مراکز غیرمجاز؛ چالش جدی سلامت در قروه

سرویس کردستان- مراکز غیرمجاز پزشکی در قروه چنان در حال رشد هستند که زیر سایه نظارت ضعیف نهادهای متولی با مداخله در امور بهداشت و درمان باعث تهدید علیه سلامت جامعه شده اند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، تبلیغاتشان هر روز در حال افزایش است، هر کدام با عناوین مختلف و کارهایی تخصصی مربوط به حوزه های بهداشتی و درمانی... مراکزی که بدون هیچ گونه مجوز قانونی به راحتی فعالیت دارند و در امور پزشکی و بهداشتی هم مداخله می کنند.

مراکزی که در قروه چنان رشد قارچ گونه ای یافته اند که صدای تمامی فعالان حوزه بهداشت و درمان را درآورده اند. مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قروه گفت که این مراکز در واقع دو نوع اند؛ یک نوع مراکزی هستند که فاقد مجوزند و زیرسایه نبود نظارت به راحتی فعالیت دارند و نوع دیگر شامل مراکزی می شود که مجوز دارند اما مطابق پروانه دریافت شده خدمت ارائه نمی دهند.

«فردین گوهری» این مراکز را شامل برخی سالن های آرایشی که به جای خدمات آرایشی و زیبایی اقدامات لیزر و تتو و تزریق ژل و... انجام می دهند و یا مراکز پوست و زیبایی که فاقد متخصص هستند و یا مراکز ماساژ درمانی که باید صرفاً ماساژ آرامبخش انجام دهند در حالی که به راحتی مداخله پزشکی دارند و حتی برخی از عطاری ها هم اقدام به ارائه خدمات پزشکی و تجویز دارو می کنند، دانست.

او همچنین مراکز دندانسازی فاقد تخصص یا مراکز عینک سازی که اقدام به معاینه و تجویز عینک می کنند را هم جزو مراکز غیرمجاز عنوان کرد.

«گوهری» به نحوه نظارت بر این مراکز و برخورد قانونی اشاره کرد و افزود: چون این مراکز از دانشگاه علوم پزشکی مجوز فعالیت ندارد لذا شبکه بهداشت نمی تواند نقش نظارتی درستی داشته باشد و در این میان تنها حجم بالای شکایت است که به دستمان می رسد.

مطابق اظهارات او برخورد قانونی با اینگونه مراکز در اصل بر عهده تعزیرات حکومتی است.

هرچند این نهاد گویا چندان به این مسئله توجه ندارد و برایش هم مهم نیست که این مراکز با فعالیت غیرمجاز به نوعی سلامت جامعه را به خطر می اندازند. نکته قابل توجه اینجاست که وقتی این مراکز مورد بازرسی قرار می گیرند گاهی اوقات مورد حمایت تعزیرات قرار می گیرند و حتی به بازرسان بهداشتی هم خرده می گیرند. اینجا باید متولیان تعزیرات پاسخ گو باشند که علت این بی توجهی و حمایت های غیر اصولی چیست؟!

در حال حاضر در قروه آن طور که مدیر شبکه بهداشت می گوید 86 مطب و مرکز درمانی مجوز دار با 53 پزشک متخصص و عمومی در شهرستان فعالیت دارند. «فردین گوهری» از فعالیت 22 دندانپزشک، 3 چشم پزشک، 2 متخصص زنان، 3 متخصص مغز و اعصاب، 2 پزشک ارتوپد، 3 پزشک داخلی، یک پزشک پوست، 2 متخصص قلب، یک روانپزشک و 14 پزشک عمومی خبر داد.

او به فعالیت 7 مطب مامایی، 2 مرکز مشاوره مامایی، یک مرکز بینایی سنجی، 5 مرکز فیزیوتراپی، یک مرکز کاردرمانی، یک مرکز گفتاردرمانی، 2 مرکز شنوایی سنجی، یک لابراتوار دهان و دندان، یک سونوگرافی، 3 آزمایشگاه و 10 مرکز متادون درمانی هم اشاره کرد.

خطرات ناشی از مراجعه به مراکز پزشکی غیر مجاز

باتوجه به گفته های مدیر شبکه بهداشت قروه به نظر می رسد عزمی برای مقابله با مراکز پزشکی و بهداشتی غیرقانونی میان نهادهای نظارتی وجود ندارد لذا اینجا باید خود مردم نسبت به خطرات ناشی از اقدامات این مراکز آشنایی یافته و مراجعه ای نداشته باشند.

در واقع براساس هشدارهای وزارت بهداشت مراجعه بیماران به مراکز پزشکی غیر مجاز جهت مداوا منجر به ایجاد مشکلات عدیده برای خود بیمار و تهدید علیه سلامت جامعه می شود که از جمله مخاطرات می توان به «ایجاد مشکل و خطر در سلامت بیماران به دلیل استفاده از راه کارهای درمانی ناشیانه و غیرعلمی و احیانا داروهای غیر مرتبط، تهدید سلامت فرد بیمار به دلیل تاخیر در درمان درست و اصولی و از دست رفتن زمان طلایی درمان به موقع و تهدید سلامت جامعه با رعایت نکردن شرایط استریل نمودن و همچنین کار در محیط غیر بهداشتی که منجر به انتشار انواع بیماری های مسری خطرناک از قبیل ایدز و انواع هپاتیت خواهد شد» اشاره کرد./

* گزارش: زیبا امیدی فر

کد خبر 19359

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha