رهاسازی بی ضابطه آب سد لگزی و کلافه شدن شهروندان سقزی/ وضعیت نامطلوب آب شرب سقز

سرویس کردستان- وضعیت نامناسب طعم و بوی آب شهر سقز شهروندان را کلافه نموده و مسئولان امر هم در غفلت به سر می برند

به گزارش کردپرس؛ در یک ماه گذشته وضعیت نامناسب آب شرب سقز به لحاظ طعم، بو و رنگ باعث نارضایتی بیشتر شهروندان شده است و از طعم و بوی نامطبوع آن بشدت گله مند هستند، این بوی نامطبوع و طعم نامناسب آب شهری داد خیلی ها را بلند کرده و مردم در فضای مجازی و محافل مختلف از مسوولان انتقاد می کنند و مسئولان به پاسخ های کلی یا بازدیدهای رفع تکلیف بسنده می کنند.

مردم برای تامین آب شرب روانه چشمه های داخل یا بیرون شهر شده و یا آب معدنی می خرند، و بسیاری از چشمه ها در طول شبانه روز مملو از جمعیت است، امری که نشان از کژکارکرد دستگاه های اجرایی در حل مشکل آب این شهر را دارد.

طعم و بوی بد آب شرب شهری از لحاظ بهداشتی و مصرفی می تواند زیان بار و باعث مشکلات فراوان از جمله بیماری های گوارشی و کلیوی، عفونی، آلرژی و...شود چراکه این وضعیت نامناسب مدت هاست که کنترل نشده و کماکان مردم از این وضعیت ناراضی هستند و خیلی ها از استفاده این آب اجتناب می کنند و حاضر نیستند از این آب مصرف کنند.

رسانه های خبری شهرستان سقز بارها این مشکل را منعکس و گزارشات متعددی منتشر نموده و شهروندان برای رساندن انتقاد و نارضایتی خود از هر جا و مکانی برای انتقاد از آب شرب سقز استفاده می کنند و در فضای مجازی بیشترین گلایه ها را از طریق پایگاه های خبری و گروه های اجتماعی به مسئولان می رسانند ولی آنان هم تاکنون جواب مشخصی برای شهروندان ندارند.

این شهرستان با سالانه تولید بیش از یک میلیارد و 600 میلیون مترمعکب آب دارای 2 سد چراغ ویس و سد لگزی است که چراغ ویس و لگزی بوده که علاوه بر تامین آب شرب شهرستان های بوکان، میاندواب، تبریز و شهرهای دیگر این مسیر، حتی بخش کشاورزی و احیای دریاچه ارومیه نیز مورداستفاده قرار می گرد.

مواردی همچون کاهش بارندگی، رهاسازی نامتعارف آب از سدها، پایین آمدن سطح آب و تراز پایین آب ذخیره شده در پشت سدها و در نتیجه رشد جلبک ها، ورود فضولات حیوانی به سدها و عدم مدیریت صحیح منابع آبی و... در بروز این مشکل نقش داشته اما رهاسازی نامتعارف آب از سد لگزی نقش مهمی در این دردسر داشته چرا که به گفته مسئولان پایین آمدن تراز آب سد علت اصلی این مشکل می باشد چون80درصد آب شرب سقز از سد لگزی تامین می شود اما رهاسازی نامتعارف آب از این سد سبب تغییر طعم و بوی آب شرب سقز شده و شهروندان را کلافه کرده است.

یک کارشناس: آب شرب سقز مشکل دارد/ معیار سالم بودن آب شرب باید شفاف باشد

صحبت های مسئولان درخصوص آلوده نبودن آب شرب سقز در حالیست که برخی کارشناسان نسبت به این اظهارات تردید داشته و معتقدند: آب شرب سقز دارای مشکلاتی می باشد.

یک کارشناس مواد غذایی در این رابطه گفت: آب سقز به لحاظ املاح معدنی و وجود موادناخالص دارای مشکل می باشد، یکی دیگر از معیارهای آب سالم و بهداشتی رنگ و بوی آن بوده که آب سقز از این لحاظ دارای مشکل است.

وی افزود: معیار و ملاک بهداشت و آبفا برای آزمایش اب شرب معلوم و شفاف نیست، لذا نمی توان در مورد اظهارات آنان، نظر دقیقی داد ولی به هر جهت آب شرب سقز مناسب نبوده و باید اقدامات فوری برای ارتقای کیفیت آن صورت بگیرد.

شهروندان سقزی بدلیل طعم و بوی آب شرب شهری ناچار به چشمه های متعدد سطح یا اطراف شهر سقز روی آورده اند شهرستانی که حوزه آبریز سالانه صدها میلیارد مترمکعب در سال می باشد، اما شهروندان آن برای تامین آب شرب سالم با مشکل و رنج مواجه می باشند.

حال چه کسی مسئول حل مشکل است؟ خدا می داند چون اخیرا مدیرعامل آبفای استان از طرف استاندار و رئیس سازمان مدیریت استان کردستان بعنوان مدیر نمونه مورد تجلیل قرار گرفت و گویا این مشکلات ارتباطی با وی ندارد.

کد خبر 19981

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha