به گزارش کرد پرس، محمد آئینی در جلسته ستاد بازآفرینی استان کردستان، با بیان اینکه حال مردم مناطق کم برخوردار خوب نیست، گفت: بهداشت، معیشت و اشتغال 3 محور اصلی مناطق کم برخوردار است که این امر با کمک طرح شهرداران کوچه مرتفع شود.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از مسکن های محات حاشیه کرامات انسانی وجود ندارد، اظهار کرد: شرایط این محلات بسیار بحرانی است و باید به حال معیشت و خورد و خوراک در این محلات فکر جدی شود و بعد ساخت و ساز را در اولویت قرار داد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی کشور رعایت نکردن بهداشت را دومین معضل اولویتدار محلات حاشیه عنوان کرد کرد و افزود: اشتغال از دیگر محورهای مهم این محلات است که باید برای جوانان این مناطق فکر اساسی شود، برای تحقق این مهم باید با کمک شرکت های دانش بنیان و شناسایی نیازهای استان قدم برداشت.
آئینی با بیان اینکه رفع تبعیض از اساسی ترین نیازهای محلات حاشیه است و محلات کم برخوردار باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند، ادامه داد: در سند ملی کشور ساماندهی محلات حاشیه وجود دارد و در این زمینه باید خدمات شهری را به حداقل ها و متوسط استانی رساند.
وی یادآور شد: ۲۰ درصد از محدودههای شهری را بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی به خود اختصاص داده و بهطور متوسط ۳۰ درصد جمعیت شهری در این بافتهای ناکارآمد زندگی میکنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی کشور بیان کرد: باید شرایطی فراهم کنیم که حمایتهای مالی و تسهیلاتی برای نوسازی مسکنهایی که در این مناطق وجود دارد صورت بگیرد.
آئینی گفت: باید فرقی بین کسی که در بهترین جای سنندج زندگی میکند و کسی که در نایسر زندگی میکند، باشد و همه باید از خدمات در یک سطح بهرهمند شوند و این در گرو نوسازی ۶۰۵ هزار واحد مسکونی است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه، باید سالیانه ۲۷۰ محله در بافتهای ناکارآمد شهری در کشور بازآفرینی شود، افزود: طبق ماده ۵۹ قانون برنامه ششم باید سالیانه ۱۰ درصد از بافت فرسوده شهری مرمت و احیا شود و این امر با ارائه بستههای تشویقی و تسهیلات مناسب محقق میشود.
۵۰ درصد جمعیت کردستان در بافت ناکارآمد شهری سکونت دارند
مدیرکل دفتر ستاد بازآفرینی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر ۵۰ درصد از جمعیت کردستان در بافت ناکارآمد شهری سکونت دارند، اظهار کرد: براساس بررسیهایی که انجام شده ۶۲ نقطه کمبرخوردار در ۹ شهرستان استان کردستان شناسایی شده است.
منصور استادی با اشاره به اینکه در راستای تحقق شعار عدالتمحور دولت، ۵۰ درصد از اعتبارات بازآفرینی را باید به این نقاط اختصاص دهیم، ادامه داد: ۷ محله در قالب طرح توسعه محلات در استان در اولویت قرار گرفته است که امیدواریم برنامه توسعه و رونق این محلات در دستور کار قرار گیرد.
وی یادآور شد: ستاد استانی و شهرستانی باید به صورت منظم برگزار و گزارش اقدامات انجام شده و عملیاتی کردن مصوبات ارایه شود.
مدیرکل دفتر ستاد بازآفرینی کشور بیان کرد: بانک اطلاعاتی بروز از محلات و مناطق کم برخوردار و برنامهریزی بر اساس نیازها در اولویت قرار گیرد و بستههای تشویقی برای ترغیب مردم به بحث بازآفرینی در نظر گرفته شود.
نظر شما