"مسعود مجرد"، فعال صنفی حوزه سلامت در پاسخ به اظهارات، دکتر جواد آقازاده، در برنامه تلویزیونی "ساغلیق و یاشاییش" در 27 آذر ماه جهت تنویر افکار عمومی جوابیه ایی آماده کرده و نسخه ایی از آن را در اختیاری خبرگزاری کردپرس قرار داده است، که در ادامه می خوانید؛
با تبریک سالروز ولادت حضرت زینب و گرامیداشت هفته پرستار، ابتدا اینکه کارانه و معوقات دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی فقط مختص گروه پرستاری نیست بلکه این معوقات مربوط به کلیه پرسنل و کارکنان این دانشگاه می باشد و حداقل از سال 96 به صورت متوسط هر سال با 8 الی 15 ماه تاخیر مواجه بوده ایم.
ولی در چند ماه اخیر به دلیل جانفشانی های صادقانه کادر بهداشتی و درمانی در سطح کشور و مبارزه با ویروس منحوس کرونا در خط مقدم و بنا به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر تخصیص منابع از صندوق توسعه ملی وزارت بهداشت تا حدودی توانست میزانی از معوقات را پرداخت کند هر چند مبالغ کارانه گروه های پرستاری کاهش چشمگیری داشت و در واقع مبلغ یک کارانه را در قالب سه کارانه پرداخت کردند.
علی الیحال با این شرایط و با وجود سه ماه تاخیر در پرداخت کارانه ها، آقای دکتر آقازاده در این برنامه ادعا کردند که کارانه پرستاران ( البته کارانه کارکنان ) بروز می باشد و جهت شفاف شدن موضوع باید عرض کنم که متوسط کارانه دریافتی گروه های پرستاری 600 هزار تومان و متوسط کارانه دریافتی برخی اقشار خاص در دانشگاه 40 میلیون تومان است ولی فقط برای پرداخت کارانه های ناچیز پرستاران بوق نواخته می شود !
در طول حدود یک سال مبارزه تن به تن کادر درمان و گروه های پرستاری و مراقبت از مردم شریف و بیماران گرامی در استان حدودا 15 نفر در حوزه سلامت شهید دادیم و در سطح استان بالغ بر 2000 نفر مبتلا به کرونا در حوزه سلامت داشتیم و با وجود کمبود شدید نیروی انسانی همکاران بالاجبار به خاطر اینکه خللی در ارائه مراقبت از مردم و بیماران ایجاد نشود بیشتر از موظفی ماهیانه به صورت اضافه کاری ارائه خدمت نموده اند که با این شرایط مبالغ مربوط به اضافه کاری کارکنان با هشت ماه تاخیر مواجه می باشد هر چند ادعا شد که این حق الناس باید پرداخت شود ولی این ادعا مسبوق به سابقه نیز است و سالهای قبل نیز این ادعا تکرار شده است ولی تا کنون موفق به ادای این حق الناس نگردیده اند !
در قسمتی از بیانات دکتر آقازاده اشاره شد در صورت پرداخت کارانه ها توسط بیمه ها امور مالی دانشگاه به صورت شبانه روزی تلاش می کنند که در اولین فرصت آن را به حساب پرستاران عزیز واریز کنند، که باید عرض کنم که این کارانه ها برای کلیه کارکنان واریز می شود و درصدی که برای پرستاران واریز می شود. نهایتا 10 درصد مبالغ پرداختی است و بیش از 70 درصد مبالغ مربوط به پرداخت کارانه پزشکان و 20 درصد مابقی نیز شامل تمامی کارکنان دیگر است.
اما در ادامه مباحثی راجع به آخرین وضعیت بیمارستان های استان مطرح شد که در پاسخ این موضوع نیز فقط به یک نکته اشاره می کنم و با یک سوال به جوابیه خود خاتمه می دهم که امیدوارم وجدان های بیدار و تمامی خوانندگان این مطلب خود صادقانه قضاوت کنند
"آیا خودرو بدون اینکه بنزین یا راننده داشته باشد حرکت می کند ؟ "
اینکه در استان سالانه 1000 تخت افزایش تخت داشته باشیم و در ازای این افزایش جذب نیروی انسانی نداشته باشیم چه دردی از مردم دوا خواهد شد ؟
اما یک نکته هم راجع به کلینیک تدبیر عرض کنم و یک سوال هم راجع به این کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مطرح کنم که بنده بارها ادعا کرده ام که کلینیک تدبیر اوج بی تدبیری دانشگاه علوم پزشکی می باشد اما سوال این است : کلینیک تدبیر که در اوایل کرونا مدتی نیز تعطیل بود در طول این مدت که گرفتار کرونا بودیم چه نقشی در ارائه خدمات سلامت به مردم داشته است ؟ آیا واقعا سیستم روباتیک داروخانه اصلا استفاده می شود ؟ آیا این همه هزینه از بیت المال برای تجهیز این ساختمان 16 طبقه که فقط پنج طبقه آن مورد استفاده قرار می گیرد و 11 طبقه آن در حال حاضر بلااستفاده است، هیچ توجیه اقتصادی دارد ؟
امیدوارم که مسئولین نیز پاسخی برای این جوابیه بنده داشته باشند و شفاف سازی لازم و صادقانه برای مردم و همشهریان و شهروندان گرامی ارائه شود .
در پایان پیشنهاد می شود این بوق هایی که قرار است برای گرامیداشت روز پرستار نواخته شود برای ادعاهای مطرح شده مسئولین نواخته شود .
نظر شما