به گزارش خبرنگار کردپرس، جلیل جباری، با اشاره به نشست هماندیشی و بررسی اقدامات لازم برای راهاندازی موزه فرش در استان که با حضور نمایندگانی از سازمان صنعت، معدن و تجارت، معاونت اجتماعی استانداری، شورای شهر ارومیه و اتحادیه بافندگان، اظهار کرد: تکاب، خوی، میاندوآب و ارومیه از جمله قطبهای بافت فرش دستبافت در آذربایجان غربی هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی افزود: در سطح استان دو فرش ریزماهی خوی و افشار تکاب در نوع خود یک برند جهانی محسوب میشوند و از شهرت زیادی برخوردار هستند.
او ادامه داد: با وجود این ظرفیتها، جای خالی موزه فرش آذربایجان غربی مشهود است که برای پر کردن این جای خالی میتوان با همکاری همه دستگاههای مربوطه و بخش خصوصی در چند شهرستان استان از جمله ارومیه، تکاب و خوی اقدام به راهاندازی موزه فرش کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: راهاندازی موزه فرش علاوه بر اینکه مکانی برای نگهداری فرشهای قدیمی استان خواهد بود مکانی برای ترویج و توسعه این هنر در استان خواهد بود.
او افزود: با راهاندازی این موزه در استان بهتدریج سرمایهگذاری در مشاغل وابسته به فرشباشی در استان نیز رونق خواهد یافت از نظر اقتصادی نیز این موضوع به نفع آذربایجان غربی است.
جباری گفت: ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان در سالهای گذشته تجربه خوی در زمینه همکاری با سایر دستگاهها برای راهاندازی موزههای تخصصی دارد.
او تصریح کرد: برای نمونه در چند سال گذشته موزه کودک با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان راهاندازی شد که یکی از موزههای پربازدید استان بوده و یا موزه طب که با همکاری دانشگاه ارومیه راهاندازی شده است.
به گفته جباری؛ در حال حاضر ساخت موزه صلح سردشت، موزه باز چالدران، باغموزه ستاد لشکر ارومیه و موزه مدرسه ارومیه و ... نیز از دیگر پروژههای در دست اجرا در استان هستند.
نظر شما