به گزارش کردپرس، امید بنابی در جریان بازدید از اولین سایت پرنده نگری کشور، در خصوص آخرین وضعیت تالاب کانی برازان بیان کرد: امسال به دلیل خشکسالی و عدم تأمین حق آبه مناسب نزدیک ۷۰ درصد این تالاب در تابستان خشک شد اما با رایزنیهای صورت گرفته و همکاری آب منطقه ایی در تیرماه یک میلیون مترمکعب و اوایل مهرماه سال جاری ۲.۵ میلیون مترمکعب آب به سمت تالاب کانی برازان رهاسازی شد.
او با اشاره به اینکه هم اکنون سطح آبی تالاب پرآب شده ولی با شرایط ایده ال فاصله دارد، افزود: هر سال با آغاز مهر ماه آبگیری تالابها میکنیم اما امسال تالابهای استان به صورت کامل آبگیری نشدند ولی اقدام اخیر رهاسازی آب با توجه به قرار گرفتن در فصل مهاجرت پرندگان توانست شرایط را تا حدودی بهبود ببخشد.
بنایی حق آبه سالانه تالاب کانی برازان را ۱۶.۷ میلیون متر مکعب عنوان کرد و افزود: این میزان آب از طریق رهاسازی و بارشها تأمین میشود امسال با وجود خشک شدن ۷۰ درصدی تالاب و تنش آبی تا حدودی توانستیم اوضاع آن را بهبود ببخشیم.
رئیس اداره حفاظت و احیای تالابهای اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در خصوص اقدامات حفاظتی در این تالاب نیز گفت: به دلیل ورود سموم و کودهای کشاورزی در سالهای گذشته این تالاب با مشکل آلودگی مواجه بود هر چند این مشکل به صورت کامل برطرف نشده اما با احداث لاگن های طبیعی تلاش شده این موضوع مدیریت شود.
فرماندار مهاباد نیز در جریان این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: متاسفانه تنش آبی که در کشور و به تبع آن در آذربایجان غربی بوجود آمده است موجب شده تا حقابه تالاب ها کاهش و یا حتی حذف شود.
عارف خدرلو افزود: تالاب بینالمللی "کانیبرازان" مهاباد با وسعتی افزون بر هزار هکتار یکی از مهمترین تالابهای اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزشترین زیستگاههای انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور به شمار میرود امیدواریم با درنظر گرفتن یک حقابه ثابت برای آن، این تالاب همواره میزبان انواع پرندگان مهاجر باشد.
فرماندار ویژه مهاباد گفت: به دلیل اختصاص نیافتن حقابه به موقع، خشکسالی، کاهش بارندگی و خشک شدن چشمه های محلی تامین کننده آب اطراف این تالاب میزان آب در آن به یک سوم کاهش یافته و 70 درصد آن خشک شده بود که با اختصاص ۲.۵ میلیون متر مکعب حقابه آن دوباره این تالاب احیا شد.
تالاب بینالمللی "کانیبرازان" مهاباد به دلیل موقعیت ویژه و شرایط زیستی منحصربفرد خود در سال ۱۳۸۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شد و هم اینک نخستین پناهگاه حیات وحش آذربایجانغربی و یکی از مناطق چهارگانه کشور با جایگاه قانونی معرفی شده است.
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
تازیانه خشکسالی بر تن «بهشت پرندگان ایران»؛ «کانی برازان» تشنه است
تالاب بین المللی «کانی برازان» مهاباد تا دو هفته دیگر سیراب می شود
آلودگی تهدید بزرگ حیات تالاب بین المللی «کانی برازان» مهاباد
نظر شما