به گزارش کرد پرس، بیان عزیزی در مراسم تجلیل از برگزیدگان اولین جایزه ادبی کال، گفت: آثار ارسالی از استان های کردستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و ایلام و شعرهای مختلف اقلیم کردستان از جمله اربیل، سلیمانیه و حلبچه و... ارسال شده و حتی آثاری از خراسان شمالی و جنوب ایران به این جشنواره رسیده است.
وی اظهار کرد: حضور تعداد زیادی از آثار نویسندگان نسل جوان و تحصیلکرده ای که از اقلیم کردستان عراق اثر فرستاده بودند، به دبیرخانه این جایزه ادبی مشهود است.
دبیر جایزه ادبی کال در کردستان با اشاره به جزئیات برگزاری جایزه ادبی کال، افزود: سال گذشته برنامه راه اندازی جایزه آغاز شد و از همان ابتدا چندین نشست و مشورت با نویسندگان و صاحب نظران ادبی و شخصیت های فرهنگی برگزار شد.
عزیزی ادامه داد: یکی از مهمترین چالش های ما موضوع لهجه در زبان کردی بود که دارای غنا و وسعت بسیاری است و پس از بررسی و مشورت های فراوان نظر بر این شد که آثار با لهجه ها و گویش های متفاوت به صورت جداگانه داوری شوند.
وی یادآور شد: هیئت داوران منتخب از نویسندگانی تشکیل شد کە علاوه بر اینکە صاحب اثر بوده اند، دارای تخصص حرفه ای نیز هستند و فرم های داوری به صورت علمی تنظیم شد تا علاوه بر رأی و نظر ادبی داور، یک محک و معیار عادلانه برای تمام آثار وجود داشته باشد.
دبیر جایزه ادبی کال در کردستان بیان کرد: در سال گذشته، پس از انتشار فراخوان جایزه ادبی کتاب کال که تنها در فضای مجازی امکان یافت به دلیل عدم وجود بودجه برای تبلیغات، استقبال غیر قابل انتظاری از آن شد و در دو بخش آثار چاپ شده و چاپ نشده و در سه ژانر شعر، رمان و مجموعه داستان به زبان کردی برای جایزه ارسال شد.
عزیزی با بیان اینکه سال قبل بیش از ۲۰۰ کتاب چاپ شده و ۱۰۰ اثر چاپ نشده ادبی به دستمان رسید و در کل ۳۱۱ اثر به دبیرخانه ارسال شد، گفت: پس از بررسی شروط اعلام شده در نهایت تعداد ۱۷۴ اثر به بخش داوری راه یافت و آثار بادقت و دانش و دلسوزی داوری شدند.
وی اظهار کرد: این آثار به عنوان بخشی از توانایی و استعداد ادبیات کردی معرفی می شوند و البته این انتخاب داوران ما به هیچ عنوان به معنای کم ارزش کردن و ناتوانی دیگر آثار نیست و امیدواریم در سال های بعد این هدف بلندپروازانه تر و وسیع تر در راستای خدمت به ادبیات و زبان کردی ادامه یابد.
دبیر جایزه ادبی کال در کردستان همچنین به شفافیت منابع مالی و شیوه برگزاری جایزه اشاره کرد و افزود: این جایزه مستقل است بدین معنا که تحت هیچ عنوانی کمک و حمایت مادی از هیچ نهاد دولتی و اقتصادی دریافت نکرده است و ما با رایزنی با هیأت امنای خود، کمک و پیشنهاد اسپانسرهای تجاری را هم رد کردیم به این دلیل که هدف ما این بوده که جایزه کاملاً دور از امیال مادی باشد چرا که این جایزه با اعتمادسازی و در راستای خدمت به زبان کردی و اعتلای وضعیت موجود ادبی، هویت خود را تعریف کرده است.
نظر شما