به گزارش خبرگزاری کردپرس، محمدعلی قاسمی در خصوص این کارگاه توضیح داد: این کارگاه تخصصی آموزشی با حضور دکتر عباس سهراب زاده و دکتر حبیبالله بخشوده در سالن جلسات حوزه هنری ایلام برگزار میشود.
وی با بیان اینکه حوزه هنری ایلام روز چهارشنبه 2 بهمن ساعت 16 عصر پذیرای علاقهمندان و دوستداران ادبیات کُردی ایلامی است، یادآور شد: زبان و ادبیات کردی جنوبی بخش مهمی از هویت و شاکله فرهنگ بومی و محلی در این استان است که با توجه به غنی بودن این فرهنگ در حوزههای مختلف، لازم است که این زبان و ادبیات بومی، حفظ و صیانت شود.
مدیر حوزه هنری استان ایلام تصریح کرد: امروز روند جهانیشدن، به دنبال این است که خردهفرهنگهای مناطق مختلف بهویژه خردهفرهنگهای بومی و محلی را در خود هضم و ادغام کند، برای حفظ هویت این فرهنگها ازجمله زبان و ادبیات کُردی ایلامی بنا داریم با استفاده از نظرات کارشناسان، صاحبنظران و منتقدان، طی یک برنامهریزی منسجم در راستای صیانت، حفظ و ارتقاء بخشی زبان و ادبیات کُردی ایلامی اقدامات شایستهای انجام شود.
قاسمی یادآور شد: به همین منظور حوزه هنری ایلام مصمم است در قالب برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی، جشنوارهها، مسابقههای ادبی، چاپ و انتشار آثار مکتوب در قالب کتاب توسط شاعران، هنرمندان و منتقدان، تولید فایلهای صوتی و آلبومهای شعر توسط شاعران کُردی سرای ایلامی گام های موثری در راستای حفظ و ترویج ادبیات کردی ایلامی بردارد.
وی با تاکید بر اینکه اعتقاد ما بر این است که فرهنگ های بومی و محلی، نقش کارکردی انکار ناپذیری در تقویت فرهنگ ملی دارند، تصریح کرد: حوزه هنری به عنوان یکی از پیشگامان ترویج فرهنگ و ادبیات کُردی حوزه جنوب، علاوه بر بهرهگیری ازنظر کارشناسان، صاحبنظران و راهاندازی کانون شعر کُردی «هانا» با ارائه یک رسمالخط پیشنهادی ویژه حوزه ادبیات کُردی جنوبی گامهای اساسی برداشته است.
مدیر حوزه هنری استان ایلام در پایان با دعوت همه اقشار مختلف مردم، هنرمندان، شاعران، مؤلفان و علاقهمندان به زبان و ادبیات کردی برای حضور در این کارگاه تخصصی، خاطرنشان کرد: بهطورقطع برگزاری چنین کارگاههایی و بهرهگیری از ایدهها و نظرات کارشناسان فن و همچنین تبادلنظر در حوزه ادبیات کردی، منجر به تقویت و ترویج فرهنگ یومی و ادبیات کُردی محلی خواهد شد.
نظر شما