نگاهمان به ظرفیت های هورامان شرق شناسانه نباشد/ ضرورت تدوین دانشنامه هورامان

سرویس کردستان- امید ورزنده، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد کردستان، در مراسم تجلیل از برگزیدگان جشنواره رسانه و میراث در استان با تاکید بر اهمیت شناسایی ظرفیت های هورامان گفت: باید مراقبت کنیم در معرفی این ظرفیت ها درگیر نگاه های شرق شناسانه نشویم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه، ظرفیت های هورامان تنها یک سری داشته های کلیشه ای نیست، گفت: باید از نگاه شرق شناسانه در معرفی این ظرفیت ها پرهیز شود و همه ظرفیت های این منطقه با نگاهی درست و منطقی معرفی شود.

وی با اشاره به برگزاری کنفرانسی در سال 94 با موضوع هورمان و تشکر از دست اندرکاران برگزاری این کنفرانس، گفت: متخصصان برجسته ای در آن کنفرانس سخنرانی کردند و مباحث مهمی ارایه شد، یکی از مهم ترین دستاوردهای چنین کنفرانس هایی کتابی است که از مجموعه مباحث تدوین می شود اما متاسفانه با وجود پیگیری ها این کتاب هیچگاه به چاپ نرسید و آن مباحث در اختیار علاقه مندان قرار نگرفت.

آقای ورزنده با بیان اینکه بعد از آن هم کنفرانسی دیگر با موضوع کرفتو شناسی برگزار شد که حقیقتا در سطح ملی بود و مباحث بسیار عمیقی در آن ارایه شد که متاسفانه کتابی از جمع بندی مباحث آن کنفرانس هم به چاپ نرسید، گفت: ما همواره از مدیران میراث فرهنگی برای کارهایی که کرده اند تشکر می کنیم اما برای کارهایی هم که نکرده اند از آنها گله مندیم.

اهمیت نقش رسانه در معرفی میراث

این استاد دانشگاه با اشاره به تنوع رسانه ای و نقش رسانه ها در معرفی ظرفیت های فرهنگی در هر کشور و منطقه ای گفت: در سال های اخیر چند مستند علمی و مهم در موضوع هورامان ساخته شده است و چقدر از این اقدامات حمایت می شود؟ باید در این زمینه از پژوهشگران و مستندسازان و اهالی رسانه حمایت شود. توسعه فرهنگی زیر ساخت توسعه در هر کشوری است و ما باید در حوزه توسعه فرهنگی سرمایه گذاری کنیم.

وی بار دیگر تاکید کرد: در بحث هورامان باید از نگاه های شرق شناسانه فاصله بگیریم. در این نگاه غربی ها مدام می خواهند القاء کنند ما را بهتر از خودمان می شناسند و نتیجه چنین نگاهی ارایه اطلاعات غلط است.

ورزنده در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: در حال حاضر در خصوص گویش هورامی عده ای می خواهند مرز بندی میان این گویش و زبان کُردی ایجاد کنند که این یک خطر است. هورامی درست است که یک لهجه نیست اما تحت لوای گستره عمیق زبان کُردی باید بررسی شود.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت تدوین دانشنامه هورامان گفت: در حال حاضر در ایران ما دانشنامه اصفهان و تبریز و .. داریم چرا نباید دانشنامه سنندج، هورامان، گروس و ... داشته باشیم.

کد خبر 253305

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha