صلح یاران شهرستان قروه معرفی شدند/تلاش برای اعتلای صلح و سازش

سرویس کرستان- توسط دادگستری قروه صلح یاران شهرستان با هداف اعتلای فرهنگ صلح و سازش و نهادینه سازی عدالت ترمینی در جامعه معرفی و بر جایگاه اصلاح ذات البین در این زمینه تأکید شد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، شامگاه دوشنبه مراسم معرفی صلح یاران در شهرستان توسط دادگستری شهرستان قروه با محوریت اصلاح ذات البین و افزایش فرهنگ صلح و سازش در جامعه برگزار شد.

در این مراسم رئیس دادگستری شهرستان قروه با اشاره به اینکه در مفاهیم دینی و اسلامی آیات بسیاری درباره اصلاح ذات البین روایت شده، بیان کرد: تأکید این مسئله در روایات مختلف نشان گر اهمیت و فضیلت آن در پیشگاه خداوند بوده به طوری که حتی عنوان شده سازش دادن دو نفر مؤمن و پایان دادن به تخاصم آنان صدقه ای ارزشمند است.

به گفته «سید جلال حاجی نصیری» اصلاح ذات البین بالاترین صدقه است و باید دانست کسانی که اصلاح و ترمیم می کنند آسیب های بین دو مؤمن و دو طایفه را، در پیشگاه خداوند بزرگ دیده می شوند.

او به شرایط جامعه هم اشاره کرد و افزود: شرایط جامعه به گونه ای است که حاکمیت به تنهایی نمی تواند در این زمینه پیش برود و باید از وجود افراد مؤثر بهره برد تا بتوان به حاکمیت و جامعه و بالا بردن اعتلای فرهنگ صلح و سازش کمک کرد.

«حاجی نصیری» به ساختار تشکیلی صلح یاران پرداخت و عنوان کرد: همه این مسایل حاکمیت را بر این داشت که به صورت ساختاری و تشکیلاتی بتواند از مؤسسات مردم نهاد، خود مردم، معتمدین و روحانیت و اصناف و فرهنگیان و همه اقشار در این زمینه استفاده کند.

او به تدوین اساسنامه در ستاد ملی صبر و اهداف تعیین شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: اعتلای فرهنگ صلح و سازش و رضایت، ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی و دستگاه قضایی در عرصه صلح طلبی و حقوق بشر، اعتلای فرهنگ احترام به قانون و حقوق دیگران، نهادینه سازی عدالت ترمیمی در جامعه و انسجام نهادی در ارتقای صلح و سازش و گذشت به عنوان اهداف تعریف شده هستند.

براساس اظهارات این مقام قضایی اهداف تعیین شده و ساختار شکل گرفته برای این است که افرادی انتخاب شوند تا با ابلاغی که دریافت می کنند در این جایگاه کمک رسان باشند.

«سید جلال حاجی نصیری» جایگاه صلح و سازش و جایگاه شخصی که این کار را انجام می دهد در زند خداوند بسیار ارزشمند دانست و بیان کرد: وجود صلح یاران در کنار شورای حل اختلاف در بحث صلح و سازش بسیار اثربخش خواهد بود و در این زمینه شیوه نامه ای با تعریف وظایف مطرح شده که باید رعایت شود.

این مسایل مطرح شده در شیوه نامه به گفته او شامل رعایت اصل بی طرفی، رازداری، ترمیم آسیب، اجرای عدالت و ... است که باید بسیار مورد توجه قرار گیرند.

«حاجی نصیری» از مسئله آموزش در این حوزه هم گفت و تصریح کرد: مسایلی همانند نحوه ورود به پرونده و صحبت کردن با طرفین پرونده و... نیاز به آموزش و مشاوره دارد که در هیئت صلح موجود در دادگستری بیان می شود.

او با تأکید بر اینکه صلح یاران باوزی کمکی دادگستری هستند، یادآور شد: ورودی پرونده های به دادگستری بالاست و توان وقت کافی برای آسیب شناسی بعضی از موارد برای مجموعه دادگستری وجود ندارد لذا صلح یاران می توانند در این زمینه به آسیب شناسی مسایل پرداخته و پرونده ها را باتوجه به آسیب هایی که هست مورد بررسی قرار دهند.

«حاجی نصیری» از افزایش پرونده های خانوادگی و آسیب های اجتماعی در شهرستان خبر داد و افزود: پرونده های خانوادگی پیچیدگی خاص خود را دارند و باید با دقت بررسی و مطالعه شوند و صلح یاران می توانند این مهم را انجام دهند.

آن طور که رئیس دادگستری قروه می گوید 270 پرونده قابل گذشت در شعبه ویژه صلح و سازش در شورای حل اختلاف وجود دارد که می توان روی آن ها کار کرد.

«حاجی نصیری» در ادامه یکی از وظایف صلح یاران را پیشگیری دانست و تأکید کرد که نباید آمار صلح و سازش در کشور پایین باشد لذا نقش صلح یاران در این زمینه بسیار حساس و مهم خواهد بود./

کد خبر 20349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha