به گزارش خبرنگار کردپرس، پس از بازداشت شهردار قروه و انتخاب سرپرست شهرداری توسط شورای شهر؛ در نشستی روز پنجشنبه سرپرست شهرداری قروه معرفی شد.
در این نشست که با حضور اعضای شورای شهر و تعدادی از پرسنل شهرداری برگزار گردید از یک طرف بر بازگرداندن اعتماد عمومی به این مجموعه تأکید شد و از طرف دیگر تلاش برای شفاف سازی، حرکت در مسیر قانون و مهم تر از همه جلوگیری از درخواست های غیرقانونی مطرح شد. هرچند تعداد اندکی هم بودند که سعی داشتند به نوعی جریان بازداشت را عادی جلوه داده و به دفاع از شهردار سابق بپردازند اما آنچه مشخص بود فضای حاکم بر شهرداری نشان از شکستن حصار خفقان بعد از مدت ها در این مجموعه داشت.
حضور مجدد هیئت بازرسی
در ابتدای این نشست رئیس شورای شهر قروه ضمن عذرخواهی از مردم برای اتفاقات اخیر، اظهار داشت: الآن تمام نگاه ها به شهرداری بوده و باتوجه به مسایل اخیر نیاز است که برای بازگشت اعتماد عمومی و جبران هر آنچه باعث این اتفاقات شده، تلاش شود.
به گفته «حسین احمدی» برای اینکه مردم برای کارهای خود دچار مشکل نشوند سرپرست شهرداری قروه انتخاب گردید لذا انتظار می رود قانون در تمامی موارد مرتبط در راستای رضایت شهروندان رعایت گردد.
او همچنین از حضور مجدد بازرسان سازمان بازرسی در شهرداری قروه خبر داد و خواستار همکاری همه جانبه در این زمینه برای بررسی بهتر وضعیت شد.
حمایت «مرادیانی» از شهردار سابق
«هادی مرادیانی» دیگر عضو شورا بود که مثل همیشه به دفاع و حمایت از عملکرد شهردار سابق پرداخت. «شهردار سابق برای هرکه بد بود برای مجموعه شهرداری خوب بود. حقوق پرسنل را به موقع پرداخت می کرد و نباید خدمات مثبتی را که به شهر داشته فراموش کنیم.»
گفته های «مرادیانی» در حالی است که معلوم نیست حقوق پرسنل و کارگران شهرداری چطور و از چه راهی پرداخت می شد و اینکه بسیاری از کارگران خدمات شهری بارها نسبت به دیر پرداخت شدن حقوق خود معترض بوده اند حال چطور این ادعا مطرح می شود که به موقع پراخت می شده؟! همچنین بسیاری از تخلفات کشف شده در شهرداری قروه مربوط به شورای دوره چهارم است و در همین راستا دو عضو شورای فعلی به نام های «هادی مرادیانی و غلامرضا خسروی» در دوره قبل هم بوده اند و باید به این سهل انگاری و بی توجهی خود پاسخ دهند نه اینکه حمایت داشته باشند.
درخواست غیرقانونی گزارش شود
در ادامه این «پرستو شکری» یکی از اعضای پیگیر تخلفات شهرداری بود که با صراحت کامل اعلام کرد که «اگر امروز این اتفاق برای شهرداری افتاده، تقصیر شوراست و باید به گونه ای پیش می رفتیم که به اینجا نمی رسید.»
او با بیان اینکه شهرداری قلب تپنده شهر است، گفت که اوضاع فعلی خوب نیست و شهرداری آسیب دیده و اعتماد عمومی هم کاهش یافته لذا باید کمک کرد تا اقتدار اصلی بازگردد و هر روال غیرقانونی و نادرست قیچی شود.
«شکری» خطاب به پرسنل شهرداری با جدیت بیان کرد که هرگونه درخواست غیرقانونی را گزارش دهند. «اگر مافوقتان از شما کاری خواست که برخلاف روال قانونی است، نترسید و زیر بار نروید و گزارش دهید به شورا؛ تا جلوی چنین اتفاقاتی گرفته شود.»
همین گفته «شکری» را تعدادی از پرسنل تأیید کردند. به طوری که خواستار این شدند که خارج از عرف ار همکاران شهرداری چیزی طلب نشود آن هم بدون ثبت کردن و تنها کلامی؛ این سخن نشان می دهد که وضعیت قبل به چه صورت و تا چه حد بوده که کارمندان شهرداری قروه را به این مرحله از اعتراض رسانده است. کسانی که شاید بهترین خدمات را ارائه داده باشند اما با یک درخواست غیرقانونی از طرف شهردار سابق، زیر سؤال رفته اند.
