حکومت ترکیه با توافق و فشار، رسانه های اپوزیسیون مطلوب خود را خلق کرده است

سرویس ترکیه - روزنامه نگار ترک افشا کرد که حکومت ترکیه با تغییر کادر مدیریتی و کنترل رسانه های اپوزیسیون ترکیه، و فشار و به زندان انداختن روزنامه نگاران کُرد، رسانه های اپوزیسیون مطلوب خودش را خلق کرده است.

به گزارش کردپرس، جوهری گوون روزنامه نگار افشاگر ترکیه که به دلیل افشاگری هایش در دادگاه ترکیه محکوم شده و در برلین به سر می برد، در نقد رسانه های اپوزیسون ترکیه گفت که حکومت ترکیه با کنترل و توافق با اصحاب رسانه های اپوزیسیون ترکیه، همچنین تحت فشار گذاشتن رسانه های دیگری مانند رسانه های آزاد کردی، «رسانه های اپوزیسیون مطلوب» خودش را خلق کرده است و دیگر هیچ رسانه ای در ترکیه نمی تواند با آزادی به نقد موضوعات جدی درباره حکومت بپردازد.

گوون در این ویدئو با اشاره به وضعیت آزادی بیان در ترکیه و فشار های حکومت ترکیه به رسانه ها برای کنترل آنها گفت: «در ترکیه رسانه های زیادی وجود دارند که "رسانه های طرفدار اپوزیسیون" به نظر می رسند. با این همه حکومت ترکیه با روش های مختلفی این رسانه ها را به خود وابسته کرده است. برای مثال موضوعاتی در ترکیه وجود دارند که پرداختن به آنها از میزان محبوبیت و آرای حزب حاکم خواهد کاست. مسائلی مانند فقر، نابرابری، دزدی و رانت حکومت، زندگی اشرافی زمامداران ترکیه و ... . حکومت ترکیه نمی خواهد این موضوعات که خط قرمز آن هستند، افشاء شوند. بنا براین رسانه های اپوزیسیونی که به این موضوعات نمی پردازند، رسانه های مطلوب حکومت ترکیه هستند.»

گوون افزود: «رسانه های اپوزیسیون مطلوب حکومت ترکیه رسانه هایی هستند که تنها درباره موضوعاتی مانند "کمالیست بودن"، لائیک بودن، و زندگی سکولار به نقد حکومت بپردازند و کاری به رانت های حکومتی، دزدی ها، سیستم مافیایی، تجارت کلان مواد مخدر و چیزهایی از این دست نداشته باشند.»

گوون در ادامه به عنوان مثال از رسانه هایی مانند روزنامه های سوزجو و جمهوریت نام برد و تحلیل کرد که چگونه حکومت ترکیه با توافق با مدیران این رسانه ها و تغییر ساختار مدیریتی آنها، این رسانه ها را به رسانه های اپوزیسیون مطلوب خود تبدیل کرده است. برای مثال روزنامه سوزجو که پیش از این یکی از مهمترین رسانه های چپ گرای ترکیه بود، اکنون به موضوعاتی بسیار پیش پا افتاده می پردازد که حتی ارزش خبری ندارند و هیچ نقد جدی از حکومت نمی کند.

گوون در ادامه به افت تیراژ روزنامه ها در ترکیه اشاره کرد و گفت: «به دلیل ناکارآمد شدن رسانه های اپوزیسیون تیراژ این روزنامه ها در بیشترین حالت از 50 هزار هم عبور نمی کند. رسانه ای مانند سوزجو که باید بالای یک میلیون تیراژ داشته باشد به زیر 50 هزار سقوط کرده است. زیرا مدیریت سوزجو و جمهوریت به دست کادر حزب حاکم افتاده است.»

روزنامه نگار افشاگر ترکیه درباره افت رسانه های آزاد دیگری مانند مزوپوتامیا رسانه کردی ترکیه گفت: «این رسانه ها که خودشان از جهت مالی دچار مشکل هستند، به طور پیوسته از سوی حکومت تحت فشار قرار می گیرند. دارایی های آنها به طور مداوم توسط حکومت مصادره می شود. خبرنگارهای آنها به طور مداوم بازداشت می شوند و در راه دادگاه ها هستند و به زندان می افتند. به این ترتیب حکومت ترکیه این رسانه ها را نیز به نوعی دیگر با تحت فشار قرار دادن بی تأثیر کرده است.»

جووهری گوون در آخر نتیجه گیری کرد که در شرایط اسف بار روزنامه نگاری در ترکیه، این وظیفه بر عهده روزنامه نگاران آزاد خارج از ترکیه است که بار افشای حقایق را به دوش بکشند.

کد خبر 24994

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha