اعلام آمار بالای معتادان متجاهر در قروه/چالش ادامه دار گرمخانه

سرویس کردستان- بالا بودن آمار معتادان متجاهر قروه در استان در کنار بحث تکراری ساخت گرمخانه و انتقاد به قوانینی که بازدارنده نیستند؛ از جمله موارد بودند که در شورای مبارزه با موادمخدر شهرستان به آن ها اشاره شد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان قروه در حالی برگزار شد که مدتی است درگیر حواشی و انتقاد به شهرداری می شود و اصل مطلب به کنار می رود.

در این نشست با حضور نماینده مجلس و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان، به بحث ساخت گرمخانه که سالهاست مطرح می شود در کنار انتقاد به خلاء قوانین که بازدارنده نیستند و همچنین ضعف در برنامه های پیشگیری و نبود هماهنگی میان دستگاه های متولی پرداخته شد.

اره بده تیشه بگیرها هنوز پابرجاست

بیشتر نشست های اخیر این شورا به انتقاد از کمکاری شهرداری گذشته است. انتقاداتی که بیشترین زمان را به خود اختصاص می داد و به نوعی اره بده تیشه بگیر میان شهرداری با یکی از کمپ های ترک اعتیاد (نسیم شفق) شکل می گرفت. این بحث و مجادله که بیشتر به انتقاد از شهردار سابق می رسد در حالی ادامه دارد که هر بار با دفاع مدیریت شهری همراه بوده و پاسخی به منتقدان داده نمی شود.

هرچند این بار رئیس شورای شهر در خصوص انتقاد مسئول این کمپ اعلام کرد که شهرداری کمکاری نداشته و حتی زمین اختصاص داده شده به کمپ مدنظر هم متعلق به شهرداری است و بدون هیچگونه قراردادی به این کمپ اختصاص یافته؛ اما سؤال اینجاست آیا این مجادله ها می تواند ساماندهی معتادان متجاهر را در پی داشته باشد؟! آیا به احداث گرمخانه و پیشگیری از اعتیاد کمک می کند؟!

چالش گرمخانه ادامه دارد

در نشست قبلی شورای هماهنگی تصمیم بر ساخت گرمخانه گرفته شد و حتی توسط شهرداری و بهزیستی مکانی در نظر گرفته شد. مکانی که مطابق پیش بینی خبرنگار کردپرس در گزارشی که خرداد ماه با عنوان «چالش گرمخانه در قروه؛ وعده هایی در مسیر تکرار!» کار کرده بود، مورد موافقت شورای شهر (پنجم) قرار نگرفت. این مخالفت شورای شهر در حالی است که در زمان بازدید هیچکدام از اعضای شورا حضور نداشتند و تنها سرپرست فعلی شهرداری که آن زمان مسئول واحد خدمات شهری بود از طرف مجموعه مدیریت شهری حضور داشت و مکان تعیین شده هم به تأیید او رسید!

این مخالفت شورای پنجم به شورای جدید هم رسید به طوری که رئیس شورا در این نشست مکان انتخاب شده را برای احداث گرمخانه مناسب ندانست. «یحیی رستمی» با بیان اینکه آن مکان در حال حاضر به عنوان سرویس بهداشتی عمومی استفاده می شود گفت که باید مکان دیگری را برای گرمخانه در نظر گرفت.

با این وصف به نظر می رسد چالش گرمخانه در این شهر تمامی ندارد و مهم اینکه احساس مسئولیتی در میان متولیان امر همچنان دیده نمی شود.

آسیب معتادان متجاهر به شهرداری

رها گذاشتن معتاد متجاهر در سطح شهر بیشترین آسیب را به خود مجموعه مدیریت شهری منجمله شهرداری می زند. فرماندار قروه ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: در حال حاضر بیشترین خسارت را معتادان به اموال شهرداری وارد می کنند و نباید این وضعیت ادامه یابد.

«حسین الماسی» با تأکید بر اینکه کمپ ها برای مردم کار می کنند از شهرداری و شورای شهر خواست که همکاری لازم در این زمینه را داشته باشند.

او با بیان اینکه اعتیاد علل فردی و اجتماعی و خانوادگی دارد بر هم افزایی میان مجموعه شورای هماهنگی به ویژه مدیریت شهری با دیگر اعضا تأکید کرد و گفت که هرکاری انجام می شود جزو وظایف همه است و نباید انتظار تشکر داشته باشیم.

بالا بودن آمار معتادان متجاهر در قروه

همچنین فرمانده نیروی انتظامی شهرستان قروه هم در این نشست از بالا بودن آمار معتادان متجاهر قروه نسبت به شهرهای دیگر خبر داد.

«علیرضا صفری» وجود یک مکان مناسب برای نگهداری از معتادان متجاهر را ضروری دانست و تأکید کرد که اکثر سرقت های خرد که صورت می گیرد کار همین معتادان است و باید اقدامی برای این معضل داشت.

قوانینی که بازدارنده نیستند

در ادامه این نماینده سپاه قروه بود که به نکته قابل توجهی اشاره کرد. بازدارنده نبودن قوانین؛ موردی که خطاب به نماینده مجلس عنوان شد. به گفته او قوانین مبارزه با مواد مخدر بازدارنده نیستند و باید تغییری در این زمینه توسط نمایندگان مجلس لحاظ شود.

این نماینده سپاه به اجرای طرح کرامت در شهرستان از سال 95 اشاره کرد و گفت: این طرح تا مرحله سم زدایی و معرفی به کمپ موفق پیش رفت و اما بعد از آن متوقف شد و ادامه نیافت.

به گفته او در حوزه اشتغالزایی برای معتادان ترک کرده کاری صورت نگرفته و باید این مهم مدنظر باشد و همچنین خانواده معتادانی هستند که از نظر مالی وضعیت خوبی دارند اما حاضر به همکاری با دولت برای کمک به عضو معتاد خانواده خود نیستند.

تأکید بر ساماندهی معتادان متجاهر

کارشناس امور فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان هم در این نشست بیان کرد: در بحث ساخت گرمخانه شهرداری متولی اصلی کار است و باید در این زمینه اقدام لازم صورت گیرد.

به گفته «محمد سلیم کریمی» اقدامات حمایتی و قضایی و حرفه آموزی برای معتادان در زمان ترک ضروری است و باید برای این حوزه هم برنامه ریزی داشت.

او با اشاره به اینکه طرح کرامت در سطح کشور به ویژه شهرستان قروه خوب اجرا شد اما متوقف شد، افزود: حوزه های حمایتی جدی گرفته شوند و تمامی ظرفیت هایی که می توانند اثرگذار باشند را باید فعال کرد.

جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان در انتها صراحتاً تأکید کرد که اگر نتوانیم معتادان متجاهر را ساماندهی کنیم باید در حقوقی که می گیریم شک کنیم.

در این نشست سمن های فعال در حوزه اعتیاد از اینکه سالهاست در شورای هماهنگی تنها وعده داده می شود و هیچکدام عملیاتی نمی گردند همانند ساخت گرمخانه انتقاد و اعتراض کردند. همچنین از اینکه بسیاری از معتادان وام هایی که به آنان بعد از ترک پرداخت می شود را بدون استفاده به فروش می گذارند، گفته شد و خواستار بازنگری در پرداخت وام به صورت مستقیم به خود معتاد ترک کرده شدند.

مورد دیگری که سمن ها نسبت به آن اعلام نگرانی داشتند افزایش زباله گردها در سطح شهر بود که به دنبال تدابیری برای این افراد بودند./

کد خبر 16187

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha