بهرام فاضلی در گفتگو با خبرنگار کردپرس افزود: همیشه استان کرمانشاه سهم بسیار بزرگی در موسیقی کشور داشته است و در این حوزه بزرگان زیادی در سطح ملی دارد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه گفت: یکی از ویژگی های موسیقی در کرمانشاه، تنوع بالای آن می باشد به طوری که آواها و نواها در این استان بسیار متنوع می باشد.
این مقام فرهنگی تاکید کرد: به عنوان نمونه در اورامانات با یک موسیقی عرفانی مواجه هستیم و ساز« دف» در این منطقه جایگاه ویژهای دارد و نیز موسیقی «سیاه چمانه» در این منطقه بسیار قابل توجه است که تم کاملا متفاوتی دارد.
فاضلی ادامه داد: در بخش دیگری از کرمانشاه ما ساز باستانی «تنبور» را داریم که به نوعی شناسنامه این استان در حوزه موسیقی می باشد و امروزه تولید این ساز در شهرستانهای صحنه و دالاهو به یک برند ملی تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: همچنین در شهرستان سنقر هم ساز دوزله را با قدمتی فراوان و هنرمندان بسیاری را در اختیار داریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه افزود: از سوی دیگر نواهای «هوره و مور» از دیگر جذابیتها و تنوع های موسیقیایی در استان کرمانشاه محسوب می شوند.
فاضلی تصریح کرد: در مناطق کلهر، «هوره» مفهوم کاملا باستانی و اساطیری است که ریشه در فرهنگ و تمدن ما دارد و همچنین در مناطق لک زبان هم «مور» آوایی مفهومی و در عین حال متناسب و مطابق با ساختار فرهنگی، زبانی، اجتماعی و عقیدتی این منطقه است.
وی در پایان سخنان خود گفت: لذا می توان از پتانسیل های موسیقی در کرمانشاه در حوزه گردشگری و توریسم بهترین استفاده را ببریم.
نظر شما