به گزارش کردپرس، دانشجویان کرد در اقلیم کردستان، در روزهای گذشته تظاهرات بزرگی در اعتراض به قطع شدن کمک هزینه تحصیلی از سوی وزارت تحصیلات عالی این منطقه، بویژه در شهرهای استان سلیمانیه عراق به راه انداختند. به باور برخی کارشناسان مسائل اقلیم کردستان، اگر تمهیدات امنیتی دولت در استان های دهوک و اربیل نبود تظاهرات بزرگتری در این دو استان نیز برگزار می شد.
کارشناسان مختلفی به ریشه یابی علت اعتراضات جوانان کرد در اقلیم کردستان پرداخته اند. اکثر آنها متفق القولند که بیکاری، نگرانی از نداشتن آینده ای مطمئن و یافتن شغل از جمله علل اعتراضات اخیر در اقلیم کردستان بوده اند.
برخی از این کارشناسان نگرانی خود را از پیامد طولانی مدت و جدی تر عدم توجه به خواسته های جوانان کرد در اقلیم کردستان بیان کرده اند و آن خطر پیوستن جوانان کرد به گروه های افراطی در منطقه است.
خبرگزاری دویچه وله، از کامران پالانی، کارشناس مسائل اقلیم کردستان نقل کرده است که حدود 530 تن از کردها در سال 2014 به گروه افراطی داعش پیوستند و از پیوستن حدود 800 تن دیگر نیز ممانعت به عمل آمد.
استاد دانشگاه صلاح الدین اربیل معتقد است در حال حاضر زمینه هایی که باعث پیوستن جوانان کرد به داعش می شد وجود ندارد اما ممکن است در صورت فراهم شدن زمینه ها، موضوع پیوستن جوانان کرد به گروه های افراطی، با توجه به مسائلی مانند بیکاری و بحران مالی روند سریع تر و گسترده تری داشته باشد.
مصلح ایروانی جامعه شناس و کارشناس موسسه سیاست عمومی در اربیل معتقد است پیوستن به گروه های مذکور با پیش زمینه های مذهبی و سیاسی صورت می گیرد. رویکرد دوم به صورت رادیکال تری اتفاق می افتد و از سوی کسانی دنبال می شود که وضعیت سیاسی اقلیم کردستان آنها را ناامید و سرخورده کرده است.
کامران پالانی بی عدالتی، نابرابری و ناامیدی را از جمله عواملی دانست که می تواند جوانان سرخورده از نظامی سیاسی و اقتصادی اقلیم کردستان را به سمت پیوستن به گروه های افراطی سوق دهد.
نظر شما