نیاز هورامانی طی گفتگوی اختصاصی با کردپرس، در خصوص وضعیت و شرایط اتحادیە میهنی کردستان در انتخابات زودهنگام مجلس عراق و وضعیت داخلی حزب، گفت کە شرایط داخلی اتحادیە میهنی آشفتە و نابسامان بود، اما اکنون وضعیت بسیار بهتر شدە و نامزدهای حزب بە همراه نامزدهای جنبش تغییر در چارچوب هم پیمانی کردستان، کە ائتلاف انتخاباتی دو حزب برای شرکت در این انتخابات است، تبلیغات و فعالیت های خود را انجام می دهند و توافق رسمی میان اتحادیە میهنی و جنبش تغییر صورت گرفتە و تفاهم هایی نیز با حزب اتحاد اسلامی کردستان بە وجود آمدە است.
جانشین مسئول تشکیلات اتحادیە میهنی در سلیمانیە دربارە قانون جدید انتخابات عراق کە بر اساس آن تقسیمات حوزە های انتخابیە این کشور تغییر یافتە و عراق برای انتخابات زودهنگام مجلس بە 83 حوزە تقسیم بندی شدە و تاثیر این تقسیم بندی بر میزان آرا و نتایج انتخابات، اعلام کرد کە این نظام انتخاباتی جدید و تقسیم بندی حوزە ها در تمام عراق اجرایی شدە و دارای دو جنبە مثبت و منفی است و از سویی می تواند موجب زیان و از سوی دیگر موجب منفعت باشد، اما اتحادیە میهنی در هر صورت با قدرت وارد انتخابات شدە و در هر شرایط و هر نوع تقسیم بندی حوزە های انتخابیە آرای خود را بە دست می آورد.
وی در خصوص برنامە های اتحادیە میهنی در کرکوک گفت کە کرکوک در قلب اتحادیە میهنی جای دارد و پیشتر نیز جلال طالبانی بنیان گذار و دبیر کل فقید حزب بر این نکتە مهم تاکید کردە و اکنون نیز اتحادیە میهنی در همان مسیر بە پیش می رود. از سوی دیگر کرکوک شهری است با تکثر قومی و دینی فراوان و ویژگی های مختص بە خود را داشتە و با دیگر مناطق و شهرهای کشور متفاوت است و بە همین دلیل تعامل با دولت مرکزی عراق بر سر کرکوک موضوع حساس و ویژە ای بە شمار می آید. از سوی دیگر اتحادیە میهنی دارای روابط بسیار خوبی با احزاب بزرگ عراقی و بە ویژە شیعیان است و می تواند آرای لازم را در کرکوک بە دست آورد بە توافق های خوبی با احزاب و جریان هایی کە آرای کرکوک را کسب می کنند؛ دست یابد. اتحادیە میهنی سیاست های خود را بر اساس و از طریق گفتگو بە پیش می برد و تهدید و ارعاب و انکار جزو راهکارها و سیاست این حزب نیست، زیرا سیاست هنر مذاکرە و گفتگو است. کرکوک برای هم پیمانی کردستان بە ریاست قباد طالبانی بسیار متفاوت و جدا از شهرهای دیگر است و نباید فراموش کرد کە قباد طالبانی نە تنها سیاستمداری جوان و توانمند است،بلکە فرزند جلال طالبانی بودە و در همان مسیر و خط مشی وی بە پیش رفتە و با طیف های مختلف در کرکوک و در دیگر نقاط عراق بر اساس اصول و سیاست های مام جلال برخورد و تعامل دارد.
نیاز هورامانی دربارە منصب ریاست جمهوری عراق کە بر اساس توافق کردها با طیف های عراقی و توافق های میان اتحادیە میهنی و حزب دمکرات، از سال 2003 تاکنون در اختیار اتحادیە میهنی بودە، اما حزب دمکرات از دورە پیش و سال 2018 خواستار تصدی این منصب است، اشارە می کند کە اولا باید دانست کە منصب ریاست جمهوری عراقی سهم کرکوک و در کرکوک نیز سهم اتحادیە میهنی است. تا این لحظە اتحادیە میهنی در قبال کسب هیچ گونە امتیازی حاضر نیست کە از تصدی منصب ریاست جمهوری صرف نظر کند. دوما فقط در شورای رهبری و دفتر سیاسی اتحادیە میهنی دربارە اینکە چە کسی منصب ریاست جمهوری عراق را در دست بگیرد، تصمیم گیری می شود و اجبار و یا مانعی دربارە اینکە همین شخصیتهای کنونی بار دیگر در این منصب قرار بگیرند و یا شخص دیگری جایگزین شود، وجود ندارد، اما در نهایت اتحادیە میهنی از این منصب صرف نظر نمی کند.
مصاحبه؛ منصور رحیمی
نظر شما