تغییر سلیقه ای چارت سازمانی
همچنین در این نشست از تغییر چارت سازمانی به صورت سلیقه ای و جابجایی پست ها برای هر فردی که حاضر به پذیرش هرکاری نمی شد انتقاداتی صورت گرفت. در واقع مطابق اظهارات بیان شده مشخص شد که در دو سال گذشته چارت سازمانی شهرداری تغییر کرده و همین مهملی شده برای استفاده ناصحیح از یکسری موارد. طبق قانون مدیر نمی تواند بدون رضایت کارمند پست سازمانی او را تغییر دهد مخصوصاً اگر او پیمانی و یا رسمی باشد. این در حالی است که به راحتی چنین موردی در شهرداری قروه انجام و قانون زیر پا گذاشته شده است.
در واقع بررسی ها نشان می دهد که تعدادی از پرسنل شهرداری قروه که چارت سازمانی آنان به این شیوه تغییر کرده است ناراحت و معترضند لذا نیاز است حق تمامی کسانی که با تغییر پست سازمانی در حقشان اجحاف شده بازگردانده و در چارت سازمانی بازنگری صورت گیرد.
اما در ادامه موارد دیگری از جمله اینکه جایگاه فکر و هم اندیشی در شهرداری قروه و با شورای شهر وجود ندارد و همین آسیب زده به مجموعه مدیریت شهری و اینکه در شهرداری قروه کارشناس بهداشت محیط و یا افراد متخصص دیگری برای بررسی یکسری از موارد مرتبط نیست و باید برای این مهم فکری اساسی داشت، مطرح گردید.
لزوم تذکر برای موارد غیرقانونی
پس از پایان صحبت های پرسنل و اعضای شورای شهر نوبت به سرپرست شهرداری قروه رسید. «شعیب نظری» که در وضعیت نابسامانی شهرداری قروه را تحویل گرفته است، ضمن ابراز تأسف برای اتفاق افتاده گفت که ای کاش امروز من این شهرداری را از کسی تحویل می گرفتم و امیدوارم در آینده طوری باشد که خودم به شخص دیگری تحویل دهم.
او با بیان اینکه شهرداری ارگانی درآمدزاست، افزود که تمامی درآمد آن باید به شهروندان بازگردد و برای خدمت بهتر در شهر هزینه شود.
«نظری» همچنین حرکت در مسیر قانون را اولویت کاری دانست. «در چاچوب قانون باید حرکت کرد لذا اگر خلاف قانون موردی خواسته شد چه از جانب من چه از جانب دیگران باید تذکر داده و جلوی این کار گرفته شود.»
او در ادامه همچنین از تشکیل کارگروه های تخصصی و استفاده از متخصصان مرتبط در هر حوزه ای گفت. «شهرداری نیازمند تخصص های مرتبط به خود بوده و باید فعال شوند اینجا بحث تنها مدیر شدن نیست بلکه کار کردن آن هم درست و در مسیر قانون مهم است.»
اجرای کامل قانون؛ خواسته اصلی مردم
باتوجه به تمامی اتفاقات اخیری که در شهر قروه رخ داد به نظر می رسد هر ارگانی که متولی نظارت بر شهرداری قروه بود مقصر است؛ از فرمانداری گرفته تا شورای شهر و نهادهای نظارتی و ... لذا مسئولان تمامی این ارگان ها برای افکار عمومی باید پاسخی داشته باشند که چرا در این مدت سهل انگاری کرده که کار به اینجا رسیده است؟
اما جدای از تمامی این موارد نمی توان تأثیر سفر رئیس قوه قضاییه به کردستان و تأکید «آیت الله رئیسی» بر مبارزه با فساد اداری و ایجاد عدالت در جامعه را در این زمینه نادیده گرفت چرا که توجه این مقام مسئول به این مهم و ایجاد یک روند پاکسازی در ادارات کشور نشان از جدیت در کار و از همه مهم تر اجرای عدالت و قانون دارد. مسئله ای که شهروندان قروه ای به شدت خواستار آن بوده و به دنبال اجرای کامل قانون و از بین بردن ریشه های فساد در شهرستان هستند./
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما