فرشید نمامیان در گفتگو با خبرنگار کردپرس گفت: متاسفانه طی این سال ها به دلیل سوء تدبیر و حکمرانی غلط در حوزه آب، منابع زیرزمینی و دشت های حاصلخیز کشور دچار بحران شدید شده و کارشناسان بر این باورند که کرمانشاه تا 20 سال آینده تبدیل به یک منطقه خشک خواهد شد.
وی افزود: کشور ما طی این سال ها دچار معضلاتی مانند پیری جمعیت، جابجایی جمعیت و کند شدن آهنگ رشد جمعیت و فرار نخبگان شده است که بخشی مهمی از این اتفاقات به دلیل بحران آب و خشکسالی و تبعات مخرب اقتصادی ناشی از آن رخ داده است.
این صاحبنظر حوزه اقتصاد با تاکید بر اینکه تمامی استانهای کشور به نوعی گرفتار بحران آب و خشکسالی هستند در ادامه خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک استان های گیلان، مازندران و تهران - به عنوان پایتخت و مرکز سیاسی کشور – پذیرای مهاجرین زیادی از دیگر استانهای کشور خواهند بود و این خود بحران تازهای را خواهد آفرید.
این استاد دانشگاه از فقر و تنگناهای معیشتی به عنوان عامل موثر دیگر در جابجاییها و کاهش نرخ رشد جمعیت دانست و گفت: متاسفانه تورم بالای اقتصادی، کاهش قدرت خرید و درآمد سرانه و گرانی روز افزون سال های اخیر، شرایط بسیار دشواری را برای قشرهای زیادی از جامعه ایجاد کرده است.
وی گفت: طبیعی است که در یک جامعه فقیر، تامین معیشت، اولویت اول است و افراد به دنبال ازدیاد نسل و تولید فرزند نیستند.
نمامیان، فراهم کردن زیرساخت های مناسب، حل معضل بحران آب و افزایش رفاه جامعه را پیش نیازهای افزایش نرخ رشد کشور دانست و تاکید کرد: در این شرایط فعلی حتی حفظ نرخ رشد جمعیت فعلی هم دشوار است چه برسد به رشد جمعیت.
وی با تاکید بر اینکه رشد جمعیت و فرزندآوری با دستور و مصوبه میسر نیست در ادامه افزود: اگر رفاه و کیفیت زندگی افزایش یابد شود قطعا آنها بهتر از هر کسی میتواننر برای فرزند بیشتر برنامه ریزی کنند.
نظر شما