داستان نویسی آبدانان نیازمند توجه بیشتر

سرویس ایلام - با سید احمدآبسالان، شاعر و نویسنده آبدانانی و دبیر اجرایی نخستین جشنواره ی داستان فیلمان در خصوص این جشنواره به گفت و گو نشستیم و او گفت: فیلمان، تداعی گر استواری و ریشه دار بودن هنر به طور عام و عشق و زیبایی ادبیات و شعر فارسی ایلام و آبدانان است.

کردپرس: سید احمد آبسالان کیست و چیست و چه کاره است؟

دبیر آموزش و پرورش با ۲۳ سال سابقه آموزشی، از سال ۷۹ به طور جدی به شعر و شاعری روی آوردم یک مجموعه شعربا موضوع آزاد و یک مجموعه شعر آیینی آماده چاپ دارم. درحال حاضر هم که بعنوان دبیر انجمن ادبی نوید ارشاد اسلامی شهرستان آبدانان در محیطی گرم و صمیمی درخدمت شاعران و اهالی قلم شهرستان هستیم.

کردپرس: از جشنواره ی داستان فیلمان بگویید. چرا فیلمان؟

عنوان فیلمان از نام قله ای سترگ و زیبا از کبیر کوه بزرگ است که در شرق شهرستان آبدانان قرار دارد و این عنوان پس از بحث و تبادل نظر با دوستان فرهیخته و شاعر تایید و معرفی شد .فیلمان سترگ به نوعی تداعی گر استواری و ریشه دار بودن هنر به طور عام و عشق و زیبایی ادبیات و شعر فارسی به طور خاص در استان ایلام و دیار آبدانان است.

کردپرس: چرا ادبیات داستانی برای این جشنواره ی استانی انتخاب شد؟

در مدت ۲۰ سالی که در ارشاد فعالیت و همکاری دارم بارها شاهد برپایی محافل ادبی با محوریت "شعر"بوده ام،اما متأسفانه کمتر به مقوله ادبیات داستانی توجه شده یا لااقل علیرغم استعدادهای فراوان در شهرستان کمتر فرصت نمود این مقوله هنری برای نویسندگان فراهم شده است (جز یک بار در سال۹۲ که در سطح شهرستان برگزار شد و بنده هم افتخار داوری آثار را داشتم.)لذا این بار با پس از طرح موضوع در شهرستان و تأیید مدیرکل محترم و خوش فکر و هنر دوست فرهنگ و ارشاد اسلامی استان (جناب آقای خودآموز) به مرحله اجرا درآمده است.

کردپرس: میزان استقبال از جشنواره را چه گونه ارزیابی می کنید؟

ما یک بار تجربه برگزاری جشنواره داستان نویسی را داشته ایم و خاطرم هست که از دورترین مناطق روستایی شهرستان هم آثاری به دست دبیرخانه رسیده بود.این بار هم که جشنواره کل استان را پوشش داده وخوشبختانه شاهد استقبال کم نظیر نویسندگان نوجوان و جوان و دریافت آثاری زیبا و درخور توجه هستیم.

کردپرس: تاکنون چه تعداد داستان به دبیرخانه رسیده؟

تا این لحظه ۱۰۲ اثر به دبیرخانه ارسال شده است که قطعا این تعداد بیشتر هم خواهد شد.

کردپرس: آیا امکان برگزاری دوره های بعدی داستان فیلمان وجود دارد؟

در صورت برگزاری موفقیت آمیز این جشنواره ،امید واثق داریم که با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد استان این جشنواره(مانند جشنواره استانی شعر ایوان،تئاتر خیابانی دهلران و...)به عنوان: (جشنواره داستان نویسی فیلمان آبدانان ) به تصویب برسد ان شاالله.

کردپرس: کیفیت داستان ها از نظر محتوا و تکنیک؟

آثار از نظر کمی و کیفی چشمگیر و رضایت بخش است و با نگاهی گذارا به آثار در هر دو بخش جوان و نوجوان شاهد مضامین و تکنیک های تازه در زمینه های موضوع درونمایه ،کشش داستانی و پیام هستیم و به نظر می رسد که داوران محترم جشنواره در مسیرانتخاب و معرفی آثار برتر کار سختی را در پیش خواهند داشت.

کردپرس: میزان حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از جشن واره به چه میزان است؟

انصافا شایسته است که در اینجا از طرف خود (به عنوان دبیر انجمن ادبی و دبیر اجرایی جشنواره فیلمان ) مدیر محترم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سرکار خانم حیدری و مجموعه ی همکاران و نیز از طرف اهالی هنر به ویژه نویسندگان نوجوان و جوان شهرستان آبدانان کمال امتنان و سپاسگزاری خودرا از مسولین استانی بویژه آقای خودآموز مدیر کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام،معاون محترم امورفرهنگی و رسانه ای اداره کل، که از لحظه پیدایش این ایده تاکنون با حسن اعتماد کامل به انجمن ادبی شهرستان از نظر مادی و معنوی به تمام معنا حامی ما بوده اند کمال قدر دانی و سپاسگزاری خود را ابراز نمایم.

کردپرس: آیا در جشن واره های بعدی قالب داستانک،داستان مینی مال،داستان بلند گنجانده خواهد شد؟

یقینا در جشنواره های بعدی سایر سلایق و حوزه های داستان نویسی هم مجال امکان شرکت و رقابت را خواهد یافت.

کردپرس: آبدانان چه ظرفیت هایی در ادبیات داستان کودک و نوجوان و بزرگسال دارد؟

از بحث ادبیات ریشه دارفولکوریک و داستان های عامیانه که بگذریم آبدانان هم اکنون دارای چهره های شناخته شده و صد البته استعدادهای فراوان شناخته نشده ای است که در صورت توجه بیشتر حرف زیادی برای گفتن دارند. (این را از روی تجربه داوری آثار نخستین جشنواره داستان نویسی شهرستان عرض می کنم) اخیرا هم که شاهد انتشار رمان« آخرین حلقه های تگرگ» به قلم آقای سالار پورسردار و «شوق وصال» به قلم خانم بتول میرزایی بوده ایم و از جوان تر ها هم آثاری چون: « نفس های زیر آب» - نگار اسکندری«پاره تن »؛ «محاکمه یک دیکتاتور» ؛ «دلقک و پادشاه دیوانه » سید هادی حسینی «بیتا» ؛ «افسون» ؛ «دختران مهتاب» - فاطمه شکربیگی و چند داستان در دست تحریر دیگر نوید افق های روشنی در زمینه داستان نویسی را به ما می دهد و در عین حال توجه، هدایت و حمایت بیشتر از استعدادهای جوان در مسیر صحیح این مقوله مهم هنری را می طلبد.

کردپرس: اختتامیه ی جشن واره چه زمانی است؟

شنبه ۲۶بهمن ماه تاریخ اختتامیه جشنواره داستان نویسی فیلمان آبدانان خواهد بود.

کردپرس: سخن پایانی دبیراجرایی نخستین جشنواره داستان فیلمان؟

در پایان ضمن قدردانی از همه عزیزانی که همدلانه و مهربانانه در شکل گیری و برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی نقش داشته اند.به ویژه خانم حیدری (مدیرفرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آبدانان) محمد کرمی (مدیر موسسه فرهنگی هنری گل بابونه بهار) یاسر سهرابی گرامی و سایر دوستان، خواهان توجه بیشتر اولیای امر به هنر ریشه دار داستان نویسی در استان بویژه مناطق محروم تری چون آبدانان هستیم.

کد خبر 252610

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha