فاروق سخنور در این باره به خبرنگار کردپرس افزود: در تالاب کانی برازان تاکنون گونههای بسیار نادری شامل «اردک مرمری» ، «طاووسک»، «کرکس مصری» ، «اردک سرسفید» و« اردک بلوطی» و «خروس کولی» که در سطح جهانی در زمره پرندگان حمایت شده و تحت حفاظت کامل قرار دارند هم مشاهده شده که نشان دهنده موقعیت و شرایط بسیار خوب این مکان برای حضور انواع پرندگان است.
او با بیان اینکه این پرندگان تاکنون در کمتر تالابی از کشور مشاهده شده اند، افزود: شناسایی این گونهها در تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد میتواند خبر بسیار خوبی برای دوستداران محیط زیست و پرنده نگاران باشد و نشان میدهد که این تالاب از پتانسیل بسیار خوبی برای حفاظت و زیست گونههای در حال انقراض برخوردار است.
سخنور اضافه کرد: هم اینک با انتقال آب به تالاب بین المللی کانی برازان، دوباره شاهد حضور پرندگان مهاجر که گاهی به صورت کلنیهای چند صد قطعهای از انواع اردکها، خوتکاها و چنگرها در میان نیزارهای این تالاب دیده میشوند و برای علاقهمندان به حیات وحش و به ویژه مشتاقان دیدن پرندگان بسیار تماشایی و جذاب است هستیم.
تابستان امسال ٧٠ درصد از وسعت کانی برازان مهاباد خشک شده بود در نتیجه در مهر ماه حداقل حق آبه یعنی حدود ٣ میلیون متر مکعب آب به تالاب کانی برازان رهاسازی شد و تالاب از خشکسالی و از خسارت های وارده به حیات وحش نجات یافت.
تالاب بینالمللی "کانیبرازان" مهاباد به دلیل موقعیت ویژه و شرایط زیستی منحصربفرد خود در سال ۱۳۸۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شد و هم اینک نخستین پناهگاه حیات وحش آذربایجانغربی و یکی از مناطق چهارگانه کشور با جایگاه قانونی معرفی شده است
نظر شما