به گزارش خبرنگار کردپرس، پس از اقدام اعتراضی شوراهای روستاهای حوالی معدن طلای قروه و البته رئیس شورای شهرستان (که از شورای روستای بهارلو است) که منجر به خاموش کردن چندین دستگاه حساس در بخش های مختلف معدن به مدت چندین ساعت و تا پاسی از شب شد، نشستی فوق العاده به دستور امام جمعه شهرستان قروه در راستای بررسی موضوع، شامگاه دوشنبه با حضور دو نفر از نمایندگان معدن طلا، نماینده مجلس، فرماندار و اعضای شوراهای روستاهای حوالی معدن و خبرنگاران شهرستان در دفتر امام جمعه قروه برگزار شد.
تأیید تعطیلی چند ساعته توسط نمایندگان معدن
هرچند در این بین خبرهای ضد و نقیضی مبنی بر کذب بودن تعطیلی چند ساعته معدن شنیده شد و حتی از طرف مسئولان معدن هم اعلام شد که تعطیلی صورت نگرفته؛ اما پیگیری های خبرنگار کردپرس در صحبت با تعدادی از کارگران معدن نشان می دهد که از ساعت 8 و 30 دقیقه صبح روز دوشنبه تا ساعت حوالی 21 شب دوشنبه دستگاه های حساس در معدن طلا خاموش و معترضان مانع کار آن ها شده اند و بعد از برگزاری نشست فوق العاده دستور آغاز به کار داده شد و کارگران در شیفت شب ماندگار و کار کردند.
همچنین اگر مسئولان معدن معتقدند تعطیلی کذب بوده باید پاسخ دهند پس چرا نمایندگان خود را شبانه به نشست فرستادند و نمایندگان مذکور هم از خواباندن دستگاه ها می گفتند و حتی معتقد بودند که این اعتراض به حقوق دولتی به معدن مرتبط نیست و نباید کار را تعطیل می کردند؟! حال چطور است که مسئولان معدن طلا مدعی کذب بودن تعطیلی چند ساعته معدن می شوند؟! یعنی منکر سخنان نمایندگان خود هستند؟!
انتقاد فرماندار از معدن طلا
در ابتدای این نشست فرماندار شهرستان قروه با انتقاد از معدن طلا به دلیل اینکه نشست کمیته مشورتی معدن را به تأخیر انداخته، گفت: مدت بسیاری است که از معدن طلا برای برگزاری کمیته مشورتی درخواست می کنیم اما هربار جواب سربالا داده اند و این تأخیر هم مشکل ساز می شود.
«حسین الماسی» انجام مسئولیت های اجتماعی را از وظایف معدن دانست و تأکید کرد که اگر کمیته مشورتی تشکیل می شد دیگر به این مرحله از اعتراض و تعطیلی نمی رسید.
او خواستار کمک های بیشتر معدن طلا به شهرستان شد و افزود: در روستاها وضعیت خوبی وجود ندارد و من به عنوان فرماندار وقتی به روستاها می روم واقعاً احساس شرمندگی می کنم.
وعده شفافیت به جایی نرسید!
در این نشست رئیس شورای شهرستان قروه که عضو شورای روستای بهارلو هست با بیان اینکه آیا درست است وقتی مردم روستاهای حوالی معدن بیشترین همکاری را با معدن داشته اند برای استخدام یک نفر بومی بمانند؟!
به گفته «محمد احمدی» گاهی اوقات مسئولان شهرستان درخواست های شورای روستا را پاسخ نمی دهند و برای همین با مسئولان استانی ناچار به مکاتبه می شویم.
او با اشاره به اینکه برای روستاها در این چند سال چرا کاری نشده، افزود: چرا مشکلات معدن که این همه سال نسبت به آن ها اعتراض داشته ایم رفع نشده و هر روز هم در حال افزایش است؟
«محمدی» به بحث آلودگی زیست محیطی روستاها پرداخت و گفت: در بحث آلودگی هیچ نتیجه آزمایشی را به مردم نشان نداده اند این در حالی است که چند سال پیش مدیرکل حراست دانشگاه علوم پزشکی کردستان صراحتاً اعلام کرد که آب روستاها آلوده به آرسنیک است اما حاضر به اعلام عمومی نشد.
