حاشیه نشینی و بافت های فرسوده سهم 51 درصد کردستانی ها

سرویس کردستان - مدیرکل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه مساحتی بالغ بر ۱۲ هزار و ۹۷۰ هکتار از 7 شهرستان استان نیاز به بازآفرینی شهری دارد، گفت: ۵۳۶ هزار نفر برابر با ۵۱ درصد از جمعیت کل استان در محلات ناکارآمد و بافت فرسوده زندگی می کنند.

به گزارش کرد پرس، عرفان مرادی در جلسه بازآفرینی استان کردستان که با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی در سنندج برگزار شد، با بیان اینکه وضعیت بافت های ناکارآمد و فرسوده در برخی از شهرهای استان مانند سنندج و کامیاران بسیار حادتر است، گفت: ۲۰ پروژه از مجموع ۳۰ پروژه ای که در سطح استان تعریف شده، فعال است.

وی اظهار کرد: ۱۲ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی در محلات بافت فرسوده استان شناسایی شده است و سالانه ۳ هزار و ۷۰ واحد براساس برنامه باید بازسازی شود که تسهیلات در نظر گرفته برای مرکز استان ۳۵۰ میلیون و برای سایر شهرستان ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات است.

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه در شهر سنندج که مرکز استان است ۴۹.۸ درصد جمعیت شهری در ۲۴.۲ درصد سطح شهر سنندج زندگی می کنند، افزود: فقر شدید خدمات زیربنایی و روبنایی به دلیل تراکم بالای جمعیت در محلات هدف است وجود دارد که فزاینده فقر شهر و تشددید کننده مشکلات اقتصادی و اجتماعی ساکنین خواهد شد.

مرادی با بیان اینکه در بانه و مریوان بیشترین سکونتگاه های غیررسمی را داریم و در قروه 2 نقطه و در بیجار در هسته مرکزی شهر مشکل داریم، ادامه داد: کل برنامه ابلاغی مسکن استان در قالب قانون جهش تولید مسکن ۵۶ هزار و ۴۷۹ واحد با مساحت زمین مورد نیاز یک هزار و ۶۸۸ هکتار است که دقیقا معادل با ظرفیت پهنه بافت فرسوده و بافت با پیشینه روستایی به مساحت یک هزار و ۷۱۲ هکتار است.

ضرورت توسعه مسکن در بافت فرسوده شهری

معاون بازآفرینی مسکن و شهرسازی استان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اولویت نوسازی مسکن در بافت فرسوده شهری، بیان کرد: توسعه و تامین مسکن را می‌توان از محدوده‌های بافت شهری آغاز کرد.

مصطفی رضایی با اشاره به بافت‌های پیشینه روستایی، یادآور شد: مساحت بافت‌های پیشینه روستایی که در توسعه‌های شهری به محدوده شهری پیوسته‌اند، هزار و ۷۱۲ هکتار است این در حالی است که ما در برنامه قانون جهش تولید در استان مجموعا به هزار و ۶۸۸ هکتار زمین نیاز داریم.

وی گفت: ۵۱ درصد جمعیت استان در ۲۸ درصد مساحت شهرها در بافت‌های حاشیه‌ای شهر اسکان دارند که نکته قابل تاملی است و در خود شهر سنندج نیز با کسر پادگان به عنوان لکه بزرگ شهری این عدد ۵۰ درصد جمعیت شهری است.

معاون بازآفرینی مسکن و شهرسازی استان کردستان اظهار کرد: مهمترین ظرفیت برای تولید مسکن در بافت‌های فرسوده میانی است و عمده‌ترین باری که بر دوش ستاد گذاشته شده است تولید خدمات زیربنایی و روبنایی این نواحی و سپس نوسازی آن‌ها است.

کد خبر 25393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha