ابراهیم مرادی، مدیر آموزش و پروش شهرستان پیرانشهر در گفتگوی خود با خبرنگار کردپرس ضمن اشاره به آخرین وضعیت آموزش و پرورش این شهرستان در حوزه های مختلف، گفت: آمارهای موجود در سالهای اخیر نشان از این دارد که شهرستان پیرانشهر در زمینه آموزش و پرورش در سطح استان و کشور دارای جایگاه مطلوبی نیست هر چند که در سالهای اخیر تلاش شده است تا با همت مسئولان و خیرین مدرسه ساز این رتبه بندی را تغییر دهیم و سرانه آموزشی پیرانشهر را ارتقا ببخشیم.
الحاق 102 کلاس درسی به فضای آموزشی پیرانشهر تا پایان بهمن ماه
وی ادامه داد: برای جبران این وضعیت در بسیاری از مناطق شهری و روستایی پیرانشهر از جمله شهر لاجان؛ سطح شهر پیرانشهر؛ شین آباد، کهنه خانه، مناطق روستایی در بخش های مرکزی و لاجان و.... پروژههای آموزشی در دست احداث هستند که با برنامه ریزی های صورت گرفته در بهمن ماه سال جاری به اتمام خواهند رسید و شاهد الحاق ۱۰۲ کلاس درسی به فضای آموزشی شهرستان پیرانشهر خواهیم بود که این مهم می تواند در ارتقای رتبه بندی شهرستان در حوزه آموزشی نقش موثری داشته باشد.
ادامه آموزش در شرایط بحران کرونا
وی در ادامه این گفتگو با اشاره به آخرین وضعیت اینترنت؛ نحوه آموزش و ادامه تحصیل دانش آموزان در سامانه "شاد" و مشکلات مربوط به این حوزه عنوان کرد: متأسفانه شیوع ویروس کرونا در یکسال اخیر در تمامی حوزه ها مشکلات جدی ایجاد کرده است و حوزه آموزش هم از این قاعده مستثنی نبوده اما با تدابیر اتخاذ شده سعی شد تا مشکلات این حوزه به حداقل خود برسد هر چند وضعیت اینترنت و کم سرعت بودن آن در بسیاری از نقاط شهر و روستا ادامه تحصیل دانش آموزان و دبیران را در فضای مجازی با مشکلات جدی و اعتراضات آنها همراه ساخته است اما یکی از افتخارات آموزش و پرورش این بوده که با برنامه ریزی های اتخاذ شده اجازه ندهد که آموزش در شرایط بحران تحت هیچ شرایطی متوقف شود و با بهره گیری از محیط رسانه ملی و سامانه "شاد" با تمام مشکلات و کمبودهای اولیه خود توانست مسیر آموزش را ادامه دهد که تا کنون در نوع خود بی نظیر بوده است.
مرادی اظهار داشت: استفاده از سامانه "شاد" در مناطقی که تحت پوشش اینترنت بوده اند هیچ گونه مشکلی بهمراه نداشته و آموزش همچنان از طریق فضای مجازی ادامه دارد اما در موارد خاصی هم که منطقه ای از شهر یا روستا فاقد پوشش شبکه اینترنت بوده سعی شده است آموزش دانش آموزان با دریافت بسته های آموزشی در قالب کاغذی و فلاش و ... از طرف دبیران و معلمان به آنها انجام شود تا پس از مطالعه دروس در دوره تعیین شده نسبت به آموزش خود اقدام کنند.
اهداء 53 دستگاه تبلت و گوشی به دانش آموزان بی بضاعت پیرانشهری
مدیر آموزش و پروش پیرانشهر اضافه کرد: در برخی از موارد هم با گروهی از دانش آموزان بی بضاعت و محروم مواجه هستیم که توانایی تهیه تبلت و یا گوشی پیشرفته را ندارند تا آموزش خود را ادامه دهند برای رفع این مشکل هم با همکاری نهادهای کمیته امداد شهرستان اقدام به راه اندازی مرکز نیکوکاری "پیوند مدارس" کرده ایم که تا کنون ۵۳ دستگاه تبلت و گوشی از طرف این مرکز و نهاد کمیته امداد تهیه و تحویل دانش آموزان نیازمند شده است.
شروع امتحانات نیمه اول بصورت مجازی و از 15 دی ماه خواهد بود
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نحوه برگزاری امتحانات پایانی نیمه اول سال تحصیلی ؛ تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا و هماهنگی های صورت گرفته در وزارت آموزش و پرورش تا این لحظه کلیه امتحانات پایانی نیمه اول سال جاری از پانزده هم دیماه و بصورت مجازی برگزار خواهند شد.
اما در پایه های اول و دوم مقطع ابتدایی استثنائاً دروس ریاضی و فارسی بصورت حضوری برگزار خواهند شد در سایر مقاطع هم بنا بر تشخیص شورای مدارس و با اخذ مجوز از ستاد مبارزه با کرونا تصمیم گیری در خصوص برگزاری امتحانات بصورت مجازی یا حضوری اتخاذ خواهد شد که تا کنون تصمیم همه مدارس بر مجازی برگزار شدن این امتحانات است.
