کردستان مدرن ترین مرکز تشخیص سرطان درکشور

سرویس کردستان_ سالهاست که بیماران سرطانی کردستان برای نوبت پت اسکن آواره تهران هستند و به گفته بیماران با هزاران لابیگری بعد از شش ماه نوبت پت اسکن به بیماران سرطانی شهرستان ها می رسید و خانواده های بی بضاعت که هزینه پرداخت مسافرخانه ها و هتل ها را نداشتند،درفصل سرما وگرما آواره پارک ها بودند و این را نماینده سنندج، دیواندره وکامیاران نیز تایید می کند.

دکتر محسن فتحی نماینده مردم سنندج،دیواندره وکامیاران وعضوکمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با«کرد پرس»،استان کردستان را در خرید و نصب این دستگاه درلیست انتظار،استان 21 کشور عنوان کرد و افزود:بارایزنی و پیگیرهای مستمر و ارایه طرح های توجیهی توریسم درمانی درمنطقه نهایتا بعد از دوسال تلاش شبانه روزی، با خرید و نصب این دستگاه در بیمارستان فوق تخصصی کوثرسنندج، موافقت شد.
این عضوکمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، سنندج را ششمین شهر مجهز به نصب دستگاه پت اسکن درکشوربرشمردوافزود: باراه اندازی این دستگاه کردستان به مدرن ترین وبه روزترین مرکز تشخیص بیماری سرطان درکشور و به قطب توریسم درمانی درغرب کشور وحتی اقلیم کردستان عراق تبدیل می شود.
دکتر محسن فتحی اختصاص این دستگاه به کردستان را از رویاهای دیرینه علم پزشکی هسته ای سرطان شناسی در استان عنوان و به صراحت تشریح کردکه دستگاه پت اسکن بیمارستان سنندج مدرن ترین و پیشرفته ترین دستگاه پت اسکن کشور است وتمام آپشن های مدرن تشخیص سریع هر نوع بیماری را در بدن دارد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه تمام دستگاه های پت اسکن موجود در پنج شهر کشور در سال 2017 ساخته شده است؛ افزود:دستگاه پت اسکن سنندج ساخت سال 2021 بوده و وشرکت سازنده زیمنس آلمان تمام آیتم ها و مولفه های لازم برای نصب زودهنگام این دستگاه را بر روی نقشه طراحی و به پیوست دستگاه پت اسکن برای متخصصان پزشکی هسته ای کردستان فرستاده است.
دکتر محسن فتحی از کارشناسان پزشکی هسته ای در دانشگاه علوم پزشکی کردستان خواست که در اسرع وقت نسبت به فراهم کردن شرایط نصب دستگاه پت اسکن، مطابق نقشه پیوستی شرکت سازنده اقدام کنند تا بیماران سرطانی قبل از شروع فصل زمستان درسنندج،فرایند پت اسکن سرطانی انجام دهند.
او هزینه خرید این دستگاه با ارز 4 هزار دلاری معادل 8 میلیاردتومان از شرکت سازنده را از منظر اقتصادی مهم عنوان کرد و افزود: خرید این دستگاه در بازار آزاد حدود 60 میلیاردتومان اعتبار نیاز دارد که برای کردستان غیرممکن بود.
او هزینه پت اسکن بیماران سرطانی در تهران را با تحمیل هزینه های ایاب و ذهاب سنگین عنوان کرد و افزود:بیماران سرطانی باید مدت ها در انتظار نوبت پت اسکن می بودند و گاهی همین دیر انجام شدن پت اسکن در وخیم شدن وضعیت بیمار تاثیر مستقیم می گذاشت.
پت اسکن توریسم درمانی را در کردستان شکوفا می کند
رئیس بیمارستان540 تختخوابی کوثر سنندج نیز از خرید و ارسال دستگاه پت اسکن ابراز خرسندی کرد و گفت: با راه اندازی این دستگاه مشکل حدود 2هزار بیمار سرطانی در کردستان و حتی بیماران سرطانی استان های کرمانشاه، ایلام، همدان، لرستان و اقلیم کردستان عراق مرتفع می شود.
دکتر بابک قطبی با تاکید براینکه در سریع ترین زمان ممکن مولفه های مورد درخواست شرکت سازنده فراهم می شود؛ به شهروندان اطمینان داد که دو پزشک متخصص پزشکی هسته ای در کردستان بر روی این دستگاه کار می کنند و این وعده خوبی برای نبود استرس در ذهن بیماران سرطانی از منظر وجود پزشک متخصص هسته ای درکردستان به شمار می رود.
