به گزارش کردپرس، کاروانسرای قدیمی شاه عباسی قطور خوی یکی از کاروانسراهای تاریخی است که امروز ٢٤ مهر ماه، کارشناسان و ارزیابان یونسکو برای بررسی شرایط این اثر و شاخص های ثبتی آن در میراث جهانی از روند مرمت و ساختار این کاروانسرا بازدید کردند.
طالبیان مشاور وزیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و کردشگری در حاشیه بازدید کارشناسان یونسکو از این اثر در جمع خبرنگاران گفت: دو سال قبل پرونده ای شامل ٥٦ کاروانسرای قدیمی در ٢٤ استان کشور مربوط به دوره ساسانی تا قاجاریه برای ثبت در فهرست جهانی یونسکو تهیه و تدوین شده است
او افزود: کاروانسرای قطور خوی در آذربایجان غربی هم یکی از ٤ کاروانسرای سرپوشیده ایران است که برای ثبت در فهرست جهانی مورد بازدید و ارزیابی میدانی کارشناسان یونسکو قرار می گیرد.
مشاور وزیر میراث فرهنگی گفت: کاروانسرای تاریخی قطور آخرین کاروانسرا در مسیر جاده ابریشم و در ٣٠ کیلومتری مرز ایران و ترکیه است. این کاروانسرا با ساختار و پلان و معماری منحصر بفرد یکی از متفاوترین کاروانسرای تاریخی ایران نسبت به کاروانسراهای دیگر است و امید می رود در کمیته تخصصی میراث فرهنگی یونسکو که در تیرماه سال ١٤٠١ تشکیل خواهد شد .در فهرست جهانی ثبت شود.
طالبیان بیان کرد: در حاضر ایران ٢٦ پرونده میراث ملموس و ١٦ پروند میراث ناملموس برای ثبت در فهرست جهانی در کنوانسیون یونسکو دارد.
کاروانسرای قطور خوی عمدتا از مصالح سنگی ساخته شده و به علت ویژگی های منحصر بفرد معماری و قرار گرفتن در مسیر جاده ابرایشم نامزد ثبت در فهرست جهانی شده است.
میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی نیز برای تسریع در ثبت این اثر از سالهای گذشته کارهای مرمتی و حفاظتی در این بنای ارزشمند را آغاز کرده که همچنان ادامه دارد.
کاروانسرای شاه عباسی قطور ٤ اتاق و استرحتگاه تودرتو دارد که با مصالح کچ ، آهگ ، خاک و سنگ کوهپایه ای احداث شده است . این بنا در سال ٨٥ به شماره ١٦٣٩١ در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است
استان آذربایجان غربی با ثبت دو اثر در فهرست میراث جهانی و بیش از یک هزار ٦٠٠ اثر و بنای تاریخی و باستانی در فهرست میراث ملی، از جمله استان های غنی کشور در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری است.
نظر شما