به گزارش کردپرس، محمدرضا عبدالرحیمی در آیین معارفه سرپرست گمرک بازرگان، با بیان اینکه این گمرک به عنوان ویترین ورودی کشور نیازمند ساماندهی و رسیدگی است، گفت: نقش این گمرک در نظام اقتصادی و تجارت بین الملل کشور بی بدیل است.
او با بیان اینکه چالش های نظام تجارت بین المللی و اقتصادی کشور، گمرکات را در خط مقدم و صف رویایی با این مشکلات قرار داده است، اضافه کرد: انتظارات مردم و حاکمیت از یک سو و غلبه بر چالش ها و محدودیت هایی که به نظام اقتصادی ایران وارد شده نقش گمرکات را در بهبود و توسعه اقتصادی بیش از پیش نمایان کرده است.
عبدالرحیمی از مسوولان گمرک خواست تا با رویکرد تسهیل گرایانه قانونی در حل مشکلات مردم تلاش کند، اگرچه صیانت از بیت المال و اقتصاد ملی وظیفه همه ما است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو از آغاز عملیات فاز دوم توسعه ساماندهی گمرک بازرگان طی روزهای آتی خبر داد و تصریح کرد: گمرک بازرگان و پایانه آن تابلو و ویترین کل کشور است که ساماندهی داخلی آن که در معرض دید تمامی تجار و مسافران داخلی است از اهمیت بالایی برخوردار است.
با اشاره به اینکه عملکرد گمرک بازرگان در هفت ماهه سال جاری رشد قابل توجهی داشت، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۲۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی از گمرک بازرگان و یک و نیم میلیارد دلار گاز یعنی روزانه ۳۰ میلیون مکعب به کشور ترکیه صادر شده است
او اضافه کرد: در این مدت ۷۷۰ میلیون دلار از طریق گمرک بازرگان به کشور واردات صورت گرفته که عملیات ترخیص ۳۵۰ میلیون دلار از کالاها در خود مرز بازرگان و ۴۱۸ میلیون دلار از سایرگمرکات ترخیص شده است.
عبدالرحیمی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۳۸ میلیارد تومان از محل درآمد عوارض گمرکی به خزانه واریز شده که این مبلغ تا پایان سال به ۵۰۰ میلییارد تومان می رسد.
گفتنی است؛ روزانه ۸۰۰دستگاه کامیون بطور متوسط از بزرگترین مرز زمینی کشور در مرز بازرگان تردد می کند.
گمرک بازرگان یکی از مبادی سهگانه تجارت مرزی ایران و ترکیه به شمار میرود که به صورت شبانهروزی در شمال آذربایجانغربی فعال است؛ این مرز که دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی به شمار میرود، در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربایجانغربی قرار دارد.
گمرک بازرگان در سال ۱۳۰۵ شمسی راهاندازی شد و تنها مرز ۲۴ ساعته و بینالمللی مابین ایران و ترکیه است.
نظر شما