به گزارش کردپرس، نان، قوت اصلی مردم، پاییز امسال، بحرانی را پشت سر گذاشت که هنوز موج هایش ادامه دارد. اواخر آذر ماه با افزایش اختلاف قیمت آرد سهمیه ایی و بازار آزاد، نانوایان از کمبود آرد سهمیه ایی خبر دادند و مسئولان هم می گفتند؛ کمبودی وجود ندارد و این شایعات تنها برای فروش آرد سهمیه ایی از سوی نانوایان متخلف در بازار آزاد است.
استانی که دو برابر میانگین کشور در آن نانوایی دایر شده است و نظارت ها برای بررسی روند مناسب توزیع آرد به گفته مسئولان مشکل شده است.
در 9 ماهه سالجاری، تعداد ۳۳ هزار و ۱۷ بازرسی، توسط ۴۳ نفر صورت گرفته و همچنین ۲ هزار و ۳۵۶ پرونده به مبلغ یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در استان تشکیل شده است.
امروز نادر صادقی، معاون اقتصادی استاندار آذربایجان غربی در جلسه کارگروه تنظیم بازار استان اظهار داشت: برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکل و اختلال در روند پخت نان در استان، روند نظارت بر تهیه و توزیع آرد در استان باید الکترونیکی و دقیق شود.
او پیشتر نیز با تاکید بر بررسی شرکتهای حمل و نقل برای کاهش هزینه حمل آرد، گفته بود: دستگاهها و مسئولان مربوطه اهتمام ورزیده و شرکتهای مختلف را مورد بررسی قرار دهند تا هزینه نانواییها افزایشی نداشته باشد.
با این حال مسئله کمبود آرد بارها از سوی برخی از اتحادیه های نانوایان در استان مطرح شده و می گوید: «سهمیه آرد جوابگوی نیاز موجود نیست و با اعلام قیمت تضمینی خرید سال آینده گندم به قیمت ۴۰ هزار ریال، قیمت آرد آزاد در بازار، به یک باره گران شده و برخی کارخانه ها نیز از فروش آزاد آرد خودداری کردند».
مسئولان هر بار اعلام کرده اند که سازمانهای نظارتی باید بر روند عرضه و کیفت نان تولیدی در استان نظارت بیشتری داشته باشند و قیمت نان هم افزایش پیدا نمی کند.
اما موج بحران نان گاه و بیگاه قد می کشد و دسترسی مردم به قوت روزانه و اصلی آنها را تهدید می کند.
نظر شما