اودر توضیح کاربردهای این دستگاه مدرن علم پزشکی هسته ای درجهان می گوید:پت اسکن یک روش آزمایش تصویری است که به پزشک این امکان را می دهد تا از وجود بیماری های مختلف در بدن فرد مریض اطلاع پیدا کند.
قطبی افزود:بسیاری از این بیماری ها ومشکلات در واقع به صورت ظاهری و در بدن خود را نشان می دهند و از طرفی برخی دیگر از بیماری ها باید حتما آزمایش هایی گرفته شود؛مانند پت اسکن که آزمایش تصویری است و داخل بدن را با تمام ناهنجاری ها و بیماری ها نشان خواهد داد.
رئیس بیمارستان کوثر سنندج توضیح دادکه پت اسکن یک تکنیک تصویربرداری پزشکی هسته ای است که یک تصویر 3 بعدی از عملکرد بافت های بدن تولید می کند.برای استفاده از اسکن پت از مقدار کمی داروهای رادیو اکتیو یا ردیاب استفاده می شود تا تفاوت بین بافت سالم و بافت های غیرسالم را نشان دهد.
او با اعلام اینکه از پت اسکن می توان برای تشخیص بیماری ، و مقدار توسعه بیماری در بدن استفاده کرد افزود: پت اسکن اغلب برای دیدن چگونگی مراحل پیشرفت دردرمان بیماری سرطان کاربردبی نظیر و مهمی دارد.
تشخیص زودهنگام سرطان با کمک پت اسکن
رئیس بیمارستان کوثر سنندج با تاکید بر اینکه پت اسکن هر نوع تغییردرمتابولیسم و​​نحوه عملکرد اندام ها وبافت ها را نشان می دهد؛ افزود: با استفاده ازدستگاه پت اسکن می توان سریع پی برد که آیا سلول های سرطان،درسایر نقاط بدن گسترش یافته است.
دکتر بابک قطبی به تشریح توضیح می دهد چون سلول های سرطانی متابولیسم سریع تری نسبت به سلول های غیر سرطانی دارند، به این دلیل میزان بالای فعالیت های شیمیایی، سلول های سرطانی درنتیجه ی پت اسکن به صورت نقاط سفید رنگ مشخص می شوند.
او بررسی میزان پیشرفت بیماری سرطان،بررسی میزان کارآمدی درمان سرطان و اطلاع از عود بیماری را ازکاربردهای دستگاه پت اسکن عنوان کرد و افزود: پزشک با دیدن تصویر، بلافاصله نسبت به پخش سلول های سرطانی تصمیم به درمان بیمار می گیرد.
رئیس بیمارستان کوثر سنندج در تمایز کارکردهای پت اسکن با سی تی اسکن و ام آر آی می گوید: سی تی اسکن یا MRI می تواند اندازه و شکل اندام بدن و بافت را ارزیابی کندوعملکرد اندام را نشان نمی دهند؛ اما پت اسکن عملکرد فیزیولوژیک اندام را نشان می دهد. به عبارتی دیگر ، MRI یا سی تی اسکن به شما آنچه که به نظر می رسد نشان می دهد؛درحالی که پت اسکن آنچه که در عملکرد عضو واقعا وجود دارد نشان می دهد.
2 هزار بیمار مبتلا به سرطان در کردستان
به گزارش معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان حدود 2 هزار نفر از کردستانی ها مبتلا به بیماری سرطان هستند که درصد آمار مبتلایان مردان بیشتر از زنان است.
دکتر ابراهیم قادری به ترتیب سرطان پستان، پوست، معده، سرطان با محل اولیه نامشخص و کولورکتال را از شایع ترین سرطان های کردستان عنوان کرد وگفت: بررسی ها نشان می دهد سرطان پستان، پوست، سرطان با محل اولیه نامشخص، مری و معده در بین زنان بیشتر رایج است.
ژنتیک و محیط زیربنای بروز سرطان
فوق تخصص هماتولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان دو عامل ژنتیک و محیط را سنگ زیربنای بروز بیماری سرطان می‌داند و معتقد است:سندروم‌های سرطان در شماری از خانواده‌های کردستان شایع است و ریشه ارثی دارد.
