به گزارش کردپرس، کردهای سوریه که تا قبل از حمله اکتبر 2019 ترکیه به منطقه تحت کنترل اداره خودگردان کردی در شمال سوریه نزدیک به یک سوم خاک سوریه را در کنترلشان داشتند اکنون فقط محدوده ای نفت خیز را در شرق سوریه در اختیار دارند.
کردهای سوریه که خروج نیروهای آمریکا آنها را ناامید کرد و تهدیدهای ترکیه همچنان ادامه دارد، مجبور به توافق نظامی با دولت سوریه به منظور استقرار نیروهای ارتش سوریه در شمال این کشور شده اند تا مانع ادامه پیشروی ترکیه شوند.
اما مهم تراز توافق نظامی، کردهای سوریه به دنبال توافق سیاسی با دمشق هستند و در راس این توافق به دنبال مقبولیت و پذیرش سیستم فدرالی و خودگردانی از سوی دولت مرکزی سوریه هستند.
دکتر جوزف داهر، استاد دانشگاه لوزان سوئیس دراین باره به نشریه اینترنشنال ویو پوینت گفته است کردها راه درازی را تا رسیدن به حقوق خود در سوریه در پیش دارند.
وی با اشاره به این که مذاکرات کردها با دمشق هنوز به نتیجه ای نرسیده است عامل عدم موفقیت در رسیدن به توافق را پیش شرط های کردها دانسته است.
به گفته دکتر داهر، کردها از همان ابتدا خواستار پذیرش سیستم خودمختاری و برقراری سیستم فدرالی از سوی دمشق شده اند اما دمشق هیچ پیش شرطی را از کردها قبول نکرده است و این احتمال هم وجود ندارد که کردها بتوانند به این زودی به خواسته های خود از دولت مرکزی سوریه دست پیدا کنند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما