افزایش حضور نظامی در اقلیم کردستان، یکی از 10 اقدام احتمالی آمریکا برای مقابله با ایران

سرویس عراق و اقلیم کردستان - یک روزنامه سعودی ادعا کرده که آمریکا برای مقابله با ایران، به دنبال تقویت حضور نظامی خود در دو طرف مرز عراق و سوریه است و در همین راستا نیز شمار نیروها و پایگاه های آن در اقلیم کردستان افزایش خواهد یافت.

به گزارش کردپرس، روزنامه الشرق الوسط عربستان سعودی در گزارشی تحت عنوان "10 اقدام آمریکا در مرز سوریه و عراق برای مقابله با ایران" در شماره امروز (شنبه) خود تاکید کرده که همزمان با فشارهای در جریان در عراق برای بررسی آینده حضور نظامی آمریکا در این کشور و همچنین اعمال فشار روسیه برای تقویت حضور نظامی خود در شرق رود فرات در سوریه، دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای تقویت حضور نظامی این کشور در دو سوی مرزهای مشترک سوریه و عراق بنا به دلایل مختلف از جمله رویارویی با ایران تلاش می کند.

بنا بر آن چه در گزارش این روزنامه چاپ لندن آمده، مسئله حضور نظامی آمریکا در عراق یکی از مسائل اصلی مورد بررسی در دیدارهای جداگانه هفته گذشته ترامپ با برهم صالح، رئیس جمهوری عراق و نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان در حاشیه پنجاهمین نشست مجمع جهانی اقتصاد در شهر داوس در شرق سوئیس بوده جایی که میان تاکید کاخ سفید بر ادامه شراکت اقتصادی و امنیتی در عراق و همکاری با اقلیم کردستان در جنگ علیه گروه تروریستی داعش و صحبت صالح از حاکمیت، اختلاف پدیدار شد.

الشرق الاوسط در ادامه گزارش خود از دستیابی به برخی اطلاعات از مسئولان غربی در رابطه با 10 پیشنهاد برای تعامل با خواسته های سیاستمداران عراقی جهت بررسی حضور نظامی آمریکا و حفاظت از ابزارهای رویارویی ایران خبر داده و آنها را این چنین برشمرده است:

1 - تاکید بر این که هر گونه بررسی حضور آمریکا باید به مسائل دیگری گسترده تر از بخش نظامی بپردازد جایی که جیمز جفری، نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در ائتلاف بین المللی ضد داعش پریروز (پنج شنبه) اعلام کرد که مسئولان عراقی باید به روابط دو جانبه فکر کنند که فراتر از مسئله حضور نظامی آمریکا است.

2 - تشویق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به ایفای نقش بزرگ تری در جنگ با داعش در صورت تصمیم واشنگتن به جابجایی نیروها بر اساس تفاهم با بغداد یا سرگرم شدن نیروهای آمریکایی به دفاع لازم از خود پس از تشدید فشارها و تهدیدها در ماه های اخیر به ویژه پس از ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ این مسئله یکی از موارد مورد بررسی در جلسه چهارشنبه آینده ائتلاف بین المللی در دانمارک خواهد بود.

3 - بررسی افزایش حضور آمریکا با ریاست اقلیم کردستان چه از نظر شمار نیروها و چه از نظر پایگاه های نظامی؛ برخی منابع اطلاعاتی روز گذشته اعلام کردند که برخی پیشنهادها شامل برپایی مراکز و پایگاه های نظامی در نزدیکی سلیمانیه، جنوب اربیل و نزدیکی حلبچه وجود دارد؛ این پشنهادها همچنین شامل افزایش شمار نیروهای آمریکایی در اقلیم از 500 سرباز به دو هزار سرباز به علاوه پنج هزار سرباز موجود در عراق می شود؛ برخی دیپلمات ها نیز در این باره تاکید کردند که هدف از تقویت حضور در اقلیم کردستان، دفاع از پایگاه های نظامی در قبال افزایش خطرات است.

4 - یکپارچگی و ادغام حضور نظامی در غرب عراق و شرق سوریه، جایی که شمار نیروهای آمریکایی در شرق فرات از هزار سرباز به 500 سرباز مستقر در نزدیکی میدان های نفتی کاهش یافت با این حال بیشتر نیروهای خارج شده از این منطقه در اوایل سال جاری، در اقلیم کردستان مستقر شدند.

5 - حفظ پایگاه نظامی التنف در مثلث مرزی میان سوریه، عراق و اردن با حضور 150 سرباز آمریکایی، راکت انداز و پشتیبانی هوایی برای بستن راه تهران - بغداد - دمشق - بیروت.

6 - ادامه حضور هوایی ائتلاف بین المللی در آسمان شمال شرق سوریه و باقی ماندن هم پیمانان اصلی آمریکا یعنی بریتانیا و فرانسه در میدان نبرد برای جنگ با داعش و پشتیبانی از ارتش سوریه دمکراتیک.

7 - جلوگیری از پیشروی نیروهای دولت سوریه و گروه های شبه نظامی مورد حمایت ایران به سمت پایگاه التنف و پایبندی به قواعد برخورد.

8 - دور ساختن نیروهای روسیه از نوار مرزی در حد فاصل فیش خابور در مثلث مرزی میان سوریه، عراق و ترکیه تا شمال البوکمال در ساحل فرات؛ این مسئله طی روزهای اخیر چندین بار روی داد جایی که نیروهای گشت زنی آمریکا راه را به روی پلیس نظامی روسیه هنگام تلاش برای ورود به فیش خابور به عنوان دروازه میان شرق فرات و اقلیم کردستان بستند.

9 - پایبندی به توافق عدم برخورد میان روسیه و آمریکا در آسمان شمال شرق سوریه به ویژه پس از تقویت سامانه هوایی مسکو در قامیشلو.

10 - ادامه حملات هوایی مبهم به پایگاه های ایرانی در البوکمال جایی که تهران تلاش کرده یک زیرساخت را به عنوان راه جایگزین با بغداد، دمشق و بیروت ایجاد کند.

در پایان گزارش الشرق الاوسط نیز آمده که بر اساس اطلاعات این روزنامه، یک هیئت آمریکایی طی روزهای آمریکا راهی شهرهای لندن، پایتخت بریتانیا و بروکسل، پایتخت بلژیک و میزبان مقر اصلی اتحادیه اروپا می شود تا با مسئولان اروپایی در رابطه با اعمال تحریم های اقتصادی و توافق برای هماهنگی اقدامات مورد نیاز در عراق و سوریه جهت اعمال فشار بر مسکو و مقابله با نفوذ تهران پس از شهادت سردار سلیمانی گفت و گو کند.

کد خبر 252444

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha