گزارش 88 مورد آسیب اجتماعی در قروه

سرویس کردستان- مسئول اورژانس اجتماعی قروه از گزارش 88 مورد آسیب اجتماعی در 6 ماهه نخست سال جاری در شهرستان گفت و بیشترین آسیب را در حوزه کودک آزاری و اختلافات خانوادگی دانست.

«هومن خالدیان» بعد از ظهر امروز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار کردپرس از 88 مورد گزارش آسیب های اجتماعی به اورژانس اجتماعی شهرستان قروه در 6 ماهه نخست سال جاری خبر داد.

به گفته او از این تعداد در حوزه کودک آزاری و زیر شاخه آن (کودک بدسرپرست) 34 مورد، اقدام به خودکشی 3 مورد، بی خانمانی 3 مورد، زنان در معرض آسیب 3 مورد و دختر فراری پذیرش در قرنطینه هم 3 مورد گزارش شده است.

«خالدیان» همچنین از 3 مورد والد آزاری، یک مورد اختلالات جنسی، یک مورد طفل مجهول الهویه، 3 مورد سالمند آزاری و 18 مورد اختلافات خانوادگی با زیرشاخه های آن شامل (همسرآزاری، زوجین متقاضی طلاق و زنان بدسرپرست) گفت.

او مشاوره فردی و خانوادگی در مرکز مداخله اورژانس را 9 مورد و خدمات سرپایی و حل مشکلات به صورت تلفنی را هم 7 مورد عنوان کرد.

صدرنشینی کودک آزاری در قروه

«خالدیان» در ادامه با بیان اینکه کودک آزاری در شهرستان روبه افزایش است، افزود: در حوزه کودک آزاری اولویت بر این است که کودک در خانواده بماند و در صورتی که شرایط اصلاح نشود کودک از خانواده جدا می شود.

او بیشتر مشکلات در حوزه کودک آزاری و کودکان بدسرپرست را مربوط به مسایل اقتصادی دانست و گفت که کودکان بدسرپرست معمولاً در سنین 5 تا 18 سال هستند که دچار مشکل شده اند.

آسیب اختلافات خانوادگی

«خالدیان» در اشاره به مسئله دختران فراری هم بیان کرد که این دختران مدت دو شب و دو روز در اتاق قرنطینه اورژانس بودند که در صحبت با خانواده هایشان و مشاوره های لازم دو نفر از آنان به خانه های خود رفتند اما یک نفر به دلیل نبود شرایط لازم در خانواده اش به مرکز خانه امن در سنندج ارجاع داده شد.

مطابق اظهارات او افراد در خانه امن سنندج تا 6 ماه می توانند بمانند و پس از آن سازمان بهزیستی برای ساماندهی آنان اقدام می کند.

مسئول اورژانس اجتماعی قروه در خصوص موارد خودکشی هم گفت که هر 3 مورد خودکشی دختر بودند با میانگین سنی 15 تا 30 ساله که دو نفرشان بار نخست و یک نفر هم سومین بارشان بود که دست به خودکشی زده بودند.

«هومن خالدیان» علت خودکشی را بیشتر مربوط به اختلافات حاد خانوادگی و یا اختلاف سنی زیاد با همسر دانست و به گفته او هر سه مورد اقدام به خودکشی متأهل بودند.

در مورد زنان در معرض آسیب هم براساس اطلاعات «خالدیان» شامل زنانی می شود که کار ندارند، سرپرست خانوار هستند و در کل مشکل اقتصادی دارند که خب برای این گونه زنان از کمک های حمایتی مالی و معیشتی استفاده می شود.

اما در حوزه والدآزاری آن طور که این کارشناس حوزه اجتماعی می گوید بیشتر به صورت فیزیکی بوده و از جانب فرزندان پسر هم رخ داده که با انجام اقدامات مشاوره ای مشکل حل شده است.

گزارشات محرمانه می ماند

محرمانه بودن گزارشات مردمی دیگر موردی بود که مسئول اورژانس اجتماعی قروه به آن اشاره کرد و گفت که هر گونه گزارشی که از مردم درباره هر نوع مشکلی به اورژانس داده شود کاملاً محرمانه می ماند و هیچکدام از عوامل اورژانس اجازه انتشار اسامی گزارش دهندگان را ندارند.

او این اطمینان خاطر را به مردم داد که گزارش هر نوع آسیب اجتماعی کاملاً محرمانه می ماند لذا ترسیدن از گزارش به اورژانس اجتماعی درست نیست و بلکه نوعی وظیفه انسانی و حس مسئولیت اجتماعی محسوب می شود.

کمبود امکانات در اورژانس

در ادامه «خالدیان» به مشکلات موجود در اورژانس اشاره کرد. مشکلاتی از کمبود امکانات تا همکاری نکردن ادارات در حوزه فرهنگسازی و آموزش؛ که روی وضعیت عملکردی اورژانس اثر گذاشته به طوری که همین کمبود امکانات باعث شده تا آن طور که باید نیروهای اورژانس نتوانند اهداف لازم خود را اجرایی کنند. همین طور در خصوص همکاری نکردن ادارات دیگر هم بر اساس گفته های «خالدیان» نیاز است که اداراتی همانند آموزش و پرورش یا نهادهای فرهنگی و آموزشی دیگر در حوزه فرهنگسازی کمک کنند و همکاری لازم را داشته باشند چرا که پیشگیری از آسیب های اجتماعی همکاری همه جانبه می طلبد.

در حال حاضر در اورژانس اجتماعی قروه 9 نفر به صورت قراردادی غیرخدمتی فعالیت دارند که شامل یک نفر راننده و 8 نفر کادر روانشناسی 3 آقا و 6 خانم هستند که اکثریت مدرک روانشناسی دارند.

بنا به گفته های «هومن خالدیان» برنامه گشت اورژانس اجتماعی در مناطق آسیب خیز در سطح شهر آغاز شده و نیروهای اورژانس در میدان شهر در طول هفته از ساعات 10 تا 12 صبح جهت ارائه خدمات مشاوره مستقر هستند./

* گفت و گو: زیبا امیدی فر

کد خبر 19619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha