به گزارش کردپرس، در بیشتر تحلیلها پیرامون مسئله کردها در خاورمیانه گفته می شود که غرب فقط به دنبال تامین منافع خود است و از کردها در صورتی که به تامین منافعشان کمک کنند حمایت می کنند اما بعد از این که منافعشان تامین شد دست از حمایت کردها بر می دارد و یا آن طور که مصطلح شده، غرب و بویژه آمریکا به کردها «خیانت» می کنند.
اما برخی تحلیلگران نظر دیگری دارند و بر این باورند که مسئله کردها نسخه واحدی ندارد و گروه های مختلفی خود را نماینده واقعی کردها دانسته اند به همین دلیل، رویکردهای مختلفی از سوی کردها برای رسیدن به مقاصدشان در پیش گرفته می شود. به همین دلیل می بینیم که برای مثال، کردها در عراق و سوریه رویکردهای مختلفی برای رسیدن به اهدافشان در پیش می گیرند و سیاست واحدی از سوی آنها در مسئله کرد در پیش گرفته نمی شود.
جیکوب ال شاپیرو، مدیر تحلیل انستیتو ژئوپلتکیال فیوچرز از جمله تحلیلگرانی است که بر اتخاذ رویکردهای مختلف از سوی گروه های مختلف کردی در عراق و سوریه باور دارد. او در مصاحبه با کردپرس اشاره کرد به همین دلیل، کردها در عراق و سوریه نظر متفاوتی درباره مسئله کردها در سوریه دارند و این عدم اتحاد باعث شده است مشکلات زیادی در سال های اخیر مانع دستیابی کردهای سوریه به اهدافشان شود.
نگاه غرب به مسئله کردها
جیکوب شاپیرو درباره رویکرد غرب در برابر مسئله کردها به خبرگزاری کردپرس گفت: من مطئن نیستم که غرب سیاست واحدی در قبال مسئله کردها داشته باشد زیرا مشکل تعدد در مسئله کردها یا به عبارت بهتر « مسئله های کردها» وجود دارد. دلیل این است که گروه های مختلفی هستند که خود را به عنوان هویت کردی معرفی می کنند که اهداف مختلفی و به تبع آن راه های مختلفی هم برای رسیدن به این اهداف در پیش می گیرند.
کردهای سوریه
وی در مورد وضعیت کردهای سوریه افزود: کردهای سوریه سخت بتوانند ابرقدرتی را پیدا کنند که در همه موقعیت ها در کنار آنها بماند. کشورهای مختلفی مانند آمریکا، روسیه، سوریه عربستان سعودی و یا دیگران که بر منطقه خاورمیانه نظارت دارند فقط به دنبال استفاده از گروه های مختلف از جمله کردها برای رسیدن به مقاصدشان هستند.
مدیر بخش تحلیل موسسه ژئوپلتیکال درباره راه رسیدن کردهای سوریه به موفقیت گفت: به دلیل این که جمعیت کردهای سوریه کم بوده و دفاع از منطقه محل زندگی آنها دشوار است آنها باید دائما درگیر ایجاد توازن باشند. کردهای سوریه باید مانند برخی جوامع دیگر قدرت استفاده از مولفه های مختلف و بهره گیری از موقعیت بازیگران خارج از سوریه را برای رشد و توسعه این منطقه داشته باشند. آنها باید قدرت اقناع قدرت های بزرگ را برای حمایت از خود داشته باشند.
جیکوب ال شاپیرو به نبود نگاه مشترک در میان کردها در عراق و سوریه اشاره کرد و گفت: مسئله مهم این است که کردها در سوریه و عراق رویکردهای مختلفی برای رسیدن به اهداف خود دارند به همین دلیل می بینیم که سیاست واحدی در پیش گرفته نمی شود و در نتیجه آنها سخت بتوانند در مورد مسئله کردها نگاه مشترکی داشته باشند. این مسئله باعث عدم موفقیت آنها می شود. مشکل کردهای سوریه این است که نتوانسته اند دیگر کردها را با خود همراه کنند بلکه به دنبال وابستگی به کشورهای بیرون از حوزه خاورمیانه بوده اند. کردهای سوریه باید قبل از هر چیز دیگر کردها را در مسائلشان با خود همراه کنند و سپس از کشورهای خارجی در راستای اهداف خود استفاده کنند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما