به گزارش کردپرس، در آیین نمادین عقد قرارداد اعطای تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان استان کردستان که با حضور خالقی مدیر امور مجلس و ذینفعان صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، جعفری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان و نصراللهی زاده رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی، در سالن اجتماعات پارک علم و فناوری کردستان برگزار شد، به 21 شرکت دانشبنیان استان کردستان تسهیلاتی بالغ بر 100 میلیارد ریال اعطا شد.
در ابتدای این آیین سعیدی رییس پارک علم و فناوری کردستان با قدردانی از زحمات نمایندگان صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و توجه ویژه به توانمندسازی اکوسیستم نوآوری و فناوری در استان کردستان، گفت: میز خدمت قرارداد تسهیلات با شرکتهای دانشبنیان استان کردستان در دو روز کاری از ساعت 8 صبح تا 19 با سعه صدر به بررسی ارائهها و برنامههای 21 شرکت دانشبنیان استان کردستان که قبلا از صندوق تسهیلاتی دریافت نکردهاند، پرداختند.
وی همچنین با اشاره به کمپین سه روزه تخصصی مشاوره توانمندسازی شرکتهای دانشبنیان و فناور پارک علم و فناوری کردستان، اظهار داشت: این روزها کردستان شاهد اتفاقات مثبت و خوشایندی در حوزه توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان است چرا که علاوه بر میز خدمت تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان، کمپینی در سه روز کاری از ساعت 8 صبح الی 20 به ارائه مشاوره در چهار حوزه تخصصی توسعه کسب و کار، تامین مالی، بازاریابی و فروش و صادرات و بازرگانی میپردازد و در آن بیش از 120 ساعت مشاوره به متقاضیان ارائه میشود.
رییس پارک علم و فناوری کردستان در پایان افزود: این سرعت عمل در تصویب تسهیلات و پرداخت بلافاصله آنها دمیدن روح سرزندگی و شادابی در کالبد نوآوران و فناوران کردستانی است.
در این مراسم مهدی خالقی مدیر امور مجلس و ذینفعان صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، اظهار داشت: 70 ابزار مالی برای شرکتهای دانشبنیان تعریف شده و به آنها خدمت ارائه میشود تا دغدغه های اصلی تمامی شرکتهای دانشبنیان تنها پرداختن به تولید باشد.
وی پاسخگویی به نیاز مالی واحدهای فناور را از جمله اولویتهای صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد و افزود: 37 شرکت دانش بنیان در کردستان وجود دارد این ظرفیت ما را بر آن داشت تا با سفری سه روزه به این استان به روند پرداخت تسهیلات کم بهره به شرکت ها سرعت ببخشیم.
مدیر امور ذینفعان و مجلس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: 130 میلیارد ریال اعتبار برای کردستان در این سفر مصوب شده است که این مبلغ در راستای جعاله و خط اعتباری است تا شرکتهای نوپایی که امکان تامین مالی ندارند، نیاز مالی خود را تامین کنند.
خالقی اضافه کرد: صندوق پژوهش و فناوری فرصت خوبی در استان هاست که بخش عمده ای از مبلغ تسهیلات مصوب از طریق این صندوق پرداخت میشود و تا پنج میلیارد ریال امکان پرداخت تسهیلات را دارند.
وی گفت: در صندوق نوآوری و شکوفایی تلاش میکنیم به شرکتها کمک کنیم تا وارد حوزه دانشبنیان شوند و در ادامه از آنها حمایت میکنیم.
اولویت کردستان حمایت از شرکتهای دانش بنیان
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان هم با بیان اینکه یکی از دغدغه های اصلی کشور، ایجاد اشتغال به ویژه در بخش دانشبنیان است افزود: با توجه به محدودیت های تحریمی کشور و عقب ماندن از تکنولوژی، ایجاد اشتغال پایداربا تاکید بر استفاده حداقلی از منابع تجدید ناپذیر باید در سرلوحه کارها باشد.
خالد جعفری با بیان اینکه اولویت اول استان حمایت از شرکتهای دانش بنیان است اظهار داشت: هرچند به دلیل نوپا بودن بسیاری از این شرکتها، استفاده لازم از این حمایتها انجام نگرفته اما امروز با استفاده از خط اعتباری انجام گرفته، این شرکت ها می توانند فرصت رشد و توسعه پیدا کند.
وی با بیان اینکه مردم کردستان قانون پذیر هستند افزود: کردستان دارای پایین ترین ریسک بانکی در بین همه استانها است و مردم این استان می توانند شرکای خوبی برای صندوق نوآوری و شکوفایی باشند و در کنار آن از تسهیلات صندوق هم استفاده کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با بیان اینکه بسیاری از شرکت ها نتوانستهاند از تسهیلات متمرکز تبصره 18 استفاده کنند تاکید کرد: تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی که بهصورت قرضالحسنه است و از سویی مشکلات کمتری در زمینه تامین وثیقه دارد که می تواند در شکوفایی این شرکت ها و نیز رتبه بندی برای شرکتهایی که قرار است در آینده راه اندازی شود تاثیر مثبتی داشته باشد.
جعفری با اشاره به وجود افراد خوشفکر در استان افزود: با استفاده از این جایگاه و حمایت های مالی صندوق می توان در پیشبرد اهداف توسعه ای استان نقش آفرین بود.
وی اضافه کرد: با توجه به نرخ تورم بالا، تسهیلات ارزان قیمت میتواند گرهگشای بخش اشتغال استان باشد.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری کردستان هم اظهار داشت: این صندوق با وجود اینکه فعالیت خود را با سرمایه مختصری آغاز کرد، در بین 60 صندوق کشور از صندوقهای فعال و برتر است.
ناصر شکری افزود: در 2 سال گذشته 200 میلیارد ریال تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور پرداخت شده است.
وی گفت: اولین صندوق در پرداخت تسهیلات ویژه کرونا و دومین صندوق از نظر مشارکت در سرمایه گذاری با قبول ضرر و زیان هستیم که در سه شرکت با این مدل مشارکت داریم.
شایان ذکر است که نمایندگان صندوق نوآوری و شکوفایی به همراه رییس پارک علم و فناوری کردستان فردا پنجشنبه برای بازدید از مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان مریوان و ارائه مسز خدمت اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان به این شهرستان سفر خواهند کرد.
نظر شما