نقشه راه میانبر برای توسعه شهرستان های آذربایجان غربی ترسیم می شود

سرویس آذربايجان غربى- استاندار آذربایجان غربی گفت: بر اساس اولویت های منطقه برنامه ها را دنبال کنیم؛ هم افزایی برای محرومیت زدایی، عمران و اقتصاد و ترسیم نقشه راه میانبر برای توسعه شهرستان ها از دیگر اولویت ها در این بخش است.

به گزارش کردپرس، محمدصادق معتمدیان بامداد جمعه در جلسه پایانی سفر به شهرستان چالدران افزود: ما دنبال بلندپروازی نیستیم و باید همه اقدامات و برنامه ریزی ها بر اساس آمایش سرزمین و مزیت های نسبی تعریف شده برای هر منطقه صورت گیرد.

او اضافه کرد: مرز، تجارت بین الملل، ترانزیت، کشاورزی، گردشگری و معادن پیشران های توسعه آذربایجان غربی هستند و باید در این میان، مزیت های نسبی هر منطقه با ریزبینی شناسایی شود.

استاندار آذربایجان غربی بیان کرد: یکی از مهمترین اولویت های ما این است که در مناطق کمتربرخوردار سرمایه گذاری صورت گیرد تا زمینه برای توسعه آن مناطق نیز فراهم شود.

معتمدیان ادامه داد: در مناطقی که به هر دلیل توجیه سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی وجود ندارد، شرکت هایی مثل ایدرو و ایمیدرو تکلیف قانونی دارند که سرمایه گذاری کنند و باید از این ظرفیت بهره برد.

او با تاکید بر اینکه باید دست اندازهای سرمایه گذاری در آذربایجان غربی برداشته شود، اظهار کرد: هلدینگ های سرمایه گذاری که هم وظیفه دارند و هم می توانند در مناطق محروم سرمایه گذاری کنند، به شرط روان سازی فعالیت ها می توانند پای کار آمده و زمینه توسعه مناطق محروم را فراهم کنند.

معتمدیان تاکید کرد: البته باید سخت گیری در استعلام ها با توجه به ظرفیت های قانونی، مرتفع شود ولی کار غیرقانونی نباید صورت گیرد.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه هراقدامی که منجر به جذب سرمایه گذار بشود، باید انجام دهیم، گفت: در استان، زیرساخت های خوبی به ویژه در مناطق آزاد و ویژه و شهرک های صنعتی وجود دارد که می توان از این طریق با جذب سرمایه، زمینه توسعه مناطق مختلف را فراهم کرد.

معتمدیان با تاکید بر نگاه ویژه به شهرستان محروم چالدران در این خصوص افزود: برای جذب سرمایه در این منطقه با وجود کمبود زیرساخت ها، باید امتیاز ویژه بدهیم.

او با ابراز خرسندی از حضور در شهرستان چالدران و مردم مناطق محروم این شهرستان اضافه کرد: یکی از اهداف ما از این سفرها، بررسی وضعیت شهرستان ها به صورت میدانی و مشاهده ظرفیت ها، کمبود ها و نارسایی هاست. در این سفرها علاوه بر طرح مباحث توسط دستگاه ها، به صورت میدانی نیز بازدید صورت گرفته و دیدار بدون واسطه با مردم نیز وجود دارد که مسایل و مشکلات از زبان مردم شنیده می شود.

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: یکی از اهدافی که دنبال می کنیم این است که بتوانیم با توجه به محدودیت ها، اولویت بندی کنیم و بر اساس اولویت های منطقه برنامه ها را دنبال کنیم؛ هم افزایی برای محرومیت زدایی، عمران و اقتصاد و ترسیم نقشه راه میانبر برای توسعه شهرستان ها از دیگر اولویت ها در این بخش است.

معتمدیان با اشاره به لزوم توجه به مصوبات سفرهای شهرستانی اظهار کرد: در این خصوص دبیرخانه ای در استانداری راه اندازی شده که کار آن پیگیری مصوبات سفر است؛ روسای ادارات و دستگاه های اجرایی و فرمانداران نیز ساز و کار مشابهی در این خصوص داشته باشند تا مصوبات به سرعت و در کمترین زمان ممکن اجرایی شده و مصوبه ای بدون اجرا باقی نماند.

وی گفت: نباید در این خصوص، بدعهدی صورت گیرد زیرا این امر موجب کاهش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی می شود. تلاش داریم کارهای زمین مانده در هرمنطقه را شناسایی و آن را اجرایی کنیم؛ نباید کارها به صورت روتین انجام گیرد که در آن صورت عقب ماندگی ها باقی خواهد ماند ولی امیدواریم این سفرها موجب رفع مشکلات شود.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به عقب ماندگی استان در خیلی شاخص ها از جمله راههای روستایی، مراکز بهداشتی درمانی، فضای سرانه آموزشی اضافه کرد: البته کارهای زیادی در طول سالیان بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی در استان صورت گرفته و شاهد رفع محرومیت های زیادی هستیم ولی باید تلاش بیشتری برای توسعه مناطق مختلف به ویژه مناطق محروم انجام شود تا از مهاجرت روستاییان به شهرها و ایجاد پدیده حاشیه نشینی جلوگیری کنیم.

معتمدیان تاکید کرد: در کنار توجه به ارتقای شاخص های معیشتی مردم، ارائه آموزش های مهارتی در مناطق مختلف نیز باید در دستور کار قرار گیرد و تربیت نیروی ماهر برای توسعه اشتغال نیز در برنامه ها مورد توجه باشد.

به گزارش کردپرس، ایرنا نوشت؛ استاندار آذربایجان غربی در اولین سفر شهرستان خود به چالدران سفر کرد؛ در این سفر معتمدیان از روستاهای مختلف این شهرستان بازدید کرد و پای صحبت ها و دغدغه های مردم نشست؛ این سفر از بامداد پنجشنبه آغاز شد و تا بامداد روز جمعه ادامه داشت.

کد خبر 24424

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha