به گزارش کردپرس، ترکیه از طریق شورشیان وابسته به خود در شمال سوریه نیروهای کرد را در شهر استراتژیک عین عیسی به شدت تحت فشار قرار داده و نیروهای شورشی با استفاده از آتش توپخانه و خمپاره ارتش ترکیه بارها برای تصرف این شهر تلاش کرده اند.
اما نیروهای آمریکایی که حامی کردهای سوریه محسوب شده اما کردها را در حمله ترکیه به گری سپی و سری کانی در سال 2019 رها کردند، در منطقه عین عیسی حضور ندارند به همین دلیل، کردها از روسیه به عنوان متحد ترکیه و سوریه خواسته اند مانع حمله ترکیه شود. روسیه هم برای کردها شرط گذاشته و گفته است این شهر باید تحویل دولت مرکزی سوریه شود.
وبلاگ سیاسی اینفورد کامنت که توسط جوان کول مورخ آمریکایی تاسیس شده، هشدار داده است ممکن است بار دیگر سرنوشت بدی در انتظار کردهای سوریه باشد و کردها دوباره قربانی بازی و معاملات ابرقدرتها شوند.
این نشریه الکترونیکی با اشاره به «خیانت» آمریکا به کردهای سوریه در سال 2019 نوشت: ابرقدرتها در خاورمیانه از کردها به عنوان اهرم و ابزار در معاملا ژئولتیک خود استفاده کرده اند و روسیه نیز از این امر مستثنی نیست. ممکن است کردهای سوریه باز هم قربانی معامله ترکیه و ترکیه شوند.
اینفورد کامنت با یادآوری حمله ترکیه به عفرین کردنشین در سال 2019 و چراغ سبز روسیه به ترکیه برای حمله به این منطقه کردنشین در شمال غرب سوریه، وضعیت کنونی در عین عیسی را مشابه وضعیت عفرین در آن زمان دانسته و نوشت: کردهای سوریه که خیانت روسیه را به چشم دیدند و نتوانستند به آمریکا و روسیه اتکا کنند بعد از دو ماه درگیری شدید مجبور شدند عفرین را واگذار کنند.
این نشریه تاکید کرده است اگر کردها عین عیسی را به روسیه و دمشق واگذار نکنند روسیه هیچ تلاشی برای جلوگیری از حمله ترکیه به این منطقه نخواهد کرد.
همچنین به این نکته اشاره شده ترکیه که به تازگی در قره باغ عملیاتی نظامی را به پایان برده، به دنبال بهانه برای دخالت نظامی دیگری در حوزه نفوذ خود است و کردها در عین عیسی هدفی آسان برای این کشور خواهند بود.
این نشریه عدم تحویل عین عیسی به روسیه را نشانه ادامه وابستگی کردها به آمریکا از منظر ترکیه و روسیه دانسته و تاکید کرده است این امر نشانه تشدید میل روسیه و ترکیه برای سرکوب کردها است زیرا هر دو کردهای سوریه را عامل و دست نشانده آمریکا در سوریه می دانند.
اینفورمد کامنت واگذاری عین عیسی به ترکیه را عاملی برای از بین رفتن رویای خودمختاری کردها در این کشور دانسته و تنها راه کم خطرتر برای آنها را مذاکره با دولت مرکزی سوریه دانسته است.
نظر شما