به گزارش کردپرس، کانون وکلای دیاربکر به منظور حمایت از حق دفاع به زبان مادری یک دوره آموزش زبان کردی را برای وکلای دادگاه راه اندازی کرد.
به نوشته مزوپوتامیا، قوه قضائیه ترکیه یکی از مهمترین نهادهایی است که در آن حق سخن گفتن به زبان مادری مورد بی توجهی قرار گرفته است. در جریان مذاکرات برای حل مسئله کرد که تا سال 2015 ادامه داشت، یکی از مطالبات اصلی کردها به رسمیت شناختن حق دفاع به زبان مادری بود. «حق دفاع به زبان مادری» با قانون شماره 6411 در 24 ژانویه 2013 تصویب شد.
کانون وکلای دیاربکر با همکاری انجمن مرکز تحقیقات زبان و فرهنگ بین النهرین (MED-DER) برای حل مشکلات مربوط به زبان برای وکلایی که قصد دفاع از موکلان کرد زبان را دارند، یک دوره زبان کردی ویژه برگزار کرد.
رفعت رونی رئیس مشترک MED-DER هدف اصلی از تشکیل این انجمن را آموزش و اشاعه زبان کردی دانست و گفت: «هزاران نفر از افرادی که در دوران نسل کشی سیاسی در سال 2009 به عنوان اعضای KCK دستگیر شده بودند به دلیل این که درخواست آنها برای دفاع از خود به زبان کردی از سوی دادگاه رد شده بود دست به اعتصاب غذا زدند.»
رونی ادامه داد: «دفاع به زبان مادری در دادگاه مشکلاتی دارد و وکلا برای غلبه بر این مشکلات و برقراری گفت و گوی سالم تر با آنها به یادگیری زبان کردی روی آوردند.»
نظر شما