خبرگزاری کردپرس _ زلزله یکشنبه شب ۲۱ آبان ۹۶ در استان کرمانشاه با مرکزیت شهر ازگله واقع در شهرستان ثلاث باباجانی، تلفات و خسارات فراوانی به بار آورد و عده زیادی از هموطنان عزیزمان جان خود را از دست دادند. از ویژگی های بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و طوفان، ویرانی است و در هر نقطه ای از جهان که به وقوع بپیوندند، خسارات جبران ناپذیری را وارد می سازند. قطعا این گونه حوادث تلخ و نامطلوب هستند اما چون وقوعشان ناگزیر است باید بیاندیشیم آثار مخربشان را به حداقل ممکن کاهش دهیم و از آثار سوء آنها پس از وقوع بکاهیم.این رویداد تلخ طبیعی بار دیگر یادآور شد که وجود فناوریهای گوناگون نمی تواند انسان را از خطر بلایای طبیعی مصون سازد و لازم است همواره آمادگی لازم برای روبرو شدن با چنین شرایطی در سطوح مختلف اجرایی رسمی و غیر رسمی (دولتی و مردمی) وجود داشته باشد. در مورد زلزله مهمترین اصل مقاوم سازی خانه ها و آموزش مردم در مواجهه با رویداد زلزله است. دیگر اینکه برنامه ستاد بحران باید براساس مراحل اجرایی مشخص باشد و نیاز نباشد که در هنگام یک رویداد برنامه ریزی صورت گیرد بلکه برنامه طراحی و تمرین شده اجرا گردد.
هر گروه از افراد اجرایی باید وظیفه مشخص داشته باشد و در زمان اجرا تداخل امور و سردرگمی بوجود نیاید.گروه ها یا مراکز مردمی که در مواقع بحران می توانند کمک کنند از قبل مشخص باشند و براساس آموزش و توانایی خود اقدام کنند. انواع نیازمندی ها براساس نوع حادثه و فصل وقوع آن تقریبا قابل پیش بینی است و لازم است که ذخیره نسبی از مایحتاج شرایط بحرانی در هر منطقه وجود داشته باشد.
اینک پس از چهار سال گرچه زحمات زیادی از جانب مردم و مسئولین کشیده شده است ولی هنوز بازسازی کامل زیر ساخت های مناطق زلزله زده نیاز به همت و تلاش همگانی دارد. مناطق زلزله زده پاره تن این مملکت هستند و همه باید برای التیام زخمشان بکوشیم و بی هیچ توجیه و بهانه ای هر آنچه در توان داریم به هر وسیله ای برای کمک به این مردم دریغ نکنیم و یقینا با همدلی و همکاری مردم و مسئولین کار آسان خواهد بود.
با آرزوی رحمت الهی برای عزیزانی که در این جریان زلزله جان باختند و پاداش خیر برای کسانی که به هر نحو متحمل زحماتی به خاطره مصیبت زلزله شدند امیدواریم کمتر شاهد چنین رویدادهای تلخی باشیم!
نظر شما