به گزارش خبرنگار کردپرس، با دعوت ستاد احیای دریاچه ارومیه، صبح چهارشنبه (۲ تیرماه ۱۴۰۰)، ۲۵ نفر از خبرنگاران رسانههای کشور برای بازدید از طرحهای ستاد احیای دریاچه ارومیه عازم پیرانشهر شدند اما در راه بازگشت، اتوبوس آنان عصر همان روز در ۱۵ کیلومتری این شهرستان در منطقه بیگم قلعه نقده دچار حادثه شد.
در این حادثه غمانگیز متأسفانه "ریحانه یاسینی" و "مهشاد کریمی" خبرنگاران پرتلاش و متعهد خبرگزاریهای ایرنا و ایسنا جان خود را از دست دادند.
سفری بی بازگشت که رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی آن را شوی تبلیغاتی خواند و گفت: «دولت برای رفع بحران دریاچه ارومیه نتوانسته قدم مؤثری بردارد. لذا به نظر من اعزام خبرنگاران از تهران به منطقه برای بازدید از پروژه جز یک شوی تبلیغاتی نبود که منتج به حادثه برای خبرنگاران و جان باختن دو تن از آنها شد. اینک مجلس به موضوع حادثه ورود میکند ومسئولان مربوطه هم باید پاسخگو باشند».
این در حالی است که تا کنون ١٥ هزار میلیارد تومان برای اجرای پروژه های احیای دریاچه ارومیه هزینه شده، اما هر روز حجم و وسعت دریاچه ارومیه بیشتر آب می رود و مشخص نیست این پول ها کجا صرف شده اند؟ اما ستاد احیا در کنار این حجم عظیم بودجه و تشکیلات حتی نتوانست یک تور خبری ایمن برای خبرنگاران تهیه کند!
بی خبری استاندار از تور خبری ستاد احیای دریاچه ارومیه!
یک تور خبری نامنظم که حتی مسئولان ستاد احیای دریاچه ارومیه زحمت هماهنگی و اطلاع دادن آن را به استاندار آذربایجان غربی هم نداده بودند و استاندار سابق در انتقاد از بی توجهی مسئولان ستاد احیای دریاچه گفته بود: «ما هیچ اطلاعی از سفر خبرنگاران به آذربایجان غربی نداشتیم در حالی که باید با اطلاع ما، این امر انجام می شد».
در فردای حادثه هم همه به دنبال مقصران ماجرا بودند و مسئولان استان آذربایجان غربی نیز دلواپسانه به پاسکاری مسئولیت هایی که کسی گردن نمی گرفت، مشغول بودند.
پاسکاری مسئولیت فاجعه و سکوت ستاد احیای دریاچه
در ابتدا، فرمانده انتظامی نقده، نقص فنی و ترمز اتوبوس را علت حادثه برای خبرنگاران اعزامی عنوان کرد، سپس سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده حوادث اتوبوس خبرنگاران و گفت: «نتیجه کارشناسی حکایت از این دارد که ۵۰ درصد تقصیر متوجه راننده و ۵۰ درصد مربوط به سایر عوامل و متولیان و مسئولان مختلف است که البته ممکن است به این نظریه اعتراض شود».
در همان زمان رییس روابط عمومی اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی به کردپرس گفت: «بر اساس اعلام سازمان راهنمایی رانندگی، اتوبوس هیچگونه مشکل فنی نداشت و همچنین دارای معاینه فنی بوده است. جادهای که حادثه دلخراش تصادف در آن اتفاق افتاد مناسب تردد اتوبوس نبود اما به هر حال این برنامه مربوط به ستاد احیای دریاچه ارومیه بوده و مسیر را آنها مشخص کرده بودند .در هر صورت مسئولیت این برنامه به عهده ستاد احیای دریاچه ارومیه است و اداره کل محیط زیست در این موضوع کوچکترین دخالتی نداشته است».
اما در تمام این مدت ستاد احیای دریاچه ارومیه به غیر از پیام تسلیت کوچکترین واکنشی نسبت به حواشی ایجاد شده نشان نداد!!
اعلام نتایج اولیه پرونده واژگونی اتوبوس خبرنگاران در نقده
اکنون با گذشت حدود ٥ ماه از حادثه تلخ واژگونی اتوبوس خبرنگاران در نقده، دادستان عمومی و انقلاب اسلامی نقده می گوید: «تحقیقات اولیه پرونده واژگونی اتوبوس خبرنگاران در نقده نشان میدهد که مسئولان استانی در این خصوص قصور کردهاند».
اصغر نوعی قوشچی، با بیان اینکه در این پرونده سه مسئول استانی از جمله مدیرکل حفاظت محیطزیست آذربایجان غربی، مدیر حفاظت محیط زیست ارومیه و رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه قصور کردهاند، اضافه می کند: «مشکل در این پرونده ناشی از انتخاب اتوبوس بوده که مسئولان امر در اتوبوس مناسب برای خبرنگاران قصور کردهاند».
او با تاکید بر اینکه در نهایت نتیجه پرونده در ارومیه مشخص خواهد شد، ادامه می دهد: «این طرح در مراحل مقدماتی است و پرونده به مرکز استان ارسال شده تا ادامه این پرونده در ارومیه رسیدگی شود و دادسرای ارومیه مشخص میکند که میزان قصور چه اندازه بوده و اتهام متوجه چه کسی است».
به گزارش کردپرس، متاسفانه در حادثه واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران کشوری در نقده، ۲ نفر از خبرنگاران شامل «مهشاد کریمی» خبرنگار حوزه محیط زیست ایسنا و «ریحانه یاسینی» خبرنگار ایرنا جان خود را از دست داده و ۲۱ نفر هم زخمی شدند.
این خبرنگاران از تهران تا ارومیه به صورت هوایی و از ارومیه به سمت نقده برای بازدید از تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه، با اتوبوس اعزام شده بودند.
پس از این فاجعه، جمعی از فعالان منابع طبیعی ایران در ارتباط با حادثه دردناک واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط زیستی کشور خواستار برخورد دستگاه قضایی با مقصران این فاجعه شده و نوشتند: آیا منصفانه و عادلانه است که سهم برنامه بازدید خبرنگاران از بزرگترین پروژه زیست محیطی کشور از بودجه بیش از ١١ هزار میلیارد تومانی احیای دریاچه صرفا بکارگیری یک دستگاه اتوبوس خارج از رده بوده باشد؟
گزارش /تانیا شعفی
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
تور خبری که اتوبوس مرگ خبرنگاران شد/انتقاد استاندار آذربایجان غربی از ستاد احیای دریاچه ارومیه
سهم برنامه بازدید خبرنگاران از بزرگترین پروژه زیست محیطی کشور چه بود؟
اتوبوس حامل خبرنگاران نقص فنی نداشت/ مسئولیت این برنامه به عهده ستاد احیای دریاچه ارومیه بود
نظر شما