صرفا قصد آنها دریافت وام ازدواج است که از این طریق وام ازدواج دخترشان را برای خود می گیرند و گرهی از زندگی شان می گشایند.

ازدواج در هر نقطه ای از دنیا باید مورد حمایت مالی قانونگذار قرار گیرد که در ایران چنین کاری در قالب وام های ازدواج صورت می گیرد اما به گفته تندگویان، معاون امور جوانان، وزیر ورزش و جوانان وقتی قانونگذار هر سال مبلغ وام ازدواج را افزایش می‌دهد، حتما باید مصوبات نظارتی، محدوده سنی و سایر موارد دیگر نیز باید رعایت شود زیرا جامعه هدف ما برای ترویج ازدواج به طور قطع سنین زیر ۱۵ سال یا بیش از ۶۰ سال نیست و جوانانی است که برای ازدواج با مشکل مواجه هستند.

تندگویان با بیان اینکه وقتی که افراد در سنین زیر ۱۸ سال امکان هیچگونه عملیات مالی در کشور ندارند، خود به تنهایی نمی‌توانند حساب افتتاح کرده و همچنین طبق قانون امکان اشتغال ندارند، پس چگونه می‌توانند وام ازدواج دریافت کنند؟

او معتقد است: هیچگونه نظارتی بر وام ازدواج نداریم، بانک‌ها فقط برای پرداخت این وام یک عقدنامه دریافت می‌کنند که می‌توان آن را به قیمت بسیار پایینی تهیه کرد و هیچ نظارتی مبنی بر اینکه این وام برای چه چیزی هزینه می‌شود، وجود ندارد. معتقدم قانونگذار باید در تعیین قانون و افزایش وام ازدواج به همه موارد توجه کند.

تندگویان اضافه می کند: معتقدم قانونگذار باید به این موضوع توجه کند و محدودیت‌هایی را قائل شود، البته بحث محدودیت سنی نیز شامل دو بخش می‌شود، نخست بحث شرعی ازدواج است که در این حوزه هیچ ورودی نمی‌کنم و موضوع دوم بحث حق و حقوق مالی افراد کمتر از ۱۸ سال است؛ یعنی دختری که از سن ۱۳ سالگی به بعد ازدواج می‌کند باید حق و حقوق مالی‌ او در موضوع وام ازدواج رعایت شود و معتقدم حتی اگر فردی در این سنین ازدواج کرد، وام ازدواج وی پس از ۱۸ سالگی به او داده شود تا بتواند مدیریت مالی آن را را برعهده بگیرد. زیرا آن زمان خود فرد تصمیم‌گیرنده است که یا وام را در اختیار پدر و مادر قرار دهد و یا در اختیار همسر و یا اینکه جزیی از مطالبات خود باشدو حتی اگر در زندگی مشترک وام را در اختیار همسر قرار دهد، می‌تواند در مقابل مطالبه‌ای داشته باشد.

کد خبر 161849

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha