به گزارش کرد پرس، هجدهمین یادواره خالق مولودنامه به مناسبت هفته وحدت و با حضور جمعی از مردم اهل سنت و تشیع استان کردستان و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در جوار آرامگاه آن محروم واقع در مجموعه ورزشی شهید کاظمی سنندج برگزار شد.
نماینده ولی فقیه در کردستان در این یادواره با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه کردستان یک استان فرهنگی است، گفت: همه ما باید در این زمینه تلاش کرده و مسائل فرهنگی و هنری را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم.
حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی افزود: برگزاری چنین محافل و یادوارههایی حرکت در مسیر پیشرفت فرهنگ و هنر استان است و شاعران و ادیبان استان میتوانند در برگزاری چنین محافلی بسیار موثر باشند.
رییس حوزه هنری کردستان نیز در این مراسم بیان کرد: حوزه هنری طی بیش از ۱۵ سال گذشته برگزاری این مراسم را در دستور کار قرار داده است و به دلیل استقبال خوب و گسترده مردم، امسال نیز زمینه برگزاری آن فراهم شد.
امین مرادی ادامه داد: سال گذشته با توجه به محدودیتهای اعمال شده، هفدهمین یادواره مرحوم شمس قریشی بدون حضور مردم و در مسجد جامع سنندج برگزار و به صورت زنده از شبکه استانی مرکز کردستان پخش شد اما امسال این مراسم در فضای باز و ضمن رعایت تمای پروتکلهای بهداشتی با حضور جمعی از مردم برگزار شد.
وی با بیان اینکه کردستان مهد علم و عرفان است، یادآور شد: برگزاری مراسم های مولودی خوانی ریشه در فرهنگ و باور مردم این استان دارد و در همین راستا حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان تلاش دارد ضمن برگزاری چنین مراسم هایی در راستای تحکیم هر چه بهتر پایه های وحدت و همدلی در جامعه تلاش جدی تری داشته باشد.
رئیس حوزه هنری کردستان اظهار کرد: ایام هفته وحدت بهترین فرصت برای کمک به وحدت و همدلی بیشتر در جامعه است و انتظار می رود که برگزاری آیینهای مذهبی، زمینهساز عملیاتی شدن این امر مهم که در راستای عمل به آموزههای دینی ما است، باشد.
ماموستا سید محسن حسینی عضو شورای افتای اهل سنت کردستان نیز در این یادواره تاسی از سیره و سلوک رسولالله را تۻمین کننده عزت مسلمانان عنوان کرد و گفت: همه ما باید سیره و روش پیامبر و ائمه اطهار را الگوی زندگی خود قرار دهیم.
در ادامه این مراسم گروه های مولودی خوان به اجرای دفنوازی و مولودیخوانی پرداختند.
مرحوم سید بهاء الدین شمس قریشی از عارفان نامی کُرد، در ۱۲۹۳ هجری قمری مصادف با ۱۲۵۰ هجری شمسی در روستای «سه ردی» شهرستان پاوه متولد شده است.
وی از همان کودکی با حضور در مکتب اساتید در پاوه، بیاره و سنندج تلمذ کرده و سپس در سنندج به عنوان امام جماعت مسجد «هه ژاره» به امر آموزش و تربیت طلاب علوم دینی مشغول بوده است.
این عارف نامی کرد به فارسی و کُردی تألیفات متعددی از جمله معراج نامه، مولودنامه، شمس العقائد و دیوان شعر سروده است.
شمس قریشی در سال ۱۳۶۵ هجری قمری مصادف با ۱۳۲۲ هجری شمسی درسن ۷۲ سالگی در سنندج به لقاء ا... پیوسته و در آرامستان «تایله» این شهر به خاک سپرده میشوند. آرامگاه آن مرحوم در محوطه سالن ورزشی شهید کاظمی سنندج واقع در خیابان طالقانی (فیضآباد) واقع شده است.
نظر شما