به گزارش کردپرس، آمار و ارقام سیب های صادراتی ذخیره شده در سردخانه های آذربایجان غربی متفاوت است. بر اساس اعلام جهاد کشاورزی استان باید حدود ٦٠٠ هزار تن سیب در سردخانه ها باقی مانده باشد، اما نماینده ارومیه از ٨٠٠ هزار سیب خبر می دهد!
از سوی دیگر آمار میزان صادرات روزانه محصول هم چندان شفاف نیست. جهاد کشاورزی اعلام کرده بود؛ «از مجموع ٧٣٠ هزار تن سیب ذخیره شده، تا ابتدای آذر ماه امسال تنها ١٥٥ هزار تن، از طریق گمرکات استان صادر شده است». اما در اعلام مجدد جهاد کشاورزی در ١٢ دی ماه، مشخص شد که در فاصله زمانی اول آذر تا اواسط دی «۱۷۵ هزار تن به کشورهای همسایه صادر شده است». یعنی صادرات 20 هزار تن در این مدت اما جهاد کشاورزی آذربایجان غربی؛ «میزان صادرات روزانه سیب درختی روزانه هزار تا ۱۴۰۰ تن اعلام کرده است»!
پیشتر استاندار آذربایجان غربی به جهاد کشاورزی در خصوص شفافیت در میزان آمار ذخیره و صادرات سیب هشدار داده بود.
اکنون نماینده ارومیه در مجلس با اشاره به وضعیت نامناسب کشاورزان ارومیه می گوید: «۸۰۰ هزار تن سیب در سردخانهها باقی مانده که قریب به ۱۰ هزار میلیارد تومان ارزش مالی است».
سیدسلمان ذاکر در جلسه علنی (١٤ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: «آقای وزیر صدای کشاورزان را بشنوید، ٨٠٠ هزار تن سیب در سردخانهها باقی مانده و قریب به ١٠ هزار میلیارد تومان ارزش مالی است که در حال هدر رفتن است، تعرفه سیب مرز گمرک پاکستان و هندوستان به ٣ هزار و ٥٠٠تومان رسیده و لازم است به فریاد کشاورزان برسید».
نماینده ارومیه در مجلس ضمن تأکید بر افزایش کشتیهای صادراتی سیب، افزود: «وزارت جهاد کشاورزی اجازه ندهد که سیب با این قیمت در بازار به فروش برسد».
تا بدین لحظه علیرغم حجم بالای سیب تولیدی در آذربایجان غربی، بحث برندسازی در موضوع صادرات و ایجاد زیرساختهای صادراتی در کشور جا نیفتاده و فروش در سایر کشورهای همسایه پس از عرضه و ورود کالا به کشور میزبان صورت میگیرد. تا قبل از این سیب ایران با برند افغانستان صادر می شد و حالا با اسم و برند تجاری ترکیه!
داستان صادرات سیب آذربایجان غربی در نبود زیرساخت های اساسی، به دلیل عدم نظارت ها و نبود پیگیری مناسب هر ساله چالش ساز می شود و خطر تهدید هزاران تن محصول و هدر رفت دسترنج باغداران رقم می خورد اما سال بعد دوباره «همان آش و است و همان کاسه»!
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
صادرات لاکپشتی و ترس از فاسد شدن محصول در قطب سیب ایران!
خطر فاسد شدن سیب های صادراتی آذربایجان غربی/محصول تا عید دوام نمی آورد
مسیر سنگلاخی صادرات سیب؛ میوه ایی بهشتی با روزگاری جهنمی!
نظر شما