به گزارش کُردپرس،کاهش مداوم و فزاینده ارزش لیر سوریه در برابر دلار و افزایش قیمت کالاها،باعث کند شدن نبض اقتصادی بازار و کاهش خرید مردم و عرضه و تقاضا در بازار شده است.
بیشتر فروشندگان و عمده فروشیها، به ویژه واردکنندگان مواد اولیه دلایل گرانی مواد اولیه را به کاهش ارزش لیر در برابر دلار نسبت میدهند، زیرا ۹۵ درصد مواد اولیه با دلار وارد شمال سوریه می شود.
در این رابطه "محمد آل احمد" به منابع کُردپرس میگوید: عمده كالاهایی كه وارد مناطق ما می شوند از سمت مناطق تحت کنترل دولت مرکزی می آیند و آنها بیشتر كالای ترکیهای هستند.از آنجا كه این کالاها ابتدا از گذرگاههای تحت سیطره جناح های مخالف دولت میگذرند و سپس وارد منطقه تحت نفوذ دولت میشوند،مشمول چند گمرکی میشوند و سپس با ورود به مناطق كنترل نیروهای دموکراتیک سوریه بار دیگر گمرکی بر آنها تعلق میگیرد.
آل احمد افزود:این مالیات ها که به دلار پرداخت می شود، علاوه بر هزینه حمل و نقل، بر کالاها نیز اعمال میگردد و در این میان این شهروندان هستند که بهای آن را میپردازند.
وی تصریح کرد: این موضوع شهروندان با درآمد پایین را تحت تأثیر قرار داده، به طوری که آنها مجبورند به ریاضت اقتصادی روی بیاودند تا بتوانند زنده بمانند.
در سوی دیگر بنا به بررسیهای کُردپرس یک معلم بازنشسته در شمال سوریه ۳۰ هزار لیر دریافت میکند و با احتساب ۸۰ هزار لیری که دخترش به عنوان کارمند در جایی مشغول بکار است در میآورد، تنها قادرند کرایه خانه و بخشی از مخارج ماهیانه زندگی را تامین نمایند.
این خانواده به کُردپرس میگویند،آنها اجناس کمتری را خریداری می کند و برای آن که حوایج خود را رفع کنند به دنبال اجناس با کیفیتی نیستند و اجناس با کیفیت کمتر را از بازار تهیه میکنند.
اما آن چیزی که امروز مردم شمال سوریه مدام از خود میپرسند،این است،چرا قیمت تمام کالاها با قیمت دلار افزایش مییابد اما دستمزدها هیچ تغییری نمیکنند؟!
نظر شما