اطلس معادن آذربایجان غربی تهیه شود/ دست اندازی به کوه زنبیل ارومیه را متوقف کنید

سرویس آذربایجان غربی- استاندار آذربایجان غربی گفت: متاسفانه تا به امروز به درستی از ظرفیت معادن در توسعه استان بهره گیری نشده است.

به گزارش کردپرس، استان آذربایجان غربی از لحاظ تنوع مواد معدنی در رتبه اول کشوری و از لحاظ معادن فعال در رتبه هفتم قرار دارد. هم اکنون 467 معدن دارای پروانه بهره برداری در استان فعال هستند که برای 5 هزار نفر بطور مستقیم زمینه اشتغال پایدار ایجاد کرده اند.

در این استان همچنین ۲ واحد معدن بزرگ طلا در تکاب وجود دارد که در این معادن استخراج به صورت کان سنگ انجام گرفته و واحدهای فرآوری استحصال به صورت کنسانتره و شمش گیری هم وجود دارد. با وجود این دو معدن طلا، استان آذربایجان غربی با 32 میلیون و 700 هزار تن ذخیره قطعی در رتبه نخست ذخایر طلایی کشور قرار دارد.

آذربایجان غربی از لحاظ تنوع مواد معدنی و از لحاظ کیفیت سنگهای تزئینی نیز در رتبه سوم کشوری قرار دارد و در سایر معادن نیز 34 نوع ماده معدنی، همچون تالک و کرومیت، تراورتن، خاک رس، سنگ آهک، سنگ آهن، سنگ گچ، سنگ لاشه، سنگ نمک، سیلیس، کرومیت، گرانیت، مرمریت و میکا استخراج می‌شود.

امسال برای اولین بار در شمال غرب کشور، مجموعه پهپادی سازمان صنعت، معدن وتجارت آذربایجان غربی عملیات نقشه برداری و تعیین ذخیره معادن استان را انجام داد.

وجود این حجم از معادن و دارا بودن قطب طلای کشور ضرورت سرمایه گذاری در حوزه معادن و صنایع پایین دستی صنایع معدنی می تواند در توسعه اشتغال پایدار آذربایجان غربی موثر ثمر باشد، همچنین استفاده از تکنولوژی های جدید برای بهره گیری بهینه ازضایعات فرآورده ای معدنی به ویژه سنگ های تزئینی ضروری است.

اما آذربایجان غربی از خام فروشی مواد معدنی رنج می برد. بسیاری از صاحبان معادن استان اقدام به خام فروشی می کنند و این مسئله درآمد استان از فروش مواد معدنی را کاهش و فرصت ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی را هم هدر داده است.

ذخیره قطعی معادن استان یک میلیون و ۱۴۳ هزار و ۶۳۴ هزار تن اعلام شده ولی طی سال‌های اخیر ظرفیت این معادن بیشتر در خام فروشی خلاصه ‌شده است و تلاش ها برای راه‌اندازی صنایع تبدیلی و فرآوری به نتیجه ایی نرسیده است. این روند باعث شده تا تمامی مواد معدنی استخراج‌ شده استان به‌ صورت خام به سایر استان‌ها و حتی خارج از کشور صادر شود.

امروز سوم بهمن ماه، استاندار آذربایجان غربی در جلسه شورای معادن استان با بیان اینکه ظرفیت های معدنی استان برای سرمایه گذاری به درستی احصا و مشخص نشده است، گفت: برای ورود بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری در معادن استان می بایست اطلس معادن که دربرگیرنده ظرفیت ها و مزیت های سرمایه گذاری است تهیه شود.

محمدمهدی شهریاری تاکید کرد: اشتغال و سودآوری در بخش معدن نیازمند تامین زیرساخت های لازم جهت مشارکت بخش خصوصی است ولی متاسفانه تا به امروز به درستی از ظرفیت معادن در توسعه استان بهره گیری نشده است.

او همچنین به موضوع تخریب کوه زنبیل ارومیه به عنوان یکی از نمادهای طبیعی شاخص استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه شاهد آن هستیم که برخی افراد و دستگاه ها با اخذ پروانه بهره برداری به بهانه برداشت مصالح کوه زنبیل را به تاراج برده و چهره این نماد شاخص را تخریب ساخته اند.

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: دستگاه های مسئول با پیگیری این موضوع نسبت به فسخ پروانه های بهره برداری از کوه زنبیل ارومیه اقدام نمایند تا بیش از این به این نماد لطمه وارد نشود.

در کنار نبود سرمایه گذاری مناسب در بخش معادن، استان آذربایجان غربی با مشکلاتی از قبیل کمبود نقدینگی، نبود واحدهای فرآوری مجهز بزرگ مقیاس در منطقه، تجهیزات و ماشین آلات مناسب روبه رو است.

کد خبر 252317

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha