نابودی نشانه های هویت قومیتی 72 روستای کردنشین در استان دیالی

سرویس عراق و اقلیم کردستان – مسئول تشکیلات حزب دمکرات در استان دیالی تأکید کرد بر اثر عملیات تعریب و اقدامات تشکیلات تروریستی داعش، نشانه های هویت قومیتی 72 روستای کردشنین در این استان نابود شده است و برخی از عرب های سنی این منطقه، برای بیرون راندن کردها با داعش همکاری می کنند.

به گزارش کرد پرس به نقل از شفق نیوز، شیرکو توفیق، مسئول اطلاع رسانی مرکز 15 تشکیلات حزب دمکرات کردستان در این باره گفت: دولت عراق عملیات تعریب در مناطق کردنشین استان دیالی را از طریق اخراج و به حاشیه راندن کردها از نظر اداری و امنیتی در مناطق مورد مناقشه تسهیل کرده است. این در حالی است که کردها از سال 2003 تاکنون، یک شریک قوی در زمینه ایجاد حاکمیت جدید در عراق بوده اند.

شیرکو توفیق افزود: اقدامات گروههای تروریستی و حمایت و همکاری برخی از عرب های سنی در مناطق مورد مناقشه در استان دیالی با آنها، باعث تغییر و نابودی هویت قومیتی 72 روستای کردنشین و آوارگی 4200 خانواده به خارج از این استان، اعم از اقلیم کردستان یا سایر مناطق عراق شده است.

این مسئول حزب دمکرات در استان دیالی تأکید کرد: خطرناک ترین موضوعی که کردها در مناطق مورد مناقشه در استان دیالی و سایر استان ها با آن مواجه هستند همکاری برخی از اهالی مناطق سنی نشین با عناصر داعش با هدف تحت فشار قرار دادن کردهاست که دلیل این امر نیز، فقدان یک نیروی بازدارنده است و این امر، زمینه حملات مستمر به مناطق کردنشین را فراهم کرده است.

مسئول اطلاع رسانی حزب دمکرات در دیالی همچنین گفت: عقب نشینی نیروهای پیشمرگ به طول 120 کیلومتر از محل استقرار نیروهایشان در استان دیالی و پیشروی عرب های سنی با هدف کنترل بر این مناطق، ایجاد مشکلات قومیتی و تهدیدات امینتی علیه کردها، باعث شده است تا مناطق مذکور به خلأ امنیتی تبدیل شود.

شیرکو توفیق تصریح کرد: کردها در استان دیالی در سه مرحله در معرض تعریب قرار گرفتند. این در حالی است که در دهه 60 میلادی 75 درصد اهالی شهرهای سعدیه، گولاله و قره تپه را کردها تشکیل می دادند. اما در سال 2003 شمار آنها از 10 درصد اهالی این مناطق فراتر نرفته است.

این مسئول حزب دمکرات خاطرنشان کرد: با وجود بازگشت آوارگان کرد پس از سقوط صدام و افزایش شمار کردها در مناطق مذکور به 40 درصد، در فاصله سال های 2005 تا 2010 موج بیرون راندن کردها بار دیگر آغاز شد و این امر باعث شد نسبت کردها در مناطق سعدیه، گولاله، قره تپه و مندلی به 10 درصد کاهش یابد.

شیرکو توفیق در پایان افزود: در 15 سال گذشته به دلیل حملات تروریستی و همچنین عملیات آزادسازی گولاله و مناطق اطراف آن در سال 2014 حدود 2200 شهروند کرد این مناطق اعم از نیروهای پیشمرگ یا شهروند عادی به شهادت رسیده اند.

کد خبر 22815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha