خبرگزاری کردپرس _ بارها از کولبری گفته شده است و اگر از نزدیک ندیده باشیم، حداقل تصاویر و فیلم های آن را در فضای مجازی دیده ایم. کولبری، این درد و زخم کهنه که سالهای سال است دامن مناطق کردنشین در غرب و شمال غرب کشور را گرفته است و علی رغم همه ی وعده ها و تلاش های دولت ها و مجالس مختلف و سایر ارکان حاکمیت، اما هنوز که هنوز است این درد کهن التیام کاملی نیافته و فقط گاهی مُسَکن هایی اعمال شده است که موقتی بوده و درد را به طور کامل درمان نکرده است و بعد از مدتی آش همان آش بوده است و کاسه همان کاسه.
در سالیان گذشته طرح هایی به مانند ساماندهی کولبری از سوی دولت های مختلف بر سر زبانها می افتاد، غافل از اینکه در درجه اول کولبری اصلا شغل نیست و در کرامت آدمی نیست که بخواهد ساماندهی شود و در ثانی، همان طرح های نیم بند هم اجرایی نشد و یا اجرا کردنشان موفقیت آمیز نبود. ما نیازمند طرح های پر و پیمانی هستیم که آن قدر جامع و کارشناسی شده و قابل اجرا باشند که به سوی حذف کولبری پیش برویم نه صرفا ساماندهی کردن این پدیده تحمیلی و نامبارکی که خلاف شأنیت انسانی است.
پدیده ای که متاسفانه همواره خانواده هایی را داغدار می کند و چه بسیار کولبرانی که به خاطر رنج و مشقتی که بر آنها رفته است، در همان عنفوان جوانی گرد پیری بر چهره آنان نشسته است و زیر بارهای سنگین کمرشان خم شده است و از کار افتاده شده اند.
اما این بار طرحی جدید در مجلس برای حل این درد قدیمی ارائه شده است. طراح این طرح، نماینده «اورامانات» است. حوزه انتخابیه ای که خود کاملا درگیر معضل کولبری است و البته آن مردم شریف و سخت کوش، از روی ناچاری و فقر و بیکاری، به کوه های پرپیچ و خم و صعب العبور روی می آورند تا تکه نانی به دست آورده و روزگار را بگذرانند و قطعا اگر آن مردم بزرگوار شغل ثابت و درخوری بیابند و از لحاظ مالی تامین شوند، هیچ گاه خطرات بی شمار کولبری را به جان نمی خرند.
در این طرح جدید که طرح «تجارت مرزنشینان به منظور حل معضل کولبری» نام دارد و در ۱۵ بند ارائه شده، سعی شده است به طور کارشناسی، جامع و همه نگر با ارائه راهکارهای مختلف و عملیاتی، مرزنشینان به صورت قاعده مند از مزایای مرزنشینی بهره مند شوند و بدون خطر به تجارت بپردازند و از لحاظ مالی توانمند شوند و دیگر معضل کولبری به سوی ناپدید شدن گام بردارد.
از سوی دیگر اگر این طرح تصویب شده و به صورت دقیق اجرایی شود، مسئله ی مهم قاچاق نیز که همواره مسئولان کشور نگران آن بوده اند، تا حد بسیار زیادی در این مناطق فروکش خواهد کرد.
طرح فوق الذکر مدتی است که با حضور جمعی از اعضای فراکسیون مرزنشینان و کمیسیون امنیت ملی مجلس و وزارت کشور در حال بررسی است و بناست که به زودی تصویب شود و هم چنین مقرر شده است که برای کوتاه کردن مسیر قانونی، به جای طرح در مجلس، به شورای سران سه قوه برود و پس از تصویب و تبدیل شدن به قانون، به دولت ابلاغ گردد.
طرح مذکور در صورت تصویب و اجرای دقیق و اصولی، می تواند روزنه امیدی باشد که پس از سالها به سمت التیام کامل زخم کهنه ی مناطق کردنشین یعنی کولبری برود و کرامت، احترام، آسایش و رفاه را برای این هم وطنان مهربان و سخت کوش به ارمغان بیاورد.
منبع: پایگاه تحلیلی خبری پاوه پرس
نظر شما