کمال حسین پور، نماینده پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی در حاشیه برگزاری جلسهاي که به منظور بررسی و پیگیری مشکلات کشاورزان و چغندر کاران شهرستان با حضور جمعی از کشاورزان و مسئولان ذیربط برگزار شد، به خبرنگار کردپرس گفت: شهرستان پیرانشهر به عنوان قطب اصلی کشاورزی و اقتصادی در منطقه نقش چشمگیری در راستای توسعه و شکوفایی صنعت کشاورزی در کشور دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مسئولان باید نگاه ویژه ای به حوزه ی کشاورزی داشته باشند، بیان کرد: در سالهای اخیر حوزه کشاورزی به عنوان یکی از اصلی ترین بخش های اقتصادی شهرستان همواره مورد توجه بودهاست و در این میان، کشت چغندر قند با ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت در ردیف بالایی قرار دارد.
حسین پور با اشاره به افزایش سطح زیر کشت چغندر قند در پیرانشهر تصریح کرد: در سال زراعی جاری پیش بینی می شود که ۴۵۰ هزار تُن چغندر که حاصل دست رنج ۳۶۰۰ کشاورز این شهرستان است، برداشت شود که این رقم در صورت تحقق از افزایش قابل توجهی نسبت به سالهای قبل برخوردار است.
عضو کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: کشاورزان و بویژه چغندر کاران شهرستان پیرانشهر با مشکلات قابل توجهی روبرو هستند که مسئولان امر باید در راستای رفع مشکلات موجود سریعاً و قبل از آغاز فصل برداشت چغندر اقدام کنند.
نماینده پیرانشهر یادآور شد: متأسفانه بسیاری از چغندرکاران نسبت به نحوه برداشت چغندر، نبود برنامهریزی دقیق و مدون جهت خرید محصول، عدم تسهیل در نوبت دهی و دریافت محصول و عیارسنجی بسیار کم گلایه مند هستند که این امر به هیچ عنوان در شأن کشاورزان زحمتکش این شهرستان نیست و مسئولان کارخانه قند باید نسبت به رفع مشکلات اقدام و مطالبات چغندرکاران را تحقق ببخشند.
حسین پور به نحوه تردد تراکتورهای حامل بار چغندر اشاره و خاطر نشان شد: با نزدیک شدن به فصل برداشت، بسیاری از کشاورزان جهت تحویل محصول به کارخانه قند از تراکتور استفاده میکنند، از این رو انتظار میرود اداره راهداری و حمل و نقل جادهای نسبت به اتمام پروژه آسفالت محور رزگاری_اندیزه هر چه سریعتر اقدام نماید و پلیس راهور نیز کنترل و نظارت کافی بر نحوه تردد تراکتورهای حامل چغندر را در محورهای شهرستان داشته باشند تا خدای ناکرده تردد این وسایط نقلیه، خطری برای جان شهروندان ایجاد نکند.
نماینده مجلس ضمن ابراز گلایه از بکارگیری افراد غیر بومی در کارخانه قند پیرانشهر خواستار بکارگیری افراد بومی بجای افراد بازنشسته شد و تصریح کرد: وجود کارخانه قند به عنوان یک مکان اشتغالزا برای شهروندان از اهمیت بسیار بالای برخوردار است و از مسئولان کارخانه قند انتظار داریم که در صورت نیاز و جایگزینی افرادی که بازنشته میشوند، حتماً از افراد بومی و جوانان این شهرستان که نیروهای پرتوان و خلاقی نیز هستند، استفاده نمایند.
در خاتمه این جلسه جمعی از نمایندگان کشاورزان شهرستان پیرانشهر ضمن اشاره به مشکلات چغندرکاران شهرستان خواستار رفع مشکلات ذکر شده در سریعترین زمان ممکن شدند.
گفتنی است؛ شهرستان پیرانشهر در سال های اخیر موفق به کسب مقام اول استان در تولید چغندر و گندم شده است که این موفقیت می تواند به عنوان ظرفیت مناسبی در جهت ارتقای سطح کشاورزی در سطح شهرستان پیرانشهر باشد.
نظر شما