آن طور که این عضو شورا می گوید معلوم نیست چرا مجوز استفاده از سیانور برای استحصال طلا داده شده و این گونه آلودگی برای روستاها به بار آورده است؟
«محمد احمدی» با تأکید بر اینکه در این چند سال هیچ کدام از وعده های داده شده به عمل نرسیده اند، گفت که وعده های الکی دادن انتظارات مردم را بالا می برد و این درست نیست.
او خواستار اصلاح راه های روستایی شد و تصریح کرد: راه های روستایی روزانه چندین تصادف را در پی دارند و اگر درست نشوند بازی با جان مردم خواهد بود.
همین طور درخواست برای بازگرداندن 15 درصد حقوق دولتی به شهرستان و یک درصد حق تولید برای روستا و پاسخ گویی مدیرکل صمت کردستان نسبت به هزینه کرد حقوق دولتی از دیگر مواردی بود که «احمدی» به آن ها اشاره کرد.
مدیرکل صمت کردستان پاسخ دهد...
دیگر عضو شورای روستای بهارلو هم در این نشست با انتقاد از وعده های بی عمل، بیان کرد: مردم از من به عنوان عضو شورا عملکرد می خواهند نه مصوبات کاغذی و در این زمینه ما مسئولان شهرستان را مقصر اصلی می دانیم.
به گفته «مصطفی احمدی» معدن طلای قروه در حال حاضر دست دو نفر است و (آقایان فاضلی و قائمی) معلوم نیست چطور به این معدن ورود کرده اند و اصلاً چقدر سهم دارند؟
او گفت که با وجود این همه معادن در شهرستان یک مکان مناسب برای میهمانی که به قروه می آید وجود ندارد و این زشت نیست برای این منطقه معدن خیز؟!
«احمدی» سپس با انتقاد از استاندار کردستان عنوان کرد: استاندار و نماینده ولی فقیه سابق بارها به معدن طلا آمدند و اما هرگز دنبال مطالبات مردم نبودند و حتی تشکر خشک و خالی هم از مردم نداشتند در حالی که اگر همراهی مردم با معدن نبود آیا معدن طلا می توانست کار کند؟!
مطابق سخنان او روش مدیریت معادن نباید به این گونه باشد و در این میان هم قانون معادن را انگار خود معدن داران نوشته اند و هیچ نفعی برای مردم ندارد و حتی بخشی هم که به مردم می رسد درست اجرا نمی شود.
«احمدی» به مصاحبه مدیرکل صمت در خصوص حقوق دولتی معادن و هزینه کرد آن اشاره ای کرد و افزود: اگر آن مصاحبه درست است خب مدیرکل صمت پاسخ دهد که چرا این حقوق دولتی به خارج از شهرستان برده شده و اگر کذب است خب همان گونه که با ما مردم در برابر نشر اکاذیب برخورد قانونی می شود با آقای دره وزمی هم قانونی برخورد صورت گیرد که چرا مطلب کذب گفته است.
او هم به مسئله آلودگی زیست محیطی و شفاف نبودن مسئولان در این زمینه پرداخت و گفت: در مورد آلودگی زیست محیطی چرا هیچکدام از نهادهای مربوط اعم از جهاد کشاورزی، محیط زیست و بهداشت و... شفاف پاسخ نمی دهند و ضد و نقیض سخن می گویند؟ آیا اعلام اینکه در روستاها آلودگی زیست محیطی وجود دارد سخت است؟
مطابق سخنان این عضو شورای روستای بهارلو بارها گفته شده که در روستای داشکسن در این چند سال 23 نفر فوت کرده اند که 11 نفر آنان بر اثر سرطان بوده و این احتمال داده شده که به دلیل آرسنیک باشد اما هیچکدام از مسئولان برای اثبات این احتمال و نگرانی نسبت به این خطر احساس مسئولیت نکرده و پیگیر نشده اند.
«مصطفی احمدی» از شهید پرور بودن مردم روستای بهارلو گفت و اینکه خانواده هایی که شهید داده اند برای این نظام و انقلاب اما سهمشان شده آب آلوده و نبود آب شرب و آیا این است ارج نهادن به خانواده های شهدا؟! و باید بدانید که واقعاً بعضی از مسئولان استان برخلاف منافع نظام حرکت می کنند و این خطرناک است.
او در پایان سخنان خود گریزی زد به سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به قروه و بازدید از معدن طلا و تصریح کرد که باید کارگروه ویژ ای توسط آقای قالیباف به معدن طلا فرستاده شود و مشکلات مورد بررسی قرار گیرند./
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما