خسرو مرادی، پیشکسوت هنر «موج بافی» در گفتگو با خبرنگار کردپرس گفت: هر چه رو به جلوتر می رویم بسیاری از هنرها و صنایع دستی کشور به ویژه شهر کرمانشاه رو به خاموشی می رود.
این پیشکسوت هنر «موج بافی» عنوان کرد: روزگاری بازار هنر ما بسیار رونق داشت، ولی به تدریج بسیاری از عوامل دست به دست هم داد که هنرمندانی همانند بنده قبل از موعد بازنشستگی خود را بازنشسته کنیم.
وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: نسل جوان و امروز با هنرهای سنتی و بسیاری از فرهنگ ها به گونه ای غریبه هستند و همین امر باعث می شود که بسیاری از صنایع دستی جایگاه کاربردی خود را از دست دهند و هنر موج بافی یکی از این موارد است.
مرادی افزود: نسل های جدید رغبتی به استفاده از «موج ندارند» و نیز نهادهای فرهنگی در این میان کار خاصی برای معرفی این میراث فرهنگی و بومی انجام ندادند و امروز دیگر هیچ کارگاه موج بافی در کرمانشاه فعال نیست، چون متقاضی برای خرید موج نداریم.
این هنرمند کرمانشاهی عنوان داشت: «موج بافی» معرف و شناسنامه مردم کرمانشاه بود ولی بازهم مسئولان فرهنگی با وجود اینکه با چشمان خود می دیدند که این هنر در حال از بین رفتن است، کاری انجام ندادند که این مایه تاسف است.
وی افزود: از سوی دیگر ما هنرمندان موج بافی در آن زمان در بحث بیمه مشکلات بسیاری داشتیم که امروز بعد از دهه ها کار بیمه ای بدان معنا نداریم که از آن برای این ایام استفاده کنیم.
مرادی گفت: حتی فرزندان بنده نیز علاقه ای به این هنر ندارند و باید گفت که پرونده هنر «موج بافی» در کرمانشاه و دیگر استانهای کشور علنا بسته شده است.
وی در پایان سخنان خود گفت: بی شک با وجود این وضعیت باید دیر یا زود منتظر باشیم که دیگر هنرها و صنایع دستی نیز از رونق بیفتند و بسیاری از هنرمندان این دیار بیکار و گوشه نشیت شوند.
نظر شما