به گزارش کردپرس، دیاری حسین در گفتگو با سایت رسمی حزب دمکرات کردستان عراق (پارتی) اعلام کرد که فردا سه شنبه 8 بهمن / 28 فوریه، هیئتی از سوی دولت اقلیم کردستان به منظور گفتگو در مورد مشکلات و وضعیت مناطق مورد مناقشه میان اربیل و بغداد، به بغداد سفر می کند.
وی دلیل این سفر را، آنچه وضعیت وخیم این مناطق خواند، عنوان کرده و گفت که سیاست تعریب و تغییر بافت جمعیتی این مناطق به نفع اعراب هنوز در این مناطق ادامه داشته و کردها در مناطق مورد مناقشه تحت ستم قرار می گیرند.
جانشین رئیس شورای رهبری شاخه حزب دمکرات کردستان عراق (پارتی) در کرکوک، تاکید کرد که فعالیت های داعش نیز در این مناطق به شدت افزایش یافته و وضعیت امنیتی وخیمی به وجود آمده و به همین دلیل لازم است که اربیل و بغداد برای حل این مشکلات و ساماندهی وضعیت مناطق مورد مناقشه به گفتگو بپردازند.
وی خاطر نشان ساخت که ترکیب هیئت مذاکره کننده بغداد، همان هیئت پیشین است که گفتگو با دولت مرکزی را در مورد نفت و بودجه انجام داد.
پیشتر نیز فرماندهان نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان، هشدار دادند که مناطق حد فاصل خط تماس این نیروها و نیروهای عراقی دچار خلا امنیتی خطرناکی شده و عناصر داعش با سوءاستفاده از این خلا امنیتی، در این مناطق مستقر شده و اقدام به تقویت و سازماندهی خود و حملات تروریستی می کنند و هماهنگی و همکاری میان نیروهای پیشمرگ و عراقی را برای تامین امنیت این مناطق ضروری دانستند.
مناطق مورد مناقشه عراق، شامل کرکوک و بسیاری دیگر از مناطق کردنشین این کشور در استان های صلاح الدین، نینوا و دیالی است که در چارچوب سیاست تعریب رژیم بعث صدام هدف تغییر گسترده بافت جمعیتی قرار گرفته و کردهای ساکن این مناطق طی تبعید و کوچ اجباری به دیگر مناطق عراق منتقل شده و اکنون به عنوان مناطق مورد مناقشه میان دولت عراق و دولت اقلیم کردستان شناخته شده و که موضوع اداره و کنترل آن ها به اصلی ترین موضوع مورد اختلاف میان اربیل و بغداد تبدیل شده و اقلیم کردستان تأکید می کند که این مناطق کردستانی بوده و باید به اقلیم ملحق شود.
پس از سقوط رژیم بعث به اصرار کردها ماده 140 مربوط به این مناطق در تدوین قانون اساسی جدید عراق گنجانده شد، اما این ماده قانونی تا کنون از سوی هیچ یک از دولت های عراق اجرا نشده است.
در سال 2014 و حمله داعش به عراق، نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان در پی خروج ارتش عراق از مناطق مورد مناقشه، طی نبرد با داعش کنترل این مناطق را در دست گرفتند، اما در پی وقایع 16 اکتبر 2017 و اقدام نظامی دولت مرکزی عراق، از این مناطق خارج شده و اکنون کنترل اکثریت مناطق مورد مناقشه در اختیار نیروهای عراقی است.
نظر شما