آموزش و پرورش همواره پیگیر مشکلات دانش آموزان شین آباد بوده است
این مسئول پیرانشهری در ادامه سخنان خود در پاسخ به این پرسش که آیا آموزش و پرورش پیرانشهر در خصوص حادثه آتش سوزی مدرسه شین آباد و صدمات روحی و روانی وارد شده به دانش آموزان دختر این مدرسه به وظایف اصلی خود عمل کرده است یا خیر؟ پاسخ داد: یادآوری حادثه آتش سوزی مدرسه شین آباد پیرانشهر در هر صورتی بسیار تأسف بار و ناراحت کننده است لذا از همان لحظه و ساعت اولیه بروز حادثه تا کنون، آموزش و پرورش در بالاترین سطح مدیریتی تا مجموعه مسئولان شهرستانی، خود را ملزم به پیگیری مشکلات و مسائل درمانی، روحی و روانی، مالی و بویژه آموزشی دانسته و می داند و در این خصوص از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکرده است.
وی بیان داشت: دانش آموزان حادثه دیده آذرماه 1391 شین آباد که هم اکنون در پایه دوازدهم تحصیل می کنند تا قبل شیوع ویروس کرونا بر اساس برنامه زمان بندی شده جهت انجام امورات درمانی خود به مراکز درمانی در تهران اعزام می شدند اما متأسفانه با توجه به خطرناک بودن ویروس کرونا مراجعه آنها تا این لحظه با صلاح دید اولیاء متوقف شده است که بدون شک روند درمانی آنها پس از ریشه کن شدن این بیماری مجدداً از سر گرفته خواهد شد اما آموزش این دختران همانند سایر دانش آموزان هم اکنون ادامه دارد و متوقف نشده است حتی در شرایط فعلی با رعایت تمامی موارد بهداشتی لازم آموزش آنها گاهاً 3 نفره یا 5 نفره بصورت حضوری در مدرسه انجام می شود همچنین با توجه به اینکه در آستانه ورود به دانشگاه هستند بعد از پایان امتحانات دیماه نسبت به برگزاری کلاسهای تقویتی و آماده سازی کنکور برای آنها اقدامات لازم انجام خواهد شد.
دختران شین آبادی در سمت های دبیری یا پرسنل اداری استخدام خواهند شد
مرادی اضافه کرد: با تلاش های صورت گرفته و موافقت مسئولان وزارت آموزش و پرورش، موضوع استخدام و بکاری گیری این دانش آموزان چه بصورت آموزگار و یا پرسنل اداری نهایی شده است. همچنین تلاش برای اختصاص سهمیه پذیرش کنکور 1400 و بیمه تکمیلی سایر اعضای خانواده این دانش آموزان با همکاری نماینده و سایر مسئولان مربوطه در حال انجام است که امیدواریم هر چه سریعتر به نتیجه برسد.
جذب 275 نیروی جدید در طول 2 سال و نیم گذشته در آموزش و پروش پیرانشهر
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر در ادامه این مصاحبه با اشاره به آخرین وضعیت نیروی انسانی در این نهاد، تشریح کرد: آموزش و پروش پیرانشهر در سالهای اخیر همواره با دو مشکل فضا و نیروی انسانی مواجه بوده است اما همانطور که عرض شد موضوع فضای فیزیکی با اضافه شدن 102 کلاس درسی تا حدود زیادی برطرف خواهد شد اما در خصوص نیروی انسانی هم خوشبختانه طی دو سال و نیم اخیر با جذب تعداد 275 نفر از نیروهای حق التدریس، سرباز معلم، نهضتی و پیش دبستانی که تا قبل از سال 1392 سابقه همکاری با آموزش و پروش را در کارنامه خود داشتند تا حدود زیادی توانسته ایم مشکل کمبود نیرو را برطرف نمائیم.
همچنین در خصوص سایر نیروهائی که بعداز سال 1392 تا کنون با این اداره همکاری می کنند هنوز هیچ بخشنامه ای مبنی بر جذب آنها ابلاغ نشده است اما توصیه می شود که این افراد تحت هیچ شرایطی همکاری خود را با آموزش و پرورش قطع نکنند چرا که بدون شک در آینده ای نزدیک تصمیمات خوشایندی درباره جذب آنها اتخاذ و ابلاغ خواهد شد.
قبولی 95 نفر از دانش آموزان پیرانشهری در کنکور سراسری 99
وی در خاتمه سخنان خود ضمن اشاره به وضعیت آمار قبول شدگان کنکور سراسری 99 در پیرانشهر عنوان کرد: علی رغم وجود بسیاری از مشکلات در حوزه آموزشی و بویژه در یکسال اخیر که آموزش بصورت مجازی ادامه پیدا کرده است شاهد موفقیت تعداد 95 نفر از مجموع 924 دانش آموز پایه دوازدهم بوده ایم که در رشته های معتبر پزشکی، دبیری، داروسازی، دندانسازی، فنی و مهندسی و سایر رشته های علوم انسانی بوده ایم که هم اکنون در مراکز معتبر دانشگاهی در اقصی نقاط کشور مشغول به تحصیل هستند که این آمار می تواند آینده ای درخشان برای این شهرستان و منطقه بهمراه داشته باشد.
گفتگو : عثمان حسن زاده
نظر شما