به گزارش کردپرس، محمد مهدی طهرانچی در آیین امضای دو تفاهم نامه فرهنگی و علمی دانشگاه آزاد کشور با منطقه آزاد ماکو که در سالن اجتماعات منطقه آزاد ماکو ترتیب یافت، با اشاره به اینکه سند آمایش و نقشه راه همکاری های تنگاتنگ دانشگاه آزاد و سازمان منطقه آزاد ماکو توسط کارگروه ویژه ای تا سه ماه آینده تدوین و اجرایی خواهد شد.
او همچنین با تاکید براینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید بازوی پیشرفت و توسعه منطقه آزاد ماکو باشد افزود: هر اقدامی که در آموزش عالی و دانشگاهی منطقه انجام می شود، باید پیوست منطقه آزاد داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور، در ادامه با بیان اینکه درک درست از تحولات اجتماعی و اقتصادی منطقه باید در دانشگاه بررسی و ارزیابی گردد افزود: دانشگاه های آزاد اسلامی در مناطق آزاد، سند آمایشی ویژه مناطق آزاد را داشته باشند.
طهرانچی همچنین با اشاره بر اینکه در منطقه آزاد ماکو باید دانشگاه آزاد اسلامی چرخش تحول آفرین را اجرا کند و از نقش اساتید آذربایجانی، ترکیه ای و ایرانی بهره جسته شود اضافه کرد: دانشگاه آزاد باید ماموریت گرایی زمینه محور پیدا کند و به یک واحد حل مسائل منطقه و پیشران تعالی و پیشرفت در سطوح محلی گردد.
او افزود: دانشگاه آزاد واحد ماکو باید در مسیر تکمیل رسالت بین المللی شدن قدم بردارد و با الگو گیری از دانش کشورهای موفق در رسیدن به استانداردهای جهانی توسعه نقش ویژه ای داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد کشور بالا بردن فرهنگ کار در منطقه را از رسالت های این دانشگاه دانست و بیان کرد: تربیت نیروی ماهر و کارآفرین و نیز تعلیم نیروی متخصص واحدهای صنعتی همچنین ایجاد درآمد و مطالعه در بخش فرصتهای منطقه آزاد ماکو در سند آمایش منطقه لحاظ می شود.
ایجاد واحد بین المللی در دانشگاه آزاد ماکو از مهاجرت دانشجویان جلوگیری خواهد کرد
محمد رضا عبدالرحیمی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز با اشاره به اینکه انتظارمی رود، دانشگاه آزاد اسلامی با تعلیم و تربیت نیروی ماهر، نیروی انسانی مورد نیاز صنایع منطقه را تعلیم و تأمین نماید افزود: توسعه همه جانبه منطقه در سایه اقدامات نیروی ماهر و دانشمند صورت خواهد گرفت.
محمدرضا عبدالرحیمی با تشریح کسب و کارهای محوری پنجگانه منطقه آزاد ماکو اظهار کرد: از سال ۹۲ تا کنون ۳۸ هزار میلیارد ریال در منطقه سرمایه گذاری صورت گرفته است و سرمایه گذاری های خارجی چشم گیری از جمله نیروگاه و دیگر صنایع نیز در این منطقه انجام شده است.
او درادامه با بیان اینکه دانشگاه با یافتههای علمی و نرم افزاری می تواند در حوزه ارتقای بهره وری در کسب و کارهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، حمل و نقل و ترانزیت و گردشگری و معدن نقش ویژه ای ایفا کنند.
عبدالرحیمی با بیان اینکه منطقه آزاد ماکو در گام های اول توسعه است، ادامه داد: خواسته فعالان اقتصادی و مردم پایبندی حاکمیت به قوانین و مقررات خاص مناطق آزاد است و با تثبیت اقتصاد کلان کشور، مناطق آزاد در مسیر صحیح خود قرار خواهند گرفت.
او اضافه کرد: در احکام دائمی برنامه توسعه مناطق آزاد، اجازه شکل گیری دانشگاه های بین المللی توسط دانشگاه های داخلی و مشارکت با دانشگاه های بین المللی داده شده و باید از این جواز حداکثر استفاده را برد.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه با ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی با مشارکت دانشگاه های خارجی می توان از مهاجرت دانشجویان برای تحصیل در کشورهای دیگرجلوگیری کرد، افزود: یک واحد بین الملل در یک تعامل بین المللی با دانشگاه های معتبر خارجی می تواند امکان تعریف دوره های آکادمیک مورد تقاضای کشور را تامین نماید.
او گفت: دانشگاه به عنوان مرکز تولید فکر و تحقیق و پژوهش باید کمک رسان دستگاه های اجرایی باشد وهمچنین با تعامل بیشتر با واحدهای صنعتی و تولیدی برای تقویت نیروی انسانی ماهر این واحدها به صورت آکادمیک و یا دوره های ضمن خدمت گام های موثری بردارد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو خواستار ارتباط موثر دانشگاه با واحدهای تولیدی منطقه شد و ادامه داد: سازمان منطقه آزاد ماکو با ایجاد مدرسه عالی مهارتی با همکاری دانشگاه آزاد مصمم است تا از ظرفیت های دانشگاهی برای تربیت و تامین نیروی انسانی ماهراستفاده نماید.
وی ایجاد آزمایشگاه غذا و داروی منطقه را نیز بسیار مهم ارزیابی کرد و تاکید کرد: چشم اندازی که برای این آزمایشگاه پیش بینی می شود این است که درآینده به آزمایشگاه مرجع غذا و داروی شمالغرب کشور و حتی فرا منطقه ای تبدیل شود.
نظر شما