به گزارش خبرگزاری کُردپرس، ابراهیم قادری ظهر امروز در یک نشست خبری با خبرنگاران استان با محوریت ویروس کرونا اظهار کرد: اوضاع کردستان آرام است و تاکنون موردی از ابتلا به ویروس کرونا در استان مشاهده نشده است.
او از اعلام آمادگی استان کردستان برای مقابله با این ویروس خبر داد و در این باره توضیح داد: از روز چهارشنبه هفته گذشته که مطلع شدیم ویروس کرونا به مرزهای غربی رسیده است پیش از آنکه در کشور نسبت به این موضوع هشدار داده شود استان های غربی هشدار دادند و اعلام آماده باش کردند.
کنترل ورود و خروج مسافران در مرزهای کردستان
به گفته قادری، بر همین اساس رفت و آمدهای مسافران از مرز باشماق کنترل شده و از ورود افراد مشکوک به ابتلا به این ویروس به داخل استان و کشور از طریق مرزها جلوگیری می شود.
او خاطرنشان کرد: البته اگر مسافر مشکوک به این بیماری، ایرانی باشد با آمبولانس به اتاق ایزوله بیمارستانهای سنندج انتقال داده میشود اما اگر مسافر عراقی باشد اجازه ورود به ایران به او داده نخواهد شد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآوری کرد: دو گروهی که بیشتر در خطر بودند تجار و رانندگانی بودند که در شهرستانهای مرزی استان با کشور چین در ارتباط بودند که تمام این افراد مورد بررسی قرار گرفتند و هشدارهای مراقبتی لازم هم به آنها داده شده است.
او در این باره توضیح داد: در پایگاه های مرزی به همکاران تاکید شده است که کرامت انسانی حفظ شود و با احترام با افراد مبتلایی که اجازه ورود به داخل کشور به آنها داده نمی شود، برخورد شود.
آقای قادری با یادآوری اینکه در حال حاضر مشکل خاصی در استان کردستان در رابطه با ویروس کرونا وجود ندارد و اوضاع آرام است، خاطرنشان کرد: در صورت ورود این ویروس به استان، بیمارستان های استان آمادگی کامل دارند و در هر بخش اتاق ایزوله وجود دارد و مشکلی در این رابطه در استان نداریم. حتی این آمادگی را داریم که در صورت اپیدمی وسیع این بیماری در سطح استان، یک بیمارستان به طور کامل به بیماران مبتلا به ویروس کرونا اختصاص داده شود.
او درباره موارد مشکوک به این بیماری هم متذکر شد که از ارائه آمار در این رابطه پرهیز می شود چرا که با توجه به علائم مشترک آن با سرماخوردگی در حال حاضر هر فردی که سرما خورده باید به عنوان مورد مشکوک اعلام شود که در این صورت موجب تشویش اذهان عمومی شده و تهدیدی علیه امنیت ملی است.
این مسئول دانشگاه علوم پزشکی کردستان در رابطه با خبری که به نقل از یکی از رسانه های معتبر کردستان در رابطه با ورود این بیماری به استان منتشر شده بود، توضیح داد که این خبر شایعه بوده و به دروغ به رسانه معتبر نسبت داده شده بود که ما به دنبال پیدا کردن منبع پخش آن هستیم چرا که انتشار اطلاعات کذب تهدید علیه امنیت بوده و باید با آنها قاطعانه برخورد کرد.
آمار مبتلایان به بیماری کرونا باید از طریق وزارت بهداشت اعلام شود
به گفته قادری، دانشگاه های علوم پزشکی استان ها حق انتشار اطلاعات در این زمینه را ندارند چرا که امکان تشخیص آن در استان وجود ندارد بنابراین آمار و اطلاعات را خود وزارت بهداشت منتشر می کند.
سه علامت اصلی بیماری کرونا
او تب، سرفه و تنگی نفس را سه علامت اصلی این بیماری عنوان کرد که باید بیماران مبتلا از ماسک استفاده کنند چرا که این بیماری از طریق سرفه و عطسه و یا ترشحات و ذرات تنفسی بیمار منتقل می شود که باید فاصله یک متری با بیمار حفظ شود و بیمار در صورت دست زدن به چشم و بینی و دهان خود دست های خود را با آب و صابون به مدت 20 تا 30 ثانیه بشوید که ویروس از بین برود و به اشیایی مانند دستگیره در که دیگران هم از آن استفاده می کنند منتقل نشود. به طور کلی استفاده از ماسک برای تمام بیمارانی که حتی مبتلا به سرماخوردگی معمولی هستند، ضروری است و باید این مسئله به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
قادری بر لزوم استراحت بیمار در منزل تاکید کرد که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن او و جلوگیری از انتشار بیماری به سطح جامعه می شود.
او خاطرنشان کرد: همچنین بیمار مبتلا به ویروس کرونا باید مایعات مصرف کند و از مهمانی رفتن خودداری کند و در منزل چند روزی استراحت مطلق داشته باشد.
استفاده عموم مردم از ماسک ضرورت ندارد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی درباره استفاده عموم مردم از ماسک برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری هم توضیح داد: استفاده از ماسک برای عموم مردم توصیه نمی شود چرا که این مسئله در صورت اپیدمی وسیع بیماری است که با توجه به اینکه این بیماری در کشور و استان ما اپیدمی وسیع نیست نیازی به استفاده مردم از ماسک نیست.
او تصریح کرد: از دست دادن و روبوسی و عیادت با فرد بیمار پزهیز شود و تنها تلفنی حال بیمار پرسیده شود و لازم نیست که حتما حضوری جویای احوال بیماران شوید. به طور کلی دست دادن و روبوسی در زمان هایی که یک اپیدمی وجود دارد باید کنار گذاشته شود و این مسئله به یک فرهنگ تبدیل شود حتی اگر تنها یک سرماخوردگی عادی باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همچنین در رابطه با برگزاری مانور برای آمادگی در مقابل این بیماری اظهار کرد: برای سنجش میزان آمادگی پرسنل بیمارستانها و اورژانسهای استان ناگهانی و بدون هماهنگی اقدام به برگزاری مانورهایی میکنیم که چنانچه مردم، آمبولانس در محوطه بیمارستانها با نیروهایی که لباس و ماسکهای مخصوص ایزوله داشتنند، مشاهده کردند نگران نشوند چرا که این تدارکات فقط مربوط به برگزاری مانور است.
نظر شما