دکتر «بایزید قادری» با تأکید بر این‌که عوامل محیطی نیزدرظهور و بروز ژن‌های سرطانی نقش مستقیم دارند، افزود: مواد شیمیایی و نیترات‌های موجود در مواد غذایی یکی از علل ایجاد سلول‌های سرطانی به شمار می‌روند.
او رژیم غذایی نامناسب، غذاهای مانده و پرچرب، ترشیجات مانده، مصرف زیاد نمک در غذا، چای داغ، سیگار، عفونت‌ها، عفونت‌های بدخیم معده، چاقی، بی‌تحرکی و عوامل محیطی را از فاکتورهای خطرساز سرطان عنوان کرد و گفت: ویروس «اچ.آی.وی» نیز سبب ابتلا به سرطان لنفاوی می‌شود.
او دم و بازدم دود سیگار را عامل بسیاری از سرطان‌ها ازجمله سرطان ریه دانست و معتقد است ترکیبات نیتروژن موجود در سیگار با ایجاد تغییرات در ژن‌ها باعث رشد خارج از نظم سلول‌ها می‌شود.
به گفته او سیگار علل ابتلا به سرطان حفره دهان، معده، روده، مثانه و سایر سرطان‌ها و اشعه خورشید نیز علل ایجاد سرطان پوست است.
دکتر قادری به رشد روز‌افزون سرطان پستان در زنان کردستان هشدار داد و گفت: خطر ابتلای سرطان در زنان با شرایط یائسگی چاق 30تا 50درصد بیشتر از زنان یائسه لاغر است.
این سرطان‌شناس کردستانی تغییر سبک زندگی، حذف غذاهای پرچرب و جایگزین کردن رژیم غذایی پرفیبر و پرکلسیم، داشتن تحرک و فعالیت ورزشی را بهترین راهکار پیشگیری از ابتلا به سرطان می‌داند.
به اعتقاد او هیچ دارویی از بروز سرطان پیشگیری نمی‌کند و تنها غربالگری بهترین روش برای پیشگیری از سرطان محسوب می‌شود.
به گفته او با انجام عمل غربالگری و تشخیص مراحل اولیه سرطان از پیشرفت ٩٠‌درصدی بیماری سرطان جلوگیری می‌شود.
پوست کردستان سرطانی است
پزشک متخصص پوست مو و زیبایی از این‌که پوست شهروندان زن و مرد کردستانی به بیماری سرطان آغشته شده است، ابراز نگرانی کرد و گفت: نام کردستان در صدر استان‌های نخست آلوده به سرطان پوست در کشور قرار دارد و این مایه تاسف است.
دکتر «جمال حسن‌زاده» با اعلام این‌که سرطان پوست یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در جهان است، افزود: عوامل ژنتیکی، ارثی و محیطی با نور اشعه آفتاب در افزایش ضریب ریسک بالای سرطان پوست موثر است.
او شرایط آب و هوایی و اقتصاد کشاورزی را از عوامل محیطی افزایش آمار بالای سرطان در کردستان دانست و گفت: اکثر کشاورزان کردستانی در فرآیند کاشت، داشت و برداشت محصول و یا دام‌چرانی در معرض مداوم نور اشعه آفتاب هستند.
او آلودگی شماری از روستاهای کردستان به عناصر شیمیایی آرسنیک را از دیگر عوامل محیطی در استان برشمرد وگفت: پیامدهای جنگی نیز بر بازماندگان در بروز و شیوع بیماری سرطان پوست موثر است و نتایج علمی آسیب‌های ناشی از بمباران هیروشیما و ناکازاکی بر روی سرطان پوست را به اثبات رسانده است که کردستان نیز به واسطه نوار مرزی و بمباران شیمیایی در هشت‌ سال جنگ تحمیلی توسط رژیم بعثی از این قاعده مستثنی نیست.
دکتر حسن‌زاده علایم بیماری سرطان پوست را تشریح کرد وگفت: شهروندان در صورت عدم بهبودی زخم‌ها، تغییر رنگ ضایعات به‌ویژه خال‌های قبلی، ایجاد زخم جدید بدون علت در پوست، ضایعات بزرگتر از شش میلی‌متر و ایجاد برآمدگی جدید به تشخیص و مراحل درمان به پزشک مراجعه کنند.
این پزشک استفاده از عینک ضدآفتاب، کاهش مواجهه با اشعه ماوراي بنفش آفتاب و پوشش لباس مناسب برای محافظت از بدن در مقابل نور خورشید را به شهروندان توصیه کرد.

گزارش/ شیروان یاری

کد خبر 17267

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha