جمع آوری دکه های حاشیه سد مهاباد/ تداوم سایه تهدید بر سلامت آب شرب شهری

سرویس آذربایجان غربی- دکه های حاشیه سد مهاباد به عنوان یکی از عوامل آلوده کننده و تهدید منبع آب شرب شهری، پس از اتمام مهلت تعیین شده توسط شورای حفاظت منابع آب، جمع آوری شدند، اما هنوز عوامل دیگری این منبع آب شرب را تهدید می کند.

به گزارش کردپرس، اواخر آذر ماه سال جاری، فرماندار ویژه شهرستان مهاباد در شورای حفاظت منابع آب این شهرستان بر جمع آوری دکه های حاشیه سد مهاباد که بدون مجوز راه اندازی شده اند تاکید کرد و از دستگاه های متولی خواست طبق مفاد قانون نسبت به جمع آوری آنها اقدام کنند.

وجود این عوامل در حاشیه سد مهاباد که منبع اصلی تامین آب شرب است، به عنوان یکی از عوامل آلودگی و پخش پسماند در اطراف و مخزن سد به شمار می روند، به نحوی که حجم بالای زباله های موجود در عمق دریاچه سد مهاباد برج آبگیر تصفیه خانه جدید را از کار انداخته بود و مدیریت آبفای شهری مجبور شد جهت تامین آب شرب شهری از تصفیه خانه قدیم آبگیری کنند.

بنابراین مهلتی ١٠ روزه جهت صدور اخطاریه نهایی با امضای چهار دستگاه متولی و با حضور نیروی انتظامی و صدا و سیما به صاحبان دکه های حاشیه سد مهاباد داده شد.

پس از اتمام این مهلت زمانی، مدیر امور آب مهاباد از جمع آوری دکه های حاشیه سد با تصمیم شورای ادارای و با همکاری چهار اداره حفاظت محیط زیست، راهداری، امور آب و بهداشت و درمان خبر داد.

رضا جهین افزود: بیش از ۸۰ درصد مالکان این دکه ها به صورت داوطلبانه نسبت به درخواست مطالبه شهروندان در مدت زمان تعیین شده دکه های خود را جمع آوری و بقیه نیز با حضور شورای تامین برداشته شد.

رییس امور آب مهاباد به ایرنا گفت: در تلاش هستیم از طریق ساماندهی و همچنین استقرار دکه های جمع آوری شده در جایگاه مناسب و با رعایت پروتکل های بهداشتی زمینه فعالیت دوباره آنها را فراهم کنیم.

استقرار حدود ۳۵ دکه در حاشیه دریاچه سد مهاباد در محورهای مهاباد - سردشت و مهاباد - پسوه، موجب آلوده شدن محیط و مخزن سد شده بود و انتقادات فراوان فعالان زیست محیطی و شهروندان را در بر داشت.

گفتنی است؛ بهار سال ٩٨، در ٣ مرحله نزدیک به ١٥ تن زباله توسط دوستداران محیط زیست از مخزن سد مهاباد جمع‌آوری شده بود. اوایل سال جاری نیز بیش از ٥ تُن زباله با همکاری محیط زیست و نهادهای مردمی از اطراف سد مهاباد جمع آوری شد .

متاسفانه در سال های اخیر سد مهاباد که مهم‌ترین و اساسی تربن منبع تهیه آب آشامیدنی شهر و در آینده ۱۴۱ روستای شهرستان است به سطل زباله تبدیل شده است.

همچنین در حال حاضر فعالیت عدم رعایت اصول زیست محیطی از سوی برخی شهروندان، دامپروری در حاشیه سد مهاباد، ورود سموم کشاورزی و فاضلاب خانگی روستاهای بالا دست سد این شهرستان از دیگر آلاینده های این منبع آب شرب به شمار می روند.

سد مهاباد، دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون متر مکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تامین آب شرب شهر مهاباد، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار می‌دهد همچنین قرار است آب شرب ١٤١ روستا نیز از آب سد مهاباد و از محل تصفیه خانه قدیمی شهر تامین شود.

در کردپرس بیشتر بخوانید؛

انبوه زباله های دریاچه سد مهاباد تصفیه خانه جدید را از کار انداخت

سد مهاباد، سطل زباله جدید شهر

دکه های حاشیه سد مهاباد طبق قانون جمع آوری می شوند

کد خبر 24679

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha