تصویب الحاق ترکیه به معاهده اقلیمی پاریس در مجلس این کشور

سرویس ترکیه - مجلس ترکیه لایحه الحاق این کشور به معاهده اقلیمی پاریس را تصویب کرد.

به گزارش کردپرس، مجلس ترکیه روز گذشته الحاق این کشور را به معاهده اقلیمی پاریس تصویب کرد. این در حالی است که حکومت ترکیه در سال های اخیر بیشترین آسیب را به طبیعت خود و همسایگان جنوبیش زده است.

بنابر گزارش روزنامه جمهوریت، چیغدم قارا اصلان نماینده حزب عدالت و توسعه (AKP) در سخنرانی مربوط به تصویب این پیشنهاد نابرابری های اجتماعی و اقتصادی، و بحران های جغرافیایی را مشکلاتی جهانی دانست و ابراز امیدواری کرد که ترکیه تحت رهبری رجب طیب اردوغان بتواند با این مشکلات مبارزه کند.

معاهده پاریس در سال 2016 برای جلوگیری از نابودی محیط زیست، توسط کشورهای شرکت کننده در بیست و یکمین نشست بین المللی تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در پاریس امضا شد. ترکیه تحت حاکمیت 19 ساله AKP در حالی پیوستن کشور به کنوانسیون پاریس را تصویب کرد که بر اساس گزارش های داخلی و خارجی، حکومت AKP بزرگترین دشمن طبیعت ترکیه است.

بر اساس گزارش سازمان "صلح سبز" (Greenpeace) منتشر شده در ماه می، 40 درصد از زباله های پلاستیکی بریتانیا در سال 2020 به ترکیه صادر شده اند. بر اساس گزارش رسانه های محلی در طی سال جاری روزانه 241 کامیون زباله پلاستیکی از اروپا به ترکیه وارد شده است. این زباله ها یا به دریا ریخته شده اند یا در خاک استان هایی مانند آدانا دفن شده اند.

همچنین ترکیه در تابستان سال جاری بزرگترین آتش سوزی های تاریخ خود را تجربه کرد، در حالی که تلاش برای خاموش کردن به موقع آنها از سوی حکومت انجام نگرفت. هنوز آتش جنگل ها در آنتالیا و کوش آداسی به پایان نرسیده بود که زمین های بایر باقی مانده از آتش سوزی برای ساخت شهرک های توریستی بر خلاف قوانین ترکیه، به فروش گذاشته شدند.

نیروهای نظامی ترکیه به طور پیوسته جنگل های ارتفاعات استان های کردنشین درسیم، بیتلیس، آمد (دیاربکر)، باتمان، شرناخ، حکاری، موش، و ... را آتش می زنند و مسیر را بر مردم می بندند تا مانع خاموش کردن آتش شوند.

در کنار این قطع سیستماتیک درختان جنگل های جودی، نماز، بستا، دجله، در داخل خاک ترکیه و قطع درختان جنگل های شمال اقلیم کردستان، همچنین درختان عفرین، باعث نابودی هرچه بیشتر طبیعت مناطق به ویژه کرنشین ترکیه و مرزهای جنوبی آن شده است.

علاوه بر اینها، ترکیه از آب به عنوان سلاح جنگی علیه کشورهای همسایه به ویژه سوریه استفاده می کند. بر اساس گزارش ایندیپندنت ترکیه در سال 2020 کمتر از یک چهارم مقدار آبی را که در توافق نامه ها موجود است، راهی سوریه کرده است.

کد خبر